Mamičky pomoc. Mám pol ročné bábätko a zaspinká výlučne na prsníku. To by mi absolútne nevadilo, ale ibaže ona je na prsníku pricucnutá aj hodinku, kým úplne tvrdo nezaspí. Akonáhle troška precitne, prsník opäť vyhľadáva. Keď jej ho vytiahnem alebo nechcem dať, robí strašný cirkus a naťahujeme sa aj pol hodiny a nakoniec povolím aby spinkala. Máte nejaký typ pre mňa? Ďakujem.
Skusala si rozne znacky cumlikov? Vela babatiek si "vyberie". Moj maly tiez odmiermta cumlik, ale on si pekne spi, ked sa napapa, ani prso nechce, tak mu cumlik nedavam, ale ak by stale hladal, tak by som skusala ine. Napriklad bibs odporucaju zeny.
Je mu dobre na prsníku 😉 ale pre Teba je to neúnosné. Možno skus mu dat Tvoj palec do úst keď už je v postieľke. Resp. ja som davala malíček. Aj mne sa budili deti pri prenose do postieľky ale nejako som ich potom ucicikala. No pár cirkus ov bolo... potom si zvykli. Ešte pomáhalo také rozprávanie potichu, že treba spinkať atd.
Bez cirkusu to bohuzial nepojde. Keby si hned po nakojeni dieta dala otcovi a uspaval by on? Lebo kym bude zaspavat na prsniku, tak takemuto malinkemu babatku tazko vysvetlis. Skusat ine druhy cumlov a nepovolit, ina cesta nie je.
normálne správanie bábätka..užívaj si..daj do šatky na nosenie a maj na sebe
Nech ma biomatky odsúdia ale matka nieje otrokom dieťaťa. Skúšať iné spôsoby, moja chcela len jediný druh dudla, trvalo to ale našli sme taký , ktorý jej vyhovoval
Mám ten ísty problém, mám dcérku 7m, ide o to,zeby nemali zaspávať na prsníku. Majú to spojené s tým, že zaspinkaju a hneď ako sa prebudia chýba im to s čím zaspali teda prsník a takto stále dookola.. Mala sa mi budí v noci aj 10x, cumel odmieta. Na FB je stránka tuším lepší spánok bábätiek.. v blízkej dobe ju idem odnaucat zaspať na prsníku a keď je muž doma snaží sa ju uspať on
@andreagartnerova tú stránku poznám a dokonca som aj zo skupiny odišla, pretože podľa ich metódy sa nechá bábätko vyplakať a to ja určite nechcem. Podľa mňa je prirodzené že bábätko chce pri zaspávaní cítiť pri sebe maminku a byt pri nej. Ale keď už zaspinká, rada by som mala svoj kľud, a takto sa mi nedá.
Ja to chápe, len mne sa stále budí a hľadá a takto ani jedna nie sme vyspatá. Prvého syna keď bol väčší spal v spálni len s manželom a trvalo to tri dni a odvtedy v noci nepýtal a pekne spal. Ja sa ju snažím aj na rukách alebo v nosiči, len nech to prso nemá spojené stále so spaním. Lebo ona sa mi aj po pol hodine zobudí a zas hľadá..
@andreagartnerova u nás to isté. Ale o pár rokov ma nebude potrebovať, nebude chcieť pri mne zaspávať, tak si to užívam teraz. Ten čas tak beží, veď kojiť nebudem tiež večne a aspoň si môžem potom povedať, že som jej dala skutočne všetko a nenechala ju plakať, keď chcela byť pri mne.
@beata_k tak dávam ju do postielky na monitor dychu, predsa má len 6 mesiacov. Teda až keď zaspinká a pustí ma sama. A takto to je aj 3-4 krát do noci. Ale najradšej by som ju mala pri sebe, bolo by to omnoho jednoduchšie.
Na Slovensku fičí monitor, ale v Rakúsku a Nemecku to nikto nepoužíva. Takže kašľať na to a kľudne sprav, ako ti intuícia zrejme hovorí, aspoň mne sa tak zdá, že do postele k vám 😀 ja som tak s 2 detmi bola spokojná
Ahojte mam rovnaky problem, ibaze dcerka ma uz 13m. Pracujem 2hod denne z domu, ked deti zaspia, a momentálne som ju uz asi 5razy skusala uspat a nic. Ani sa nezda, ze by sli zubky, iba je krik ked ju polozim. V sekunde je hore a krik. Cez den toho tiez vela nenaspi. Kde su tie casy, ked krasne zaspavala sama... Nehovoriac o tom ze v noci ju mam pri sebe a este dobehne z postieľky starsi. Chrbat a krk si uz necitim a mam kruhy pod ocami jak panda 😒
Mne laktacna poradila - a absolútne najviac mi to funguje - spať s bábätkom v jednej posteli spolu. Je to totálne praktické. Lebo.ked ho.prekladas.zobudis ho. Zaspáva na prsníku (mam malo mlieka.a.dokrmujem cievkou po prsníku nutrilonom, ale.na uspatie to moje stačí), keď zaspí tak ja sa.len "odvalím" na bok a krásne spíme do.rana. Keď sa náhodou v noci zobudi, len ho pricucnem, pocucka a spí ďalej. Takto mi prespi krásne od 22:30 do 6:00 a ja teda s ním. A pokiaľ . nejdeme do.skolky, tak si o 6 ešte pocucka a do 9 spíme.
