Ma niekto doma madarsku vyzlu a zaroven male babatko alebo caka babatko? My mame doma 8 mesacnu vyzlu v januari cakame babo ale mam strasnu depku co sa bude diat, pretoze je dost sialeny a ked je manzel doma poslucha na slovo nic si nedovoli ale ked je so mnou ziadny respekt robi si co chce, skace po gauci a ked skricim alebo tresnem mu uz od nervov berie to ako hru a ja asi scvoknem ked mi toto bude robit pes a mat este babo. Prec psa dat nechceme je to aj manzelov milacik a stahujeme sa do rodinneho domu ale byt vonka ze by mal vo dvore budu to nie je zvyknuty by prechladol takze istotne bude cez noc dnu a nie vo dvore. Poradte mi co robit s tym nasim psom lebo ja uz som zufala a strach je coraz vacsi.
ahojky aj my máme vyžlu, tiež sme bývali v byte, každý deň sme chodili na 2 hod na prechádzky do lesa, kúpili sme ho keď mal náš synček 3 roky a prvý rok zo psom to bola čistá katastrofa, tiež ma neposlúchal iba manžela, ale začli sme chodiť na cvičisko a unormálnil sa....🙂 teraz už 2 r bývame v dome, je vačšinou na dvore, na prechádzky chodíme ale nie každý deň, bláznivý je stále, je to vyžla 😀 ale poslúchne ma...čakáme druhé, uvidíme ako ho príjme, ale náš má veľmi rád deti olizuje ich, teší sa im...🙂
a cez zimu býva s nami bud na chodbe, v kuchyni...alebo v pivnici....von ide len cikať, kakať...
treba mu vymedziť presné miesto kde môže ísť....napr. v byte mohol všade aj s nami spával, ležal na gauči...ale teraz v dome mi vadia chlpy...má svoj priestor a keď ho poruší dostane trest a zavrem ho do pivnici na chvíľu...treba aby si ty mala navrch nie pes....
je mi ho ľúto keď na mna tak smutno pozrie...a určite cez zimu povolím, aj malý ho bude chcieť do izby, ale aspň nejaké hranice si urči napr,ze nesmie na posteľ alebo tak,,,
naša vyžla má už 3 r tak už je reozumnejší 🙂
pevné nervy 😉 držím palce
@uzanka16 vyzla potrebuje niekolkohodinovy beh denne aby bola kludna. To je plemeno co potrebuje pracovat, inak sa prebytok energie bude menit na frustraciu. pes musi mat najpr disciplinu az potom afekciu a nie naopak. To ako sa sprava je obrazom toho, ze nema dost pracovneho naplnenia. a to ze nanjo zakricis alebo mu capnes, take veci su psovi uplne jedno ked na nema vo svojej hierarchii ako vodcu. Treba ho cvicit v skupine s inymi psami aby sa naucil hierarchii, treba mu kupit popruh na male flasky s vodou z kadej strany na chrbte aby mal v case ked sa s nim beha pocit ze pracuje. Tvoj manzel s nim musi chodit behat rano predtym nez ide do prace a aj vecer ked pride domov. vyzla je plemeno s vysokymi pohybovymi narokmi, iste ste to vedeli predtym nez ste ju kupovali. To sa neda obist, ine riesenie je len kupit mu bezecky pas masinu na doma.... Unavit ho a potom vycvik. Pes sa nema cvicit ked nie je este vybehany cez den. a taktiez mu nebude stacit len behat po dvore. On musi von do lesa, do pola, do vody.
@fiona8 my sme zacali chodit an cvicisko a chcela som s nim chodit ja kedze som videla ze u manzela ma respekt aj bez cvicenia, ale skoncila som na PN cez tehotenstvo a este cvicitel povedal ze on si na starost tehotnu zenu nevezme ze s nim nesmiem ja chodit, takze sme prestali. A presne tunak v byte je vsade na gauci, spi v posteli s nami ale ja som ho zacala davat prec z postele dala som mu k posteli pelech aby bol pri nas ale nesmie vinst na postel, zvyka si dost tazko ked tvrdo zaspim najdem ho aj tak na posteli ked sa zobudim, Dufam ze to nejak zvladnem lebo som KO.
@briketa no to sme vedeli ze potrebuje riadny vybeh aj ked sme si to plemeno vyberali som sa riadne s manzelom bavila a budes s nim chodit behavat ked chces toto plemeno? lebo vies ze chceme po case babo a mne sa nebude dat s nim behavat a este sa daco skomplikuje budem sa musiet setrit a ja ho vybehavat moct nebudem-ano budem chodit s nim, no a dopadlo to naopak, preraba sa dom je tam manzel skoro vzdy a ja ostavam so psom. A rano behat s nim nemoze to by musel s nim chodit 2.30 rano.
@uzanka16 fungovat a da so psom aj dietatom velmi jednoducho aj velke stena a dieta idu dokopy .Len netreba zabudat ake plemeno mate doma. Potrebuje pohyb a zamestnat hlavu inak si prebytok energie bude vybijat doma a to bude pre teba narocne aj nadalej. My mame v byte dvoch velkych chrtov a dnes uz 5 rocnu dceru. Prveho sme si zadovazili ked som bola tehotna( uhynul nam pes ktoreho som mala a ostalo po nom prazdno) druhy ku nam pribudol ked mala dcera necely rok 🙂 . Pri dostatku aktivity vonku, chodim s nimi na vybeh, su doma velmi pokojni ani neviem ze ich mame. Vsetko zalezi len na vas ako si to so psikom zariadite. 😉
my mame aj aj 🙂 ked mal Luky nieco malo cez rok, kupili sme si osemtyzdnovu vyzlicku 🙂 tiez sme mali strach, ale nastudovali sme si dost toho a podla toho sme aj vyberali rasu, mame fenku a obaja su spolu ako surodenci 🙂 ona je k nemu uzasna, on jej robi zle (teraz uz menej), ale ona drzi a drzi a uz ked sa jej to nepaci, zdvihne sa a odide... takze vrelo odporucam 🙂
a presne ako pisu kocky, tiez to bola najprv katastrofa, ako dalsie babo v rodine 🙂 nasa potrebuje stale nasu pritomnost a ked sa nudila, to bol horor, teraz ked je uz starsia, je ovela rozumnejsia 🙂
@uzanka16 To nie je o plemene, ale o tom, ze pes ma byt na poslednom mieste vo svorke. Vas pes zjavne na poslednom mieste nie je, kedze teba neposlucha vobec a manzela ano. To by mal zacat riesit aj manzel, lebo je to aj dost nebezpecne mat tak velkeho psa, ktory k tebe nema respekt. Na druhej strane, respekt si musis vydobyt ak to nemas v sebe automaticky. Nehnevaj sa, ale mne by raz pes nedovolene vyskocil na gauc, tak by okamzite pocitil ze spravil nieco zle.
Chytit za kozu na krku, pritisnut k zemi, otocit na chrbat a dat psovi najavo, ze ja som ten pan, to vacsinou uplne staci.
Ty predsa musis mat navrch nad psom a odporucam to zacat riesit co najskor. Ale teda asi najprv s manzelom, kedze zjavne mate obaja rozdielne vnimanie problemu.
A pochopitelne, zakladom je dostatok aktivneho pohybu pre psa, to znamena zamestnat nielen telo, ale aj hlavu.
Drzim palce.
Ahojte , som v 7 tyzdni a doma mam madarsku vyzlu 3 roky starú .. Poslúcha je úžasný ale velmi žiarlivý , vynucuje si hladkanie tulene samozrejme ze sme si ho tak naučili my lebo je nas Milačik ale bojíme sa trochu ked pride babo ako to bude zvládať ... Nechcem aby bol nešťastný ... Urcite budem robit vsetko preto aby mal pozornosť ale mam trochu obavy ... Ohladom venčenia ma ho dost tu na sídlisku mame kamarátku co ma vyzlu tiez A chodíme denno denne sa vyblázniť .. Ked su spolu tak pride domov a odpadne 🙂 sme rovnako naviazaný my naňho ako on na nas ale pride bábätko takze bude mát urcite obmedzenia .. Počula som ze pomáha plienky nosiť malinkeho ešte z nemocnice ? Prosim ak mate niekto podobnú skúsenosť dajte mi vediet ako to prebieha s tou žiarlivosťou ... Dakujeem
Odoslané z iPhonu
@betkaama Ahoj, my mame doma fenu Weimarskeho stavaca co je podobne plemeno Madarskej vyzli, bude mat 4roky a mame doma 9m dcerku. Ked som bola tehotna, bola som cely cas na PN a Mia, tak sa vola stale bola pri mne, ked som spala, lezala tak uplne nacapena na mne, dokonca aj hlavu si mi kladla na brusko 🙂 Ked sme prisli s dcerkou z porodnice tak prvy vecer skoro skocila do postielky a strasne piskala chcela zistit co nove mame doma. Stale sme sa jej prihovarali a hovorili ze to je nase babatko, dali sme jej malu prinuchat a pomaly si na nu zvykla. Viac sa naviazala na manzela kedze vidi, ze ja uz nemam tolko casu sa jej venovat, ale malu ma velmi rada, dokonca toleruje ked ju taha za usi. Ked uz ma toho dost tak sa jednoducho otoci od malej aby na nu nedociahla. Aj dcerka ju ma velmi rada. Ak aj na malu ziarli nedava to nejako velmi pocitovat, maximalne ked sa hrame, mojkame s malou tak sa doslova votrie medzi nas a tak potom sa uz jasime vsetci styria 😀
@usmiateslniecko 13.1. sme ukazali vyzliakovi malicku,uplne vymeneny pes,uz nie pojaseny ale kludny,onuchal si pred postielku sadol a kukal co to je v postielke potom ked plakala pozeral po mne co to je co sa deje,bol v obyvacke dcerka zaplakala hned za nou sadol pred postielku a cakal na mna,teraz je taky mazon on ale kludny ked ju krmim lahne si vedla mna a pozera alebo sa o mna oprie,takze mi padol kamen zo srdca.
Dievčatá dakujem za vaše skúsenosti 🙂 odlahlo mi 🙂 viem ze bude zvedavý aj ten nas 🙂))
@uzanka16 aj nasa Mia piskala-ohlasovala nas pri postielke ked bola mala este uplne malinke babatko, ona spinkala v postielke, my sme s muzom boli niekde mimo obyvacky kde bola mala a Mia strazila. Ked mala co len zamrnkala a my sme tam neboli uz aj nas ohlasovala. A to sa este tak mudro tvarila, ze sak robte volaco, to "nieco" place. No zlata bola nasa micka 🙂 No u nas to vypada tak, ze budu veeeelke kamosky, mala ked papa nejaky keksik, chlebik, Mia uz caka pri nej ze ci sa aj jej nieco ujde. A malej sa to zase paci ked jej to ona opatrne zoberie z rucicky, stale by ju krmila.
Tak som zvedavá ako dopadneme my 🙂 ale verim ze vsetko bude v poriadku a budu z nich partaci 😊
Zvieratká sú super hyper senzitívne...Detičky majú radi, ak boli vychovávané s láskou, čo u vás bol zjavne váš havino, tak nemá byť prečo problém. Je super, že je taký kľudný 🙂
@uzanka16 nasi susedia maju ( v panelaku), ani o nich neviem, ani o psovi ani o babatku, teda uz hadam aj 1,5r bude mat.
Ale ten pes poslucha na pohlad, stoji pekne pri kociku, ide ked treba... skor by som to riesila vycvikom, resp vybudovanim si autority niekde na cvicisku, kedze pes ako taky pocuva, ale teba nie.