Bábätko sa prestalo hrať s hračkami

6. nov 2024

Ahojte, stretli ste sa niekto s tym ze babatko sa pekne hralo s hrackami zavesenymi nad nim a zrazu s tym prestalo? Posledne dni ich iba pozoruje, skusila som aj obmenit hracky ale nic. Ma 3 mesiace.

sassy_girl
6. nov 2024

a nič iné sa ňom nezmenilo? myslím spánok, nálada, vnímanie..

xlucia
6. nov 2024

bolo chore? nemalo horucky, nejaku virozu? nie je po ockovani? nebola u vas nejaka zavazna zmena?

autor
6. nov 2024

@sassy_girl
@xlucia
Na ockovani bol pred 2 tyzdnami a posledny tyzden ma aj iny spanok, zacal sa castejsie budit.. moze to mat s tym suvis?

sassy_girl
6. nov 2024

ja si myslím že môže byť aj z toho. Nechaj mu ešte čas, verím že sa to vráti do normálu. Môj názor je, že ja by som takto malé deti nedávala očkovať, práve kvôli tomu, že sa u nich nedá vypozorovať presne nejaká zmena a či to s tým súvisí alebo nie..ale nejdem strašiť, neboj, bude to fajn🙂 ak sa ti to nebude zdať, kľudne posuň ďalšie očkovanie na neskôr.

deti95060810
6. nov 2024

papá rovnako? nechudne?
očkovanie môže na istý čas bábo zabrzdiť vo vývoji, ale isto sa to rozbehne...

autor
6. nov 2024

@deti95060810 Papa nastastie pekne, nechudne.. trochu som zostala vystrasena tym ockovanim

deti95060810
6. nov 2024

tak sa ukľudni a pozoruj bábo... dôležité je papanie a prospievanie.

pralinka25
6. nov 2024

a mozno ho uz nudia. skus schovat a vytiahnut za dva dni. a inak u deti je to casto tak ze nieco robia a potom zrazu prestanu. alebo napreduju a zrazu mas pocit ako by spravili 2 kroky vzad.
ja som detom davala na deku kazdy den ine hracky. a vzdy len par. aby neboli zahltene a aby ich to bavilo. mozno tym ze ju ma denne na "ociach" uz proste nie je zaujimava

mama_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sassy_girl
6. nov 2024

@mama_ aký regres malo tvoje dieťa? moja dcéra očkovaná nie je, napriek tomu sa tiež občas zmenila do dňa na deň. Napríklad z ničoho nič sa začala budiť viackrát za noc (vždy bola hladná, akurát zrazu to bolo častejšie..). Začala blabotať a potom sa odmlčala na nejaký čas. "Zabudla" sa pretáčať, to už mala 7 mesiacov. 4 dni predtým mi padla z postele na hlavičku, bola som aj na pohotovosti, všetko bolo OK, dokonca v ten večer sa osmelila na štvornožkovanie konečne..bola som strašne vystrašená, lebo keď som ju dala na chrbátik, tak len plakala a nie a nie sa pretočiť, hoci s ostatnými pohybovými vecami problém nemala (dať sa na štyri, plazenie atď..)

xlucia
6. nov 2024

@sassy_girl prestat nieco robit a regres a zabudnut su rozdielne veci.
@mama_ ja veru tak isto, a rozdiel vidim velky a dlhodobo medzi detmi. zial, najcastejsie si to odskacu prvorodene, tie su vela krat komplet ocko... potom uz rodicia mnoho krat premyslaju ci dat aj mladsie

sassy_girl
6. nov 2024

@xlucia a "zanudnúť niečo robiť" nie je regres? očkovanie je pre mňa nočná mora, odkladám to, no s partnerom sa úplne nezhodneme:/

lilizzachy
6. nov 2024

Nestraste hneď chuderu matku že to má dieťa z očkovania, nebude spat celú noc. Dieťatko pozoruj, ak sa ti hocičo nepozdáva chod k pediatrovi konzultovať stav a nie s matkami na mk. Tu ta každá jedna odborníčka na slovo vzatá akurát tak vystraší. Nehovorím že to nemusí mať súvis ale ani vôbec nemusí deti rastú a menia sa zo dňa deň skús aj iné hračky či reaguje na iné hračky alebo nereaguje vôbec na žiadne. Ak by dieťa nereagovalo aj na iné hračky išla by som konzultovať k lekárovi. Matky sa tu hrdia ako deti neockuju, no poviem vám že v našom meste a v časti kde bývame boli pred mesiacom osýpky. Neviem či by sa niektorá priznala aj k tomu ak sa dieťa nakazilo a ako to dopadlo. Spalo sa mi kludnejsie, že mám dieťa očkované ako sa strachovať či to neschyta niekde. V Čechách je epidémia čierneho kašľu. Čiže spoliehať sa na to že moje dieťa sa nemá kde nakaziť sa už v dnešnej dobe nedá keď sa cestuje hore dole po svete a choroba sa tu dovlecie ani nevieš ako.

