Bábätko a štvornohý chlpáč

1mariannka11
2. feb 2012

Ahojky, tehulky a maminky. Rada by som sa poinformovala ako si na prirastok do rodinky zvykli vasi chlpaty milacikovia. My uz kazdu chvilku cakame babatko a doma mame 1,5 rocnu fenku madarsku vyzlu. Ake su vase skusenosti, popripade co by ste mi poradili aby nenastali ziadne "ziarlivostne" scenky 😀

mimuska2
2. feb 2012

Ahoj my mame tiez chlpaca a cerstve babo a uz teraz vidim ze to bude super🙂nas akoby to citil bo mi sem tam olizal brusko🙂musis sa venovat obom a zoznamovat ich.ja mu malinku ukazujem a on vzdy zacne vo velkom vrtet chvostom.nemozes ho vela obmedzovatja to berem jak dalsie babo

1mariannka11
autor
2. feb 2012

@mimuska2 ved to je prave ono nasa Beckie je ako nase prvorodene dieta, a asi to tak citi aj ona 😀 rozhodne ju nebudeme nijako obmedzovat, to sa ani neda, ona je uplny milacik 😀 len sa trosku bojim aby nam neziarlila. ona totiz aj ked si my s priatelom davame pusu dojde k nam a bud sa votre alebo nas vyoblizuje 😀 vlastne ked tak nad tym rozmyslam ani nechapem ako sa nam pri nej podarilo splodit babo 😀 😀 😀 ale to s tym oblizovanim bruska zvykne robit. a je taka, ze ked som pri nej ako by bola urazena a velmi sa neprituli, ale zas na druhej strane kamkolvek sa pohnem uz ju mam za zadkom 😀 akeho mate psika a ako stara je malicka?

aninka30
2. feb 2012

dobre napisla mimuska presne to iste som chcela povedat aj ja, hlavne jej nezacni zakazovat veci co dovtedy mohla,neodsuvat ju na druhu kolaj, ked chce byt pri kojeni,kupani,prebalovani nech je nech sa pozera nech si pocucha, olize nozku 🙂 a bude to fungovat - tak ako u nas, partaci najsamväcsi 😝 opatrnosti nikdy nie je dost samych by som ich nenechala ani teraz (maly ma 16m) aj ked mam len bolonskeho psika vzdy zvyknem hovorit ze ruku do ohna za nu nedam predsa len je to pes a nikdy nevies co sa v tej ich malej gebulke premiela 😝 a uzavriem to tym ze poviem ze som rada ze ju mam a ze s nou krpec vyrasta-nemenila by som..

barchee
2. feb 2012

@1mariannka11 ahoj, my máme stafordšírskeho bulteriéra a poviem ti je to super kamoš pre malého 🙂 keď sme doniesli bábo domov, hneď prvé sme dali ovoňať a oliznuť holú nožičku, ovoňať zadoček v plienke samozrejme a nechali sme psa, nech si malého očuchá a pozrie kedy chce, dávali sme samozrejme pozor obrovský. Havo sa nám odvďačil tak, že dával na malého pozor, keď Riši spinkal, on spal pri ňom a keď sa malý zobudil, pes utekal ku mne a pozeral na mňa 😀 tak som vedela, že sa malý zobudil 😉 teraz sa Riši chodí pritúliť k nemu, hádže mu loptu, packá ho...no hrá sa s ním 🙂 dôležité je havinka neodstrkovať, snažiť sa správať sa k nemu tak ako do doby, keď ste bábo nemali...tak nebude mať dôvod žiarliť a robiť zlobu 😉 V žiadnom prípade ich ale nenechávam samých, vždy som pri nich. Cheeko teraz všade chodí s malým, stále pri ňom sedí alebo leží...sú krásni spolu obaja 🙂 a najkrajší je pre mňa pohľad, keď pes sedí pri malom a pozerá na neho očkami plnými lásky a oddanosti 🙂 A okrem toho, pes je najlepšia chodiaca imunita...zo svojej profesnej skúsenosti viem, že deti, ktoré mali doma zvieratko boli oveľa menej chorľavé ako deti bez kontaktu so zvieraťom. My máme doma okrem havina aj činčilku 🙂

lorima
2. feb 2012

Ja mám doma americkú staffordku a mesačnú dcérku...zozačiatku sučina nechápala čo sa deje, nevedela kto to je, čo to je, ale vždy malá keď zaplače, tak dobehne a pozerá ako keby jej chcela nejak pomôcť alebo čo 🙂 Tiež som jej dala malú oňuchať, hneď sa tešila, šťuchala do nej nosom a chcela ju olizovať, takže si myslím, že budú spolu v pohode vychádzať, aj keď musím dávať obrovský pozor, lebo sučina je strašný hulvát a aj keby chcela, nedokáže byť moc jemná. 😀 Ja sama som vyrastala medzi dvoma nemeckými ovčiakmi a nikdy mi nič nechýbalo 🙂) A úshlasím s tou chodiacou imunitou!!

koran
2. feb 2012

No my máme troch psov doma a další traja ku nám chodia (rodičovský. tiež čakáme bábo onedlho. ale myslím si že nebude vôbec žiadny problém, určite si zvyknú, len ich netreba odháňať zakazovať čo doteraz mohli atd. Ale nepodceňovať, kamoška čo má fenku pitbulku, napadla jej asi rok a pol staré bábo (neviem presne) proste jej liezlo do pelecha, tomu asi človek nezabráni.. tak keď tak, treba spraviť opatrenia aby to neskončilo zle.

mimuska2
2. feb 2012

@1mariannka11 mame mopsa a mala ma dva tyzdne.no oni si na seba urcite zvyknu psy maju radi deti🙂musis jej babo ukazovat od zaciatku.nas teraz ked mi spadne na zem jej oblecenie tak znuchafa a velmi vrti chvostom.

beruska24.9.
2. feb 2012

@1mariannka11 - kdysi tu byla diskuze tuším ´´novorozenec a pes postelák´´ zkus kouknout do vyhledavače, třeba ji objevíš 😉