Maminy pomoc, moje dieta c. 2 takmer vobec nespi cez den.
Nechapem to, ale zvykam si. Zazili ste nieco take? Mam satku, nosic (v nich by aj pospala, ale len co ju zlozim je hore), specialne hniezdo, zavinujem aj vozim. Aj v kociku sa casto len pozera, alebo place kym ju nevyberiem. Proste len na ruky, pozerat sa, neplace z preunavy, zdriemne si max polhodinovky na mne - je to spolu asi 2-4 hodiny cez den. Noc takmer celu prespi (a ani sa jej necudujem)! Kojim, koliky nema. Ma reflux ked sa preje, ale vyrazne sa to zlepsilo.
Zazili ste nieco podobne? Je pre jej vyvoj ok ze takto spava? Ked ju nosim, je spokojna.
@diamond007 nosim co to da, ale takmer nic neviem spravit. Vsade vydrzi 5 minut a mrnka nech ju vezmem.
Moja starsia od porodnice spala 4x denne 30min. Potom 3x, 2x, 1x a v roku a pol uz cez den nespala. Tiez reflux… a vela vela plakala.
Nenapísala si ani ake staré je dieťa. Ja mám prvé - 4 mesiace - a teda od mala mi moc nepospi. Cez deň je proste hore. Má asi že 4-5 spánkov po pol hodine (40 minút) a inak je hore. Ale cca od ôsmej večer spí až do siedmej rána spí, len sa budí na kojenie a spí ďalej. Mne to vyhovuje, radšej nech je hore cez deň, ako v noci. 🙂
Ja to beriem tak, že je to asi taký typ dieťaťa - chce vidieť, vnímať, spoznávať svet a potrebuje vnemy. Keď je unavený uhojdam ho, ale nikdy nepospi dlho, iba v noci.
Tak nech mrnká. Daj ju tak, aby na teba videla kým varíš, žehlíš, upratuješ. Nie je nutné aby dieťa spalo. A časom bude spať ešte menej. Ja som si tiež myslela, že navariť môžem len keď dieťa spí 😃 ale našťastie ma moja zlatá mama rýchlo vyviedla z omylu, inak by sme asi umreli od hladu v bordeli 😂
Spí ti celú noc, takže nedostatkom spánku netrpíš ani ty, nevidím problém.
@simsalabim
@tinka_1807 dcerka ma 2 mesiace, ale nikdy nemam pocit ze by tahala hodiny (ako deti "v okoli") spava kratko co by mi nevadilo, ale ked to zratam, je to nejako malo. Ale v noci taha ako dopely. Presne ak sa zobudi, nakojim a spi dalej. Prakticky ani ocka neotvori vtedy. Ale inak je velmi velmi cula cez den.
Ja som stastna, ze sa vyspim v noci, mam dve deti musim fungovat. Aj veruze vela x pozera na mna pri vareni. Ale ked zacne velmi kricat a plakat, to nezvladam. Ja ju vzdy radsej nosim. Nedokazem to pocuvat :(
Ale veď daj nosič a niečo s apri Tom dá spraviť. Proste potrebuje teba na blízku, je to prirodzené. Je strašne malinká. Asi jej stačia také krátke spánky, bud ju viac trápi reflux a samozrejme buchot/vreskot a pod. Podľa mňa je citlivá možno aj na zvuky a preto nevie pospať dlhšie
Áno, presne rovnako ako aj náš. V noci ani neotvorí oči, len sa nacucka a spí ďalej. Podľa mňa má dostatok spánku, veď ti spí v noci, rovnako tka aj môj. Tiez je občas nervózny cez deň, ale on potrebuje vnemy. Potrebuje pozerať, čo robím, rozprávať sa so mnou, ukaoujem mu vsekto okolo nás a takto si žijeme :D ... Ozaj si myslím, že je to proste také dieťa. Švagriná mala dve deti a kazde úplne inak spávalo. Ak je relatívne spokojné, tka by som neriešila ;)
@diamond007 inak to je mozne, lebo ticho u nas nie je. Tak dufam, ze jej to nebude nejako chybat. S tym nosicom robim vela veci, ale niektore sa mi robia asi 10x rychlejsie ked ju zlozim.
Jasne ale tak to asi sa len prispôsobiť.
Moja mladšia potrebuje na spánok ticho, resp.na zaspatie a cca 5min kým zaspí do tvrdého spánku. Vtedy musia byť potichsie aj ostatní členovia, konečne je jar a sme na dvore kým spí vnútri, keďže zaspí tuho tak sa mi ju podari položiť na posteľ.
Pri prvej to bolo horšie ale nemala som nosič tak spávala pri kocikovani iba, ale ju by som nepoložila ani keby čo bolo, ju zobudil aj čvirik vtákov v lese 🤣
Jeminenku bud rada ze spi celý noc. Mala som to isté a ešte aj v noci každé dve hodiny hore. Bola som zničená.
Dcéra spala cez deň a v noci hore. Tak čo je lepšie,?
Ahoj. Moja mala je od narodenia dosť podobne na tom. Jasne že zo začiatku spávala viacej ale od takých 2 mesiacov až doteraz (mame 8 mesiacov) vyzera nás deň tak že sa rano napapá, nadesiatuje. Niekdyy zaspí a niekedy zaspí až po obede, spi max. 30 minút (ak sme vonku tak zaspí aj na hodinu ale to nie vždy) v nosiči by vedela tiež pospať ale neprikladam tomu niaku nutnosť. Ak jej stačí tak stačí. A potom okolo 18 zaspí na ďalšiu pól hodinku a potom o 21:30 chodí spavat a spí do 9 s jednou prestávkou na kojenie a ďalej spi. 🙂
@tinka_1807 no budu to asi take "cule typy", ja som si doteraz myslela, ze dieta musi spat aj cez den aby dokazalo fungovat a spracovat tie podnety. Ale asi to tak nie vzdy plati.
