Ahojte maminy, viete mi prosim poradit, co robit s mojim pol rocnym pokladom. V noci sa mi budi skoro kazde dve az tri hodiny a pyta papat, rano sme riadne pocikany. Posledne nocne krmenie je okolo pol piatej az piatej a potom vstava okolo pol osmej, no a vacsinou nechce nic rano zjest, ak zoberie prso, tak len si cucne a nic viac. Snazim sa mu este dat pred rannym spankom (okolo 10 ide spinka na asi dve hodinky), to mi tiez nezje vobec nic alebo len tak, aby bolo... a potom uz mame obed o 12:30, to zje plnu misku prikrmu a uz niekedy vobec nechce prso poobede, potom mame malu siestu a olovrant o 15:00 to zje polku jablka alebo bananu zatial som ine neskusala a tiez nechce moc mliecka... az o 18:00 konecne pije normalne plne prso a potom o 20:30 vela a zacina nocny maraton kazde dve hodiny, kedy pije ani vela ani malo... poslednu noc som mu uz o jednej nedala, len som ho opat uspala a az o pol tretej dostal... mozem to takto zacat robit, ze mu v noci prestanem davat, nech ho donutim jest cez den (a mozno uz zacneme aj spat v noci)? Co s nim mam robit? Dakujem
@pato88 ahoj, zaujalo ma, že 5 mesačnému plne kojenemu dieťaťu si začala dávať prikrmy. To ti povedala doktorka? Lebo kojene deti majú mať zavádzanie prikrmy až po 6. mesiaci. Čo sa týka mlieka, asi máte mierne prehodeny cyklus kŕmenia. Keďže v noci sa ti koní pričasto a cez deň v podstate ako by sa mal v noci. Takto to máte od kedy? Od zavedenia prikrmov? Alebo už predtým ste to tak mali?
@martina1201 ahoj, u nas to bolo trocha komplikovanejsie... on asi 4 mesacny zacal odmietat prsnik mensi, musela som sa vselijak vytacat a klamat ho, aby si myslel, ze je na lavom a pritom bol na pravom, inak by ho nezobral... a postupne odchadzalo mlieko... hladala som pomoc, kde sa dalo... u laktacnej poradkyni, v nemocnici, kde som rodila u odbornicok na kojenie, na Mamile a aj doktorky som sa pytala, vsetci povedali, ze mu mam dat prikrm zeleninovy, ze ak bude mat inu stravu, mozno bude chciet znova prso...okrem toho sme v zahranici a tu je standard davat prikrmy od 4 mesiaca, tak na mna aj pozerali, ze co riesim... tak sme sa trapili s placom pri kazdom jednom krmeni, vrieskal, buchal ma s ruckami, az do piateho mesiaca a to som mu zacala davat na obed prikrmy, nechcela som mu dat prikrmy tak skoro... maly sa ukludnil, zacal jest normalne z oboch prsnikov, konecne sme v obdobi mieru, len asi pred par dnami zacal s tymto... cize skoro asi po viac ako mesiaci prikrmov... mozno je to tym, ze som zacala s prikrmami poobede, ale pri nom sa uz neda nic jest, on chudatko prehlta, slinta, pyta si... mali sme s manzelom zmrzku a maly chudatko celu dobu pytal, tak sme si povedali, ze teda dostane jablcko... z prikrmov zje vzdy vsetko, hocico mu navarim spapa
Buď rada,že je syty. Ja som od 8m dojcila len na uspatie. A od roka vôbec..
Podľa mňa mu už cez deň to mlieko tak nechýba. Už by som teda dávala radšej viac prikrmov a možno bude spať aj lepšie. Mne sa druhý syn sám odstavil v 5 mesiacoch, proste odmietol prsník, trápili sme sa ešte dva týždne a nič, vyslovene s rukami ma odtiskal od seba. Tak sme začali dávať viac prikrmov a mlieko mal už len ráno, v noci raz a večer pred spaním. Každé dieťa je iné, ale ak nechce prsník určite by som dávala minimálne nejaké iné tekutiny.