Bábätko si pretiera očká

miushik765
14. feb 2017

Baby syn (5m) si už asi tyždeň neustále pretiera a šúcha očká predtym to robil len keď bol unavy teraz to robi dosť často. A všimla som si že má na viečkach akoby popraskané žilky. Mali ste niektora niečo podobné? Čo to môže byť? (K dr pôjdem) Ďakujem vopred

slavka1811
14. feb 2017

ahoj,moja mala to zacala robit tiez cca pred mesiacom. Najskor som si myslela, ze je unavena ale robila to coraz castejsie a mala ich potom opuchnute a cervene a bola umrncana bo ju uz asi aj rezali z toho.tak som jej zacala davat oc,kvapky.Opthalmoseptonexove-ci jako sa to pise...klasicke ocne kvapky,nezaberalo az sa mi zda,ze to bolo este horsie tak som zacala davat Framykoynovu mast,zabralo.a pricina,bud zo sucheho vzduchu doma,bo fakt sme mali dost suchy dom pocas tohto zimneho obdobia,abo od zubkov,bo odkedy jej idu,si zmoli ruky,pcha vsetko do pusy doslova s jedom,natahuje si usi az niekedy s takou silou ,ze sa rozmrnci a sucha si ocka...tak snad to prejde...prievan,zapal som vylucila,bo nehnisaju,neslzia,nekarpaveju..tak hadam to casom uplne zmizne

miushik765
autor
14. feb 2017

@slavka1811 môjmu idu tiež zubky a uška si tiež žmoli a škriabe

slavka1811
14. feb 2017

@miushik765 no,mozno to ma nejaku spojitost, prtatka su nepokojnejsie a mozno tympadom si to nejako kompenzuju na uskach a ockach...ak nebadas na ockach slzenie,abo karpinky tak tiez sem tam natri ocka,staci viecka mastou aby tym nadmernym pretieranim si ich neposkriabal...a uz budeme len cakat kedy ich to prejde.ale urcite to spomen na poradni

katrin21
14. feb 2017

@miushik765 na vieckach to ma skoro kazde dieta..... 🙂 to je uplne normalne.. manzelova dcera ma take zilky na vieckach doteraz. a to uz ma 15r...
CO sa tyka ociek. mozno je unaveny.... kolko spava, ako casto, ako dlho?mozno potrebuje spat castejsie, ak nespi dostatocne dlho..

miushik765
autor
15. feb 2017

@slavka1811 skusi ďakujem 🙂
Cez deň spi max po pol hodine vždy po 2-2,5h čo je hore a v noci spi cca od 19-4 potom ešte hodinku pospi a je hore

miushik765
autor
15. feb 2017
zuska2001
15. feb 2017

presvitajúce žilky môžu znamenať nedostatok železa - a unava ide s tým ako symptom.

miushik765
autor
15. feb 2017

@zuska2001 Ďakujem maly je chudokrvny trošku ale dr mi vravela že mu nechyba železo ale že má málo červenych krviniek (berie kys.listovu a pyridoxin)

katrin21
15. feb 2017

@miushik765 no, tak to tam bude problem.. pol hodiny je velmi malicko v jeho veku.. a je medzitym aj dost dlho hore... 2,5 hodiny ked je hore, tak aspon hodinu by spat mal. pol hodina je velmi malicko.. skus nejako docielit, aby spal dlhsie.. mozno kocik vonku, na balkone, alebo tak... vtedy deti zvyknu spat dlhsie....

a aj v noci, sice ti pekne spi do 4, ale od 5 je hore. to je velmi skoro....
skus ho ukladat az okolo 20tej a ked ides ty spat, napr. okolo 23, tak mu daj v spanku vypit mlieko... mozno potom pospi rano dlhsie.... ja akurat citam tu knihu, ako naucit dieta spat a okrem ineho sa tam aj toto riesi, ze kolko a ako dlho ma dieta spat a tu knihu napisal neurolog, suvisi to s vyvinom mozgu deti, v spanku sa dovivijava a ked dieta malo spi , je mrzute a co nespi vnoci, potrebuje dohnat cez den .... okolo 6 mesiacov uz dieta ma fazy spanku hlkeho a aj REM, kedy sniva a vtedy a budi a plytsie spi.... PIse, ze v noci by malo dieta spat 11hodin v tomto veku urcite, idealne od 20 -7, ak to tak nie je, treba hladat pricinu.... a pise aj o pol hodinovych spacoch a ako to odstranit, aby dieta spalo normalne a dlhsie....
Chvilu to trva, napr. 2 tyzdne, ale dieta si potom zvykne... treba ho ukladat viac unavene, cize udrzať ho dlhsie hore, aby potom spalo nie pol hodinu, ale hodinu aspon... prve tyzdne je to narocne pre mamu, lebo o hodinu dlhsie drzať dieta, co chce spat, je ze sa mu musis venovat , je mrzutejsie, ale potom sa prisposobi a tym, ze bude spavat dlhsie, nebude uz mrzute 🙂
Ale este som neni ani v polke knihy, som zvedava, co bude dalej ...

miushik765
autor
15. feb 2017

@katrin21 no vonku spi dlhšie v kočiku no teda ako kedy niekedy hodinu niekedy aj 2-3 ale medzitym sa budi....no on keď je už unaveny tak velmi nervači a čim viac je unaveny tym horšie sa da uspať ja som rada že ako tak sa mu to upravilo predtym spaval cez deň a v noci bol hore tak už asi mesiac sa mu to otočilo chvalabohu....musim to nejako docieliť inak je to smejko nieje vôbec mrzuty ak tak iba kôli zubkom ale vtedy si aj žužle ručičky