Doplním.ze malý ma 4 mesiace a nikdy sme.monitor nemali. Mam ho.pri sebe to je najlepší monitor.
A prečo ju nemôžeš mať pri sebe?
Moja prvá spala dokonca na bruchu od prvého dňa. Spala s nami kým som opäť neotehotnela.
Pri tebe neupadne do tuhého spánku budete sa budiť spolu. Ono to je fakt krátky čas.
Moja prvá bola rovnaká. Tiež som rozmýšľala kadečo cumle následný štrajk nechcela sa dojčiť ináč ako v spánku čiže hocikde sme boli som číhala kedy zaspí aby som jej mohla dat prsník.
Po roku už bolo spanie o moc lepšie.
Bol to presne rok.
A keď som videla ako cici ľúbi, nedokázala som jej zobrať /cumel sme zahodili v 8 mesiacoch a odvtedy bola cickomaniak/ až keď som otehotnela tak v jej dvoch rokoch som to skončila.
Druhá taká neni zaspí do 5 minút a odpája sa otočí sa musí byť že si dudka, ale necha sa odpojiť
Fakt to tak rychlo prejde a tebe bude ľúto.
A budete cumle všade nosiť, a vôbec to nepomáha potom aj tak aspoň ja som nič nerobila len dudle hľadala potom zase dojčila a dookola. Neskôr už sa dá s dieťaťom komunikovať.
Teraz je dcérka ešte veľmi malá a vyžaduje teba tvoju blízkosť.
Moja staršia je stále veľký maznačik. Povie mi stokrát ako ma ľúbi chce sa túliť, stískať
Aj ja som tak robila, ze som prekladala na monitor. No do 6m som nevydrzala. Spali sme spolu a tiez stale hladal bradavku, tak som sa aspon ako tak vyspala. No ale! Moj ma uz 2r4m a vies ako jedine zaspi? Na prse. Je to asi mesiac co uz sa nebudi 4x a viackrat za noc, ale iba raz. A zas musim dat prso. Akoze ja si hovorim, ze ak nahodou budem mat druhe dieta, toto uz nedopustim. A ja som teda vyskusala fakt vsetky cumle a nic! Obcas ked som namocila do sirupu na reflux, tak chvilu podudlal. Snazila by som sa to oducit do roka, lebo potom uz je to tazko. Xkrat som si povedala, ze tuto noc mu uz nedam, no ked som chcela spat vzdy som radsej rychlo strcila a spala😂🤷♀️ Xkrat som pri uspavani revala, ze preco nemoze zaspat ako ine deti s flasou. A dalsia vec...uz 2r4m mi den konci o 20tej, resp vtedy kedy ide spat dieta, tak do 1,5r sa nedalo ani odist ked zaspal, resp, az ked fakt tvrdo zaspal okolo 23, ale to uz som bola KO aj ja. Nevedel si spojit spankove cykly bez prsa v puse.
@luccy89 ani tá fľaša nie je najlepšie riešenie, ideálne je oddeliť jedenie a zaspávanie od malička. Mojkať, hladkať, šepkať, spievať, ale nedávať na prsník, aby dieťa nebralo kojenie ako jediný ukludňujúci prostriedok.
@ckatka ja som nedokázala zaspať s dieťaťom v posteli, keď bola ťažká noc a dala som si ho k sebe, tak som nezaspala a na druhý deň som odpadávala od únavy. Mne toto vôbec nevyhovovalo. V postieľke, tak aby som ho z mojej postele dočiahla a mohla ho hladkať, držať za ruku a pod. ale každý vo svojej posteli.
@elizabet173 no...každá to mame inak. Ja som nedokázala zaspať keď bol v kolíske vedľa postele. Keď sme pri sebe všetko je okej. Ale zasa ja mam najradšej aj manžela keď sme tak max par cm od seba, že sa v spánku vieme cítiť.
A cumel úplne odmieta. Ďakujem.