Bábätko hneď po zaspatí strašne plače

csayka
9. mar 2021

Ahoj, zienky. Idem si po radu, bude to dlhsi prispevok, no uz som v koncoch... moj syncek (zajtra ma 8mesiacov) posledne tri dni po zaspinkani vsetkych spankov - ci dennych, ci nocnych, zacne do pol minuty strasne zo spanku plakat. Ale ze neskutocne. Ano, dobre citate, nepomylila som sa - do pol minutky. Znie to akoby zazival najvacsie hrozy zivota. A neda sa len tak utisit. Nepomaha nic - tapkanie, ssskanie, hladkanie, ked ho vezmem na ruky - to je este horsie. Jedine, co pomoze je, ked ho prebudim, ale ani to nejde lahko. Ked ma zbada, po chvilke sa upokoji a ideme sa znovu uspavat. Vacsinou na druhy raz uz zaspinka lepsie. Aj ked vecer sa stane, ze este raz to musime zopakovat. Trva aj hodinu, hodinu a pol, kym zaspinka v klude. Co sa tyka rezimu - 7:00 vstava, 10:00 - 12:00 prvy spanok, 15:00 - 16:00 druhy a 19:00 vecerne uspavanie. Uspavam ho v postielke tapkanim po ritulke. Cca pred dvomi tyzdnami sme na to presli, dovtedy zaspaval na flasi a kvoli tomu sa budil velmi casto. Odkedy som ho naucila zaspinkat bez flase, budil sa len 2x, z toho iba raz papkal. Inak je to vesele dietko, prikrmy mu chutia, je sikovny, akurat sa mu dnes podarilo prvy raz sadnut. Zuby nepozorujem, ze by mu sli, lebo pri prvych mal riedku stolicu, slinil a vsetko okusoval, cez den bol nervozny a teraz nic z toho. Jedine, co vidim - zmoli si prave usko, hlavne ked ho uspavam.
Mate s tym, prosim, niektora skusenost? Je to separacna uzkost? Alebo to, ze sa uci nieco nove vo vyvine? Preliezla som to tu krizom krazom, ale nasla som vzdy len, ze sa zobudi o polhodinu a tak. Ale nam sa proste nezobudi, on akonahle zaspi, o par sekund strasidelny plac 😢
Som v kontakte aj so spankovou poradkynou, ale chcela by som vediet, ci niekto z vas ma skusenost s niecim podobnym...
velmi pekne dakujem ♥️

katkami123
9. mar 2021

Nehádate sa pred ním s muzom? Alebo nie ste nejaki hlučnejší? Nepozerá telku alebo nemá za deň prístup k televízoru, ze môže vidieť na obraze, co sa tam odohráva?

csayka
autor
9. mar 2021

@katkami123 🙂 s manzelom som sa za 8 rokov spolocneho zivota nikdy nepohadala a telku nemame 🙂 ani na tablete nic nepozerame pred detmi. Sme kludna, ticha domacnost 🤷🏼‍♀️

katkami123
9. mar 2021

@csayka a pokrstený je?

katkami123
9. mar 2021

Možno ti to príde smiesne, ale naša to tiež robila niekedy ako babo a po krste sa to zlepšilo až úplne vymizlo. Ešte môže byt, ze ma počas dňa možno veľa vzruchov, mozog mu to nestíha spracovávať. Nemá každú chvíľu nejakú aktivitu, ma čas si aj tak sám pre seba poležať?

nikpa
9. mar 2021

@csayka nočný des? Syn to maval niekolko mesiacov ale plač začal asi 3hodiny po tom co zaspal

csayka
autor
9. mar 2021

@katkami123 pokrsteny nie je, ani nebude. Sme neveriaci a tak to i ostane, ale nikomu to neberiem, je super, ze vam to pomohlo. Aktivit teda vela nema, vacsinou sa prehra pekne sam, lezka a pozoruje nas, zuzle si zuzlacky, bura kocky, nacvicuje sedenie a stvorkovanie, ale nic ine oproti predoslym dnom nerobi. Prechadzka vonku raz za den alebo so starsou dcerkou sa “nahanaju”. Kazdy den to iste. 🤷🏼‍♀️

