Ahojte baby, chcem sa spytat, ci ma niektora z vas zabranu na manzelsku postel.. ako ste s tym spokojne?
Nasa mala spava so mnou v manzelskej posteli. Zatial je to OK, este nie je taka pohybliva, neprevaluje sa ale uz teraz sa toho bojim.. zvyknem ju vecer uspat na prse a potom odchadzam zo spalne.. 3 strany postele mam vyriesene /satnik,stena, postielka v ktorej nechce spavat/ ale potrebujem este doriesit jednu volnu stranu
Nechce sa mi s nou chodit spavat uz o 8 😂dakujem za odpovede!
pre obe dcery mam na posteliach zabranu fillikid a som s nou spokojna.
ja používam skladateľnu zábranu zn. Caretero a je skvelá, možno ju kamkoľvek vziať so sebou a je fakt pevná, trénuje ju totiž moja rok a pol ročná dcéra a tá je hybna viac ako dosť 😁
@miriam11 hm, prepáčte ale neznášam tento typ odpovede... 😂 viem, že každý kto toto hovorí to mysl dobre
Ale nepoznáte moju dcéru 😂😂😂
Nemám úmysel ju momentálne učiť na postieľku lebo toto je pre nás najlepšie riešenie momentálne
My sme to vyriešili tak, že sme rozobrali posteľ a spíme len na matraci ;) máme kvalitný a fakt dobrý matrac, tak sme si ani nevšimli, že pod ním nie je rošt a zvyšok postele 😂😂 a zároveň sa nebojíme, že nám malá padne z postele- pekne z nej vie zliezť keď sa zobudí... Praktizujeme to takto už od obdobia ako začala loziť (hneď sme ju učili cúvať dole z postele) a ani raz nespadla z postele a ani sme nemali nijaký iný úraz čo sa tohto týka.
Tiež zbožňujem tie rady, že si ju nemáme na toro učiť... Náš matrac má rozmery 200x220cm, takže by sme sa na ňom v pohode vyspali aj štyria a fakt nám to takto vyhovuje 🙂 s manželom sme sa o tom rozprávali a vieme, že to nejakú dobu potrvá, kým bude spať sama vo svojej izbe, ale berieme to tak, že malá je len raz a určite s nami nebude chcieť spať do maturity 😁
@timilv už som nad tým tiež rozmýšlala, len my máme posteľ od stolára z masívneho dreva a to len tak nerozoberieme :(
@dextella14 dá sa 😁 teda naša sa dala... Tiež máme posteľ z masívu, robenú stolárom na mieru kvôli manželovej výške... Báli sme sa, či ju rozoberieme, ale sťahovali sme sa do domu a to by sme z bytu inak nevyniesli, tak sme ju museli rozobrať a dokonca sa aj bude dat nazad poskladať 😂
Manžel sa s bratom síce trochu potrápili, ale nakoniec prišli na to ako ju šetrne rozobrať... Prípadne skúste kontaktovať stolára, ktorý vám ju robil, či vám neporadí... My sme mali to ako alternatívu, keby ju nevieme rozobrať samy.
Nas maly spaval s nami dokial sme neprisli s druhym z porodnice ;D po prvej noci povedal ze on sa pri nas nevyspi a siel sam do svojej izby do postele ;D mal 3r ;D
Ano rovnako spi s nami v manzelskej a mame k posteli pripojenu postielku ..robenu na mieru za par šupov ..ziadne 100vky € pri prvej dcere som ontom nevedela a mala som len zabranu z lidlu obe funguju 100%tne tu lidlacku pouzivam stale
Prvé týždne keď som ešte chcela aby malá spala v
Vo vlastnej postieľke boli peklo!!! Uspávanie bolo 1,5-2 h trvajúce peklo, potom v noci vstávanie, znovu uspàvanie atď atď. Po 6 týždňoch trápenia začala so mnou spávať v posteli.. a je to iné dieťa
Takto malinká zaspí za 15 min, v noci nemusím ani zažínať lampu, len sa pritočím nacucká sa a spíne ďalej
Jasné že chce cucať niekedy aj kvôli tomu, že nie je hladná len sa ubezpečuje, či tam som.. a asi sa aj budí častejšie ako deti na UM
Ale nočné kojenie a postieľka to je kombinácia, ktorú si neviem momentálne predstaviť 🙂) a ani uspávanie inak ako sme zvyknuté
@dextella14 ja mam taku sklapaciu. Nikdy som ju nepoužila.vzdy som bola so spiacimi detmi v posteli az pokym same nevedeli zlieztz postele. Ak som potrebovala na wc, len som stuchla muza, on sa pregulala bližšie k bábätku a takto sme fungivali pri oboch deťoch.
@dextella14 aha taktodve nohy z vonkajsej strany a pod matrac idu dlhe palice aby postielka drzala
@miriam11
@dextella14
Spoločného spania s dieťaťom sa naozaj netreba obávať. Moje deti spali s nami všetky tri v postielke pripojenej k manželskej posteli a aj sa občas zakotúľali až medzi nás a vo veku 2-2,5 sami doslova utiekli, lebo sa im tak zapáčila vlastná veľká posteľ. Prespia celú noc a kým nie sú napr. chorí, vôbec sa k nám v noci neprídu.
@dextella14 a ako zábranu, kým som neprišla spať aj ja, sme používali iba zrolovaný môj paplón a prípadne ešte vankúš k tomu. Cezeň sa neprekotúľali a predsa začali plakať, keď sa zobudili a to sme tam čím skôr prišli.
... chápem, že by sa to asi nedalo aplikovať pri dieťati, ktoré keď sa zobudí, neplače, ale hneď sa chce vybrať za rodičmi...
Ja mam po 30ke, a myslim ze na mne spolocne spanie nenechalo stopy 🙂) V svojej posteli som spavala pomerne skoro, ale vzdy ma mama chodil uspavat - rozumej ostala spat pri mne :D , v noci sa vratila, ale rano som bola na rozpravky u nich. Aj ked som bola skolacka 6-10 r si pamatam ze ked bol otec na sluzobke, rada som spala s mamou v spalni... Zato moji surodenci nic take nepotrebovali, myslim ze zavisi od povahy... Je to velmi tazko hodnotit podla mna, niektore dieta moznk ozaj spi lepsie samo, niektore pri mame... Boze ze t ved to je par mesiacov/ rokov, nebude vam tam do 15 tich 🙄🙄🙄... Moja mama na to velmi rada spomina dodnes ze sa cely vecer tesime ako si spolu polezkame 🙂) otec uz menej :D myslim ze to netreba riesit - ak to vyhovuje babu aj mame - je to v najlepsom poriadku.
Neni to na veky, teraz to vyriesi zabrana - super taka co sa da prenasat podla potreby, a hotovo 🙂)
@miriam11 s nami syn spával v posteli, kojeny do 2rokov, v strede medzi mnou a muzom. a od 2, 5 roka spi v detskej izbe.. Dobrovoľne. Neviem kde by mal byť problém..?
@dextella14 nam manzel rozobral postielku a urobil zabranu z jej dielov. jednoducho to pripevnil k posteli a je to super.