Ale keď potrebujem niečo urobiť a ako náhle je v postieľke tak piští aj keď na mna vidí. Ajtak piští takze buď ju dám ku mne na zem s hracky. Alebo nosic vtedy. Ale to nepospi. Niekedy výnimočne.
@karolin99 tak som rada, ze nie som sama... aj moja place, ale ked je dobre najedena, chvilu vie aj pozerat - v kuchyni jej napriklad rozhupem lampu ked idem varit :D Ona vkuse hlada nieco zaujimave. A to ze ja mam byt na dosah, to je uz akoby samozrejmost. len co odidem place. Ale ked je na mne, je spokojna. Ja neviem ju nechat dlho plakat, tak nic ine mi nezostava
Presneee 😁 chvíľku sa aj moja pohrá keď je napapana. Ale to že max 15 minút. Aj to neviem či nehovorím veľa 😂😂 a u nás je to zz tak že sa postaví v postieľke a drží sa hore a piští. A keď nepiští tak okupuje drevo 😂 potom niekedy spadne tak potom zase rev. A to ju už tak nedostanem naspäť. Takze skoncime na rukách ❤️😂
jasne 😀 a každý sa nám čudoval prečo bábätko nespí, veď bábätká spinkajú 🙄 nuž naše NIE... ale nepoteším ťa, u nás sa to nijako nezlepšilo, prespí síce celú noc ale v podstate od narodenia cez deň nespí s výnimkou zopár polhodinových zdriemnutí sem-tam 🙈
Moj nespal ani cez den, ani v noci. Jeho spanky mali par minut, v noci ani nie hodinu, aj to dosť nepokojne. Takze to, že tvoja dcérka spi celé noci je super. Je asi náročné fungovat pocas dňa, ale ono sa to zas o par tyzdnov zmení.
@zuzanka.zuzu ja si tiez myslim, ze sa to nezmeni. Resp. vzdy tie spanky skor s vekom ubudali. Takze jedine v co dufam, ze casom ju nieco natolko dokaze zaujat (este nechyta hracky) ze ubudne z toho nosenia. Ale primarne som len chcela vediet, ci je to ok pre jej vyvoj. Lebo ak je to malo, musela by som nejako sa na to viac asi zamerat - aj ked mam pocit ze skusam vsetko.
@danulicek velmi obdivujem. Ja fungujem vdaka tomu ze v noci sa vyspim.
Mala som to iste az na to ze nespala ani v noci🤣bola tisko a len sapozerala..chodili sme spat o 3-4 rano. Trvalo to 2 mesiace. Je to len obdobie
@miskamicha nie je to len obdobie 😉 toto isté tvrdilo 99% mamičiek, ktoré fakt netušia, že aj trošku iné deti sú 😉 ver mi, že nerozprávaš o tom istom o čom ja a autorka.
autorka - nie je na tom nič čo by vývoju škodilo, možno ešte popoženie v lezení/chodení 😀 a áááno, zlepší sa to keď ju už niečo zaujme. prvý skok keď začne sama štvornožkovať (u nás to bol mega skok!) a druhý skok keď začne sama chodiť. dovtedy žiaľ robíš animátorku. ale ubehne to, strašne rýchle to ubehne, ozaj strašne........
@zuzanka.zuzu no jasne ze su aj ine deti ale isto to nebude trvat večne. Ja som uz bola hotova pretoze moja nespala anincez den a ani v noci.v noci dala tak max 3 hod a aj to musela byt najedena. Ma skoro 5 mes.a spanok sa jej zmenil uz hadam aj 100x.. bolo obdobie ze sa v noci budila aj 3x za hodinu a cez den spala kazde 2-3 hod po 30 minut.. teraz je to uz lepsie. Ale cakam co este pride...
@zuzanka.zuzu ano presne toto si hovorim, ze ty nestazuj sa a nos ju! Lebo o rok to uz bude len spomienka a o 5 rokov to uz ani pravda nebude. Velmi rychlo rastu. Inak s tym lezenim, chodenim to som naozaj zvedava. Lebo nemala ani mesiac a ma fotku ako drzi hlavu na bruchu. Ja ked to porovnam s prvym babatkom tak mam pocit ze ideme nejako zrychlene. Ale nemusi sa ponahlat 🤗
@miskamicha je to haluz, naozaj kazde dieta je ine. Ono sa da vela veci natrenovat. Ale urcite zalezi aj na tom babatku. V mojom pripade som vdacna za tu noc, lebo ja by som si s nou cez den lahnut nemohla. Pri prvom som si pospala hocijako.
Ano je to tak. Mne pediater povedal ze zalezi aku ma babo povahu. Veru bud vdacna za noc to je velmi dolezite. Nech aspon ten nocny spanok vam vydrži.☺
Dvojmesačné dieta to ma kadejake 😀 tie polhodinovky su v tomto veku ok. moj prvy syn sa cez den dlhsie uspaval ako spal 😀 postupne sa to zmenilo a stal sa z neho pekny spinkacik 😀
Áno, keďže má reflux najlepšie sa jej spí v nosiči. Nosiť, nosiť a nosiť. Nič iné. Keď zaspí, sadni si s nosičom ak máš čas nech si pospi aspoň tam