csayka
autor
9. mar 2021

@nikpa dakujem, aj to mi napadlo, ale ved prave ako pisete - pri nocnom dese sa dietko “budi” az po urcitom useku spanku. Nie okamzite 🤷🏼‍♀️

zuzkaa1991
9. mar 2021

@csayka môžu ist zubky ny sme .mali problém s uspavani bohuzial pri tv bez zvuku zaspavala od 9 do cca 14m aj teraz.sme mali takú nkc dva dni a to.ma 3.r. ale prisla som na to ze ide nam stolicka este tri zubky chybaju a tiež moju nemozem zobrat na ruky prebrat atd inac by bol este vacsi cirkus ;) pomasivat dasna s gelom dat cameliu

katkami123
9. mar 2021

Ak idu zúbky skúsiť dať pred spaním nurofen podľa dávkovania a uvidíte, či Vam bude aj tak plakať alebo nie. Potom možno bolesť zo zúbkov.

maximilie
9. mar 2021

@csayka takýto rev mala aj kamoškina dcérka . Ked som tam spala, normálne som.sa bala. Bolo to strašidelné. Zacalo to tiez okolo 10mes a prešlo to po 3rokoch. Tiez nie je pokrstena.
A ak zubky tak ako píšu, nurofen a nám lekárka predpísala aj fenistil.

andreatytler
10. mar 2021

@csayka K tomu placu neviem... nemam skusenost a este som o takom nepocula... ale to zmolenie uska poznam... nas si zacal zmolit jenou rukou svoje ucho a druhou rukou moje ucho (alebo kozu na krku) pri uspavani ked mal asi 9 mesiacov a robi to stale. Ja viem tak, ze je to neskodny sposob sebauspokojovania. Pomaha mu to ukludnit sa a relaxovat. Robi to len pred spankom.

lenkakravcova
10. mar 2021

@katkami123
To co je za hluposť? 😀
Akože Boh nechá trápiť sa nejakým spôsobom deti rodičov ktoré na nich nenaleju v kostole vodu? Vážne?

@csayka
Ake je bábätko staré?
Mne sa toto stávalo u syna keď mu rástli zúbky a ešte v dobe keď mal zápal uška. Pravdepodobne ho niečo boli. Ako je unavený tak zaspáva zaspáva, no potom ho to zabolí a ešte v takom polospanku si kvôli tomu poplace. Na ruky v tom prípade nepomôže, lebo ho len zobudíš, bolesti neulavis. Pre istotu by som dala kvapky do uší (octanove) na vaticku počas dňa /štuple, len pozor nech ti to nezje/, skontrolovala ústa, či nemá afty, zabku alebo ostré na dasne - tlačiaci sa zúbok. Ak áno, tak Nurofen pred spaním.

Ešte mi nakoniec napadla jedna vec, ak je úplne maličký, tak to môže byť aj kvôli žalúdočnej kyseline.

slniecko_12
10. mar 2021

@lenkakravcova Boh nenecha trapit to dieta a aj matku ale oni si to samy vybrali. Az pokrstene dieta je bozie dieta a zmyvaju sa jeho hriechy a krst aj ochranuje od zleho..

lenkakravcova
10. mar 2021

@slniecko_12
Dieťa sa rodí nevinné. Čisté. Bez hriechov. Až uvedomelym porušením zákona človek koná hriech, a to je až vo veku kedy dokáže rozlíšiť dobre od zlého, aj s následkami činu. Teda okolo 9-15 rokov (podľa psychickej vyspelosti). Až v tomto čase začína konať prvé vlastné skutky, ktorých dôsledky is uvedomuje a ktoré sa mu zapisujú do knihy skutkov.
Boh nie je tyran, aby ubližoval nevinnému.

