Bábätko sa začalo v noci budiť

makakova
13. feb 2019

Ahojte, obraciam sa na vás s ,, problémom,, ohľadom mojej uz 4 mesačnej dcérky. Od jej narodenia sme nemali problém so spánkom v noci, spinkala aj 4hodiny, mozmo tak dokopy 3x sa zobudila na hlad počas celej noci. No teraz ako končila 3mesiac sa začala budiť každé dve hodiny niekedy aj skor, dam jej papať (je kojena) , ku koncu uz mi zaspáva na prsiach tak ju dam do postieľky a spinka dalej, o hodinu apol az dve sa to opakuje. Mrnci a v polospánku prehadzuje hlavku hore dole a dokým medam prso neukludni sa. Je to iba vývojom? Aj cez den vyžaduje papať častejšie ako predtým. To mi nevadí, ale ta noc.. a o6 uz je zvyčajne hore. A pitom zasepo dvoch hodinách uz ideme spinkať, pocas dna .. na nočný spánok ju ukladám uz okolo 18-19 lebo dlhšie nevydrží. Dalo by sa to nejak ovplyvniť? Uz som myslela že ju šupneme ku nam do manželskej postele ale mám strach aby si nezvykla.. a ci by to vôbec pomohlo... ďakujem za rady vopred.

lula313
13. feb 2019

@makakova asi je to normálne. Naša kojena spala tiež do 4,5 mesiaca min 9hodin bez zobudenia. Od tých 4,5 mesiacov sa spanok zhoršoval, budí sa každé 3 hodiny, teraz má 10,5 mesiaca a to spi už sama v izbičke.

jani321
13. feb 2019

@makakova my sme do 5 mesiacov mali spánok taký, že sa budila asi 3 x za noc na papanie. Približne od 6 mesiacov sa začala budiť veľmi často v noci, skoro každu hodinu. V tom období sa jej začali prerezávať zúbky. Kedže som nevládala každu chvíľu ju z postieľky vyberať, tak začala s nami spinkať v posteli. Tiež nám pomáha iba "prso" aby znovu zaspinkala. Máme 14 mesiacov a stále ma taký zlý spánok v noci.
Neviem či na to existuje nejaká rada. :( Podobných diskusií tu bolo niekoľko, a vačšina mamičiek písala, že treba vydržať. 🙂

makakova
autor
13. feb 2019

@jani321 tiež mi napadlo ze ci uz zuby nejdú.. ale zatiaľ nič nevidím a neviem ci by tak skoro.. ? No , nic iné asi neostáva, nakoniec tiež bude spať snami asi lebo koľkokrát sa mi ozaj nechce vstať a zaspávam pri kojeni aj ja 😁 ako ste zariadili posteľ a v com buva ked je s vami? Nasa inak ako zaviazaná v perinke tvrdo nezaspí tak si to moc neviem v posteli predstaviť

evalin88
13. feb 2019

U nas to bolo tiez tak. Do 3 mesiacov sa budil 1x. Od troch do 6. Mes 2x a teraz bude ma 11 mes. A budi aa 5-6 krat

jani321
13. feb 2019

@makakova naša tiež bola dlho zviazaná v perinke, sa jej lepšie zaspávalo.🙂 Asi v 4 mesiacoch som ju začala odúčať od perinky. Chvíľu aj v tom spacom vaku spala, ale potom sa začala pretáčať a vak jej začal vadiť. My máme postel pri stene, na kraji pri stene spí malinká (to aby nepadla), hned vedla, v strede som ja a muž je na kraji, lebo on keď spí, tak sa všeliako otáča a rozhadzuje rukami v spánku, aby ju nebuchol 🙂 A malá má len pyžamko, žiadne vaky, ani prikrývku, lebo sa do nej stále motala, vadila jej.