Balenie bábätka naširoko

sandrita_v
18. sep 2022

Ahojte,
balili ste svoje bábätká naširoko?
Z pôrodnice nás pustili bez tejto informácie, či treba alebo netreba baliť naširoko.
Mám doma pomaly 4 týždňovú dcérku a celkom ma zaujíma či teda baliť alebo nebaliť, nakoľko som čítala, že problémy s bedrovými kĺbmi majú väčšinou dievčatká než chlapci.
Za každú radu budem vďačná 🙂

nice202
18. sep 2022

Nebalila som nikdy, ani jednu ani druhú. Všetko bez problémov.

cyberk
18. sep 2022

pedi vas isto poslala na ortopediu, tam pozru klbiky a skonstatuju, ci je potrebne balit alebo nebalit, preventivne balit je zastarala blbost, nam doktor povedal, ze netreba a tak aj bolo 🙂

petamich
18. sep 2022

uz sa to nerobi automaticky, prvu kontrolu robia este v porodnici a pediatricka ti mala dat vymenny listok ortopedovi, niekde okolo 1M sme boli a potom kontrola o 6M 🙂

sudocek
18. sep 2022

@sandrita_v Mi sme balili už v pôrodnici. A balila som syna až kým nám u doktorky keď sme boli na kontrole bedrových kĺbov nepovedali že už ho tak netreba baliť.

dame2
18. sep 2022

Nám v pôrodnici povedali, že preventívne netreba. Keď mala 6 týždňov ortopéd povedal baliť, tak sme balili, a na kontrole po mesiaci už to bolo ok a nebolo už treba 🙂

mamamasama
18. sep 2022

Nieeee...uz sa to nerobi....

july0
18. sep 2022

Už dávno sa nebali na široko v zahraniči to ani nepoznajú, ale nám povedali že baliť 3 týždne tak som balila. Po 3 tyzdnov na ortopediu a tam bolo vsetko ok potom som nebalila vobec a aj maly bol pokojnesi

struhanka
18. sep 2022

@sandrita_v Podľa výsledku z kontroly u ortopéda. Keď odporučí baliť naširoko, tak baľte.

kacena4
18. sep 2022

ahojko nasiroko sa balia slovanske deti nakolko je tu predispozicia na problemy s klbikmi. nakolko vsak v poslednych desatrociach pozname usg a robia aj usg bedrovych krblikov babatkam vie sa hned vylucit ci je tam problem alebo nie (volakedy sa to nedalo tak sa balilo preventivne) treba ist k ortopedovy na vysetrrenie a povedia ti co a ako a ano 1x sa kontroluju klbiky v nemocnici takze ak ti povedali ze je vsetko ok/alebo ze nie je problem netreba balit len ist znova na kontrolu a ked bude ok, nic viac sa nerobi drzim palceky

siska53
18. sep 2022

@sandrita_v ci balit nasiroko ti povedia po kontrole klbikov. Pri synovi nam este kazali do kontroly klbikov, dcera, ktora sa narodila o 2roky neskor, uz balena nebola, po kontrole klbikov nam povedali, ked som sa na to pytala, ze netreba. Cize keby ano, tak ti to v nemocke povedia.

zadarmo1
18. sep 2022

@sandrita_v nám kázal až ortopéd na konktole kĺbov a museli sme dlho dávať na široko 🤦‍♀️ ale ak niekto musí tiež baliť tak odporúčam za seba abdukcne nohavičky. Omnoho lepšie sa to dávalo ako klasické poštolky

baska163
15. okt 2022

@sandrita_v presne tak, prvú kontrolu robia ešte v pôrodnici, potom vás pošle pediater k ortopédovi - tam nám kázali baliť na široko a prísť na kontrolu o mesiac- ale nebalila som 🙈 malý mal silný reflux a potreboval búvať na boku čo s nôžkami na široko ťažko a na kontrole po mesiaci bola úplne v poriadku.. nosila som akurát malého v šatke kde býval naširoko, plus keď som ho mala na rukách dával nôžky prirodzene tak do M a asi sa mu to spravilo len týmto 😉

sandrita_v
autor
15. okt 2022

Dakujem vsetkym za odpoveď🙂 uz sme boli aj my s dcerkou u ortopéda a nemusime balit naširoko🙂 na kontrolu ideme uz len v 6tich mesiacoch 🙂