Krst neochranuje od ničoho. Je to tradícia, zvyk rodičov, povera. Ten, kto ochraňuje, je Jediny Boh, Stvoriteľ. Ten netresta nevinne deti a ochraňuje koho chce, kedy chce..
Ani jeden z prorokov nebol pokrstený, a ochranovaný Ním boli po celý ich život.

slniecko_12
10. mar 2021

@lenkakravcova to je tvoj nazor..dieta sa rodi s dedicnym hriechom..ale ked nie si veriaca, zbytocne to tu rozoberat

snazilka_bio_mamka
10. mar 2021

preboha tie reči o krste.. mam chut si vymixovať mozog z hlavy. 😵

slniecko_12
10. mar 2021

@snazilka_bio_mamka nikto ti v tom nebrani ☺️ zastavam si svoju vieru

snazilka_bio_mamka
10. mar 2021

@slniecko_12 ved v poriadku... a ja mam svoj nazor na vieru.

snazilka_bio_mamka
10. mar 2021

@csayka nema to kvoli zubkom??

slniecko_12
10. mar 2021

Mna napadlo, ci to nemoze byt reflux. Alebo sa mu v lahu mozno horsie dycha..ktovie

lenkakravcova
10. mar 2021

@slniecko_12 Som veriaca. Ale neverím v zjavne nelogické veci a nespájam kadečo s kadečim.

csayka
autor
10. mar 2021

@zuzkaa1991 hmmm, skusim, dakujem za radu ;)

csayka
autor
10. mar 2021

@maximilie dakujem, verim, ze to prejde skor ako dovrsi tri rocky 🙂 a s tym krstom - ja proste neverim na povery, nie som veriaca a ked uz by som aj pripustila, ze Boh existuje, hadam by to nebol sadisticky tyran, ze necha nepokrstene dietko takto plakat. Na strane druhej, poznam pokrstene deticky s nocnymi desmi, bolavymi zubkami, ci rakovinou... tak potom sa skrabem po hlave, ze teda ako ;)

csayka
autor
10. mar 2021

@andreatytler aha, super, dakujem. Ano, on zmoli usko, ocka obcas a skrabka alebo sucha ruckou po vlaskoch 🥰

csayka
autor
10. mar 2021

@lenkakravcova dakujem za odpoved, maly ma akurat dnes osem mesiacov. Neviem, ci ho nieco boli, lebo cez den je to slniecko. Ked mu sli prve zubky, tak to bol nervny aj cez den, vsetko bolo nanic, iba na rukach sa nosit, aj to nie vzdy pomohlo... ale skusim zavolat este raz lekarke a nech ho prezrie, lebo do telefonu len povedala, ze to nic, to prejde 🤷🏼‍♀️

csayka
autor
10. mar 2021

@snazilka_bio_mamka aj na to som myslela, ale cez den je usmiaty, vesely... ked mu sli prve zubky, tak bol cez den velmi nervozny, nic nepomahalo... teraz je kludnucky, objavuje svet, sedenie... 🙂

csayka
autor
10. mar 2021

@slniecko_12 dakujem, reflux - moze sa objavit i tak neskor? Doteraz s tym problemy nemal 🤷🏼‍♀️

slniecko_12
10. mar 2021

@csayka Ja som dostala reflux ako štvorročná, takže určite môže...

katkami123
10. mar 2021

@lenkakravcova
Boh nenechá nikoho vytrapit 🤦🏽‍♀️ Len rodicia si dobrovoľne zvolili, ze ich dieťa nebude pod Božou ochranou, čím sa počas rituálu krstu so súhlasom rodičov stáva. Nie je to o liatí vody na hlavu, pre pána, ale o tých slovách, ktoré sú počas tohto obradu vyrieknuté. Komunikovať sa dá aj bez ofenzívy, potom posobís tak, že ten mozog už máš vymyxovaný z hlavy dávno. A často sa stretam s týmto plačom pri nepokrstenych deťoch, preto mi to napadla ako jedna z možností. Tým nikoho neodsudzujem ani sa z nikoho neposmievam (na rozdiel od teba), každý nech si vyberie tu svoju cestu.

lenkakravcova
10. mar 2021

@katkami123 Čiže podľa toho, čo píšeš, taká panna Mária, Ježiš, Mojžiš, Abrahám a ďalší pod ochranou Božou neboli - nemali totiž krst. 😲

O mixovaní mozgu som ja nepísala, ale dobre no, keď sa ti uľavilo 😀 (hlavne že píšeš, že sa nevysmievaš a veta nad tým, že mám vymixovaný mozog... 😀 ).