Bábätko hádže nohy zo spánku

5. okt 2022

Ahojte, moja 3 mesačná dcera mala pred dvoma týždňami prvé očkovanie, hexacima a prevenar (ano dali sme naraz na doporučenie lekára). Reagovala dobre, len trochu zvýšenou teplotkou. Ale po týždni sa jej do vtedy vynikajúci nočný spánok zmenil. V noci zaspí a do pár minút sa jej začnú dvíhať nohy úplne vysoko a hádže si ich o matrac.. Po chvilke sa na to zobudí a mrnčí. Potom ju uspim, ulozim, pekne spinka a za par minút je to tu zas. Dovtedy sa budila raz za noc, teraz polku noci nespí. Vidno že je unavena a chce spinkať.
Z bruška to nebude, vtedy nožičky krčía dvíha inakšie.
Myslíte si že to má niečo s tým očkovaním? Alebo čo to môže byť?? Ako pomôcť?

pribinak
5. okt 2022

Ale veď to je nirmalne, ona sa začína viac a viac hýbať, za chvíľu sa zi bude v spánku aj pretáčať.
To ze dvíha nohy je aj znak ze má dobre brušné svalstvo

zojanka
5. okt 2022

Syn to tiež robil v takom veku, myslela som ze postielku dolame 🙂 nesuviselo to s ockovanim, ockovat som davala neskor. Ale kazdy mesiac si nasiel nieco "nove" co ho rusilo zo spanku. Raz to bolo hadazanie noh, potom nonstop pretacanie na brucho, potom sa zacal posuvat hore a tieskal si hlavu, potom sa daval na 4 v noci, potom si nonstop sadal zo spanku, ... furt nieco 🙂 nic s tym nespravis, cim dalej tym viac bude pohyblivy, to je normalne

veronika3110
5. okt 2022

Netreba hneď všetko riešiť a hľadať kadejaké choroby.. aj moja to robil.. väčšinou si potom prdla, alebo našla inú polohu na spanie… teraz hádže nohami, až kým netrafi na hniezdo a nevyloží si naň nohy, potom spi ďalej

beata_k
5. okt 2022

Ockovanie s tym nema nic. V 3-4 mesiacoch maju babatka spankovu regresiu.

domi_1207
7. okt 2022

Je to uplne normálne. Aj moj to robil v podobnom veku. S ockovanim to nema nic spoločne, lebo my mame očkovania posunuté.. Proste zistila ze existuje nový pohyb tak ho skúša 😀 potom sa bude v spánku pretáčať, sadat si .. 😀

mimi2120
7. okt 2022

Áno, aj náš to robil v tom veku. Je to normálne, s očkovaním to nič nemá. Proste sa začína viac hýbať. Neboj. Este ta len čakajú akrobacie počas spánku, toto je len začiatok.