gulicka277
6. nov 2024

Môj hračky iba keď sa ozaj už nudí najviac sa zahrá s vlhcenymi obruskami myslím s tým obalom 😂 šuští to tak keď ho prebalujem mu to dám a potom vezmem

mama_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andrea2323
6. nov 2024

Nestresujte ju 🙂 nášho tiež prestala uplne baviť hrazdička.. a začalo iné veci 🙂 jediné konštantné na detskom vývoji je neustála zmena.. 🤎

mama_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andrea2323
6. nov 2024

@mama_ áno ale to, že sa prestane hrať s hrazdičkou nie je predsa regres 🙂 deti z niektorých hračiek vyrastú posunú sa ďalej, nebavia ich.. na to máme príliš málo informácii, aby sme to povedali 🙂 ja by som sa vôbec netresovala, lebo to už by som celá ošedivela v takýchto prípadoch..

dotka04
6. nov 2024

Jemine klud, neblaaaaazni, to je normal, detsky mozog ma aj prirodzene regresy, ma ich kzde dieta, lebo kym je CNS nezrela, nedokaze pracovag ma xy veciach naraz! Este pride aj na to, ze sa ti nauci pretacat na brusko a potom prestane hoc aj na mesiac, bude krasne blabotat od rana do vecera a zrazu na par tyzdnov nic. Krasne zacne 4nozkovat a pokojne ti moze na par tyzdnov prejst zase len k plazeniu… Vacsinou ak dieta v takomto utlom veku akoby “zabudlo” nieco robit, je to preto, ze mozog sa intwnzivne sustredi na iny milnik.
Ano, stavalo sa to bezne nasmu synovi, stalo sa mu to xy razy, a ano je plne ockovany (aj nepovinnymi), uplne zdravy 2,5 rocny huncut.
Malu mozno omrzeli hracky tohto typu. Mozno sa ti na hracky vykasle aj na nejaky mesiac, lebo teraz je pre jej vyvoj dolezite nieco ine.

andrea2323
6. nov 2024

@dotka04 náš sa tak začal pretáčať a stále to chcel skúšať a potom nič.. a zas to teraz robí, čiže úplna pohoda, presne tak ako vravíš, tak sa to učí 🙂

sassy_girl
6. nov 2024

@mama_ dostala Kčko, určite, pokiaľ viem, je to len vitamín, nie vakcína, neviem o tom, aké to má NÚ, kde sa to dá zistiť, zo zaujímavosti?

sassy_girl
6. nov 2024

@mama_ v tomto prípade by som už s ďalším očkovaním nepokračovala, ten 3 hodinový plač je jasná kontraindikácia, samozrejme, pediatri neuznávajú nič, ale v príbalovom letáku je to veľmi opatrne napísané

dotka04
6. nov 2024

@andrea2323 presne, ono to tak byva, ze potom odrazu sa k danej aktivite vratia akoby nic a zrazu im ide sama 🙂 Napr aj pre upokojenie autorky - a to uz hovorime o 2,5 rocnom, kde ten mozog zvlada naraz vela operacii - nas syn veeeeela rozprava, ale dlho siel uplne agramaticky. Asi 2t dozadu zacal krasne sklonovat, casovat, pouzivat predlozky, zvratne zamena, dokonca dost bohato castice. Posledne dni nic, zase keca na spospob: “Mami ja spadol tuto, aha pozriet mami, sem ty kuk!”🤦🏻‍♀️😁 A akurat vcera som si hovorila, ze ktovie aku novu motoricku zrucnost sa teraz jeho mozog uci, lebo on ked nieco “zabudne” v reci, ide napred hrubou motorikou, ma to tak od mala 😁

deedaa
6. nov 2024

Kľud a no stress. Je bežné, že deti prestane niečo zaujímať. Že máš pocit, že skočil 2 kroky spať... Odporúčam knihu "Aha, ja rastiem". Na našeho špunta všetky mýľniky sedeli ako riť na šerbel...

bubuzu
6. nov 2024

Nestresuj, moja to mala podobne a nemalo to s očkovaním nič spoločné, keďže vtedy ešte žiadne nemala za sebou.Zo dňa na deň prestala blabotat napríklad a aj zo dva týždne nevydala ani hlásku. A potom zas z ničoho nič začala. Alebo sa prestala pretáčať a len ležala na chrbte. Väčšinou zas vtedy začala s inou činnosťou a ja som to brala tak,že teraz sa sústredí, učí niečo iné.

mama_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
7. nov 2024

On je praveze velmi dobry, cely den sa len smeje, zaplace iba ked je hladny, unaveny alebo pocikany.. posledne dni mam praveze pocit ze je este lepsi ako predtym.. jedine co tak v noci sa viac budi a prestal sa hrat na hrazdicke.. bola by som kludna keby sa aspon po hrackach natahoval ale k tomu sa este nedostal vobec ani predtym a teraz prestal aj s tou hrazdickou.. co sa tyka ockovania tak som presvedcena ze pozitiva daleko prevysuju mozne vedlajsie ucinky, v tomto podla mna je lepsie riadit sa podla nazorov lekarov a vzdelanych ludi ako mamiciek na MK ktore su proti ockovaniu. Co samozrejme nevylucuje ze sa prestal hrat s hrackami kvoli ockovaniu.. pojdem to dnes zase skusat, dufam ze zacne

mama_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
7. nov 2024

@mama_ akoze realne si presvedcena ze to vies lepsie ako ovela vzdelanejsi ludia ako my?

mama_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz