Bábätko a návrat do prace v zahraničí

pato88
20. jan 2020

Ahojte, maminy, ktore ste v zahranici, kde nie je rodicovska dovolenka 3 roky, ako ste riesili navrat do prace? Nebolo tazke pre dieta ist do skolky rocne? Mate s tym skusenost? Alebo ste dali po rodicovskej vypoved, aby ste mohli ostat doma dlhsie? Dakujem

mogaa
20. jan 2020

@pato88 je to na tebe....našu sme dali d škôlky od 22mesiacov na Slovensku a u nej je to v pohode.....treba si pozrieť jasle/škôlku v okolí a vybrať tú najlepšiu kde sa s deťmi aj hrajú aj učia ....také ročné dieťatko je rado ak už cupitá alebo stále štvornoškuje a objavuje svet.....najlepšie ak sa tam pôjdeš doobeda pozrieť, sama uvidíš ako sa deťom venujú....

brita7777
20. jan 2020

Aspon tie dva roky by som vydrzala s dietatom a uskromnila sa v ramci moznosti, muz ma dobru robotu, co si o tom mysli on ?
Tiez zijem v zahranici, kde sa ma ist po roku do prace no ja som si vybrala moznost byt s dietatom dlhsie...mala ma zrovna rok a pol a tolko lasky co mi za den da sa mi oplati obetovat tie peniaze a uskromnit zit len z jedneho platu.
Rocne deti nie su pripravene byt bez rodicov na 6hodin denne...casto placu. Vidim to v synovej skolke, je mi ich luto len sa tak motkaju a cakaju kto ich objime, ale ucitelky maju kopec inej prace ako ich stale mojkat.

bodkolienka81
20. jan 2020

@pato88 zalezi od dietata. Prvy syn isiel ako rocny do jasiel (ja part time), ale uz vedel chodit, bol spolocensky, spokojny v cudzom prostredi s cudzimi ludmi, nebolo ziadne vyplakavanie. Mladsi je citlivejsi, stale ma hlada, nevie este chodit, take babo proste..takze este s jaslami cakame..

heidy222
20. jan 2020

Ja som musela ist v Holandsku do prace po 4 mesiacoch. Tiez som stala pred rozhodnut day/nedat vypoved, ale mala som Len rok do skoncenia doktoratu a ak by som odisla 3 roky prace by boli stratene. Dcera to brala uplne v pohode, chodila som ju do jasiel aj cez obed dojcit. To boli dobre jasle, ucitelky deti nosili,mojkali. Teraz Ma 4 roky, nema ziadnu ,,ujmu", mame dobry vztah.

amelie2017
20. jan 2020

Ja som tiez musela ist do prace od 4 mesacneho babatka. Bolo to tazke, ale zvykli sme si. Ja robim len cez sezonu, od aprila do oktobra, v zime som doma. Prvy rok sme mali aupair, mala nevypadla z rezimu, len nebola so mnou, ale s nou. Druhy rok uz chodila rano do jasli na 3 hod a kedze robim aj vecer, vecer a vikendy bola s aupair. S malinkou mame krasny vztah a nemyslim si, ze by som o nieco prisla.

lubi40
21. jan 2020

@pato88 ja som davala 5 a 6 mesacne babatka do jasli. Tiez nebola ina moznost. Kolegyna davala rocneho (mala tu mamu na 6 mesiacov),ale jej maly to znasal velmi zle. Takze za mna skor bole lepsie pre dieta ako neskor. Moj prvy plakaval asi 3 tyzdne, potom pohoda a mladsi neplakal vobec. Vztah mam s oboma super a oproti inym detom vidim, ze su samostatnejsi a nemaju problem s cudzimi ludmi.Ja som si, ale davala pozor na to, aby som kazdu noc bola pri nich ja, alebo manzel (takze za 5 rokov - ziadne kino, ziadna vecera...)

ledgerka
21. jan 2020

ja budem davat na 6 mesiacov na 3 dni v tyzdni. Materska je len 4 mesiace, dalsie 2 budem mat neplatene. Skusenosti osobne este nemam ale podla kolegyn je tento cas na to dobry. Neskor maju uz rocne deti problem a adaptacia trva dlho.