Bábätka v kočíkoch večer v nákupných centrách

bibap
26. nov 2011

A rodicia to zjavne neriesia?
Ja som sa od porodnice snazila aby sme malu o 18.00 kupali a o 19.00 aby uz v postielke spinkala. Viac menej sa nam to krasne podarilo. Nestacim sa cudovat, ked vidim po 20.00 hod. vecer mnoho rodicov, co maju malilinke babatka ktore im v kocikoch spinkaju a oni nakupuju 😖
som ja divna, ze mi to pride nezodpovedne?

elienka
26. nov 2011

@bibap asi som ja nezodpovedná,často sme vyrazili na nákup potravín po 20:00, dokonca aj na chate sme boli a Sofi mala 3 mesiace. O 7 zaspala v manduce a vydržali sme do 21:30 na tej chate. Teraz je to už iné, len tak mi nezaspí, už si vytvorila režim a ja naozaj som nútená sa odvšade zdvihnúť o 19:30 a ísť domov, lebo Sofi je už nervózna a chce spať len doma. Možno ešte tá manduca by zabrala, ale dávno som neskúšala.
Ja som nikdy nechcela aby mi skončil život narodením môjho dieťatka. Nemyslím že som zlá mama, ale aj ja som len človek, pre mňa len sedieť doma je utrpenie.
Inak ako môžeš videť ostatných rodičov po 8 nakupovať ak máš tak malé dieťa? ty s ním nie si doma ak večer zaspí a ideš na tie nákupy? Lebo napr. ja stále kojím, takže malá musí všade so mnou a ja keď ju uložím do postielky, tak už z domu päty nevytiahnem, ani varovať som ju ešte nedala večer keď zaspí. A na nákupy chodím s manželom, keďže bývame na dedine, takže jeho nechať doma a ja si odskočím, tak to mi nepraktikujeme.

traktor
26. nov 2011

no..vies..priklad..byvas na dedine..jedine potraviny, kde nic poriadne nie je ...cez den si sama, mas male dieta, nemas vodicak, muz robi do vecera..a jest treba.tak ides vecer na nakup..

beruska.zuzanka
26. nov 2011

@bibap ak vybehnú na rýchly nákup, lebo inokedy nestíhajú je to hádam, ok, aj keď vždy sa dá niečo vymyslieť... ale prosto toto pochopím.
Pohoršovať sa nie je nad čím, podľa mňa teda...

Viac je mi proti srsti vysedávať s bábätkami v zafajčených kaviarňach a podobne...

ale nakoniec každý si robí podľa svojho vedomia a svedomia a ako si myslí, že je najlepšie 😉

bibap
autor
26. nov 2011

@elienka po 9.5 mesiacoch som prvy krat vysla z domu von kupit nejake darceky a manzel kupal a uspaval

zuan
26. nov 2011

snad tak nenakupuju kazdy den. nevidim v tom ziadny problem, hlavne ak babatko pokojne spinka v kociari. stavaju sa aj horsie veci 😉

berenika39
26. nov 2011

neber si to tak, dítě je spokojené, když může v klidu usnout tam, kde ví, že jsou rodiče, že je v pohodě...a nemusí to být postýlka doma. my bereme petra od 7 měsíců s sebou každý víkend v sezoně od dubna do října na cesty o víkendech s manželovým sportrem - od té doby v sezoně spí pokaždé jinde, střídáme hotely, pensiony, kempy, procestoval už celou republiku a kousek vedle....jediné, co potřebuje, je to, abychom byli u něj, aby nebyl sám. ale kde a kdy spíme - to je fuk. tady se to všechno moc řeší - kde a kdo napsal, že malé dítě musí být v sedm v posteli doma????? potřebuje svůj režim, to vím, také ho respektuji, ale současně jsme zažili už tři skvělá léta všichni spolu - večer u ohně, u vínka, v karavanu, u grilu, v přírodě, mezi fajn lidmi.....
Namyslím, že by čas v nákupním centru byl nějak super využitý, také tomu moc nefandím, ale ...co je komu do toho, co dělají jiné děti v devět večer? 🙂

elienka
26. nov 2011

@bibap tak to u nás nie je možné, keďže cicky nosím ja. Ale Sofi keď bola maličká, jej to bolo naozaj jedno, kde zaspala. Nijako ju to nepoznačilo, ani teraz nemá problém so zaspávaním a tak. Ja na tom naozaj nevidím nič zlé.

beruska.zuzanka
26. nov 2011

Čo si ja pamätám, tak malá mala nejakých 6 týždňov, keď sme s ňou boli večer okolo siedmej na nákupe základných vecí... friško sme obehli obchoďák a šup domov.... manžel sa chystal do obchodu sám, ja celé dni sama doma bývala, v pyžame, lebo malá mala koliky dlho dlho, celý deň na rukách, nikde sme nechodili, len rýchlo von na chvilinku, domov, nosiť sa, papať, prebaľovať a ja som chytila nejakú depku zo samoty, malá nám zaspala, šup ju do kočíka a šlo sa do obchodu a nabilo ma to na niekoľko dní a bolo lepšie...

fakt na tom nič zlé nevidím, ak takto nebeháš každý deň na niekoľko hodín...

berenika39
26. nov 2011

@bibap vždyť si to ale můžeš dělat tak, je ti příjemné, ne? nikdo ti do toho nemluví, tak se , prosím , nepohoršuj nad tím, jak to dělají ostatní. každého věc.

olifcek
26. nov 2011

ja na tom nevidim nic strasne. ved spinkaju. ja s OLivkou chodim vsade, nosime sa v manduce... chodime na chaty.. nocny spanok ma odvtedy, odkedy mi ideme spat.. x;o) urcite preto niesme zli rodicia. ked chce Oliv hajat, spinka, ked nie, nie..

mirka285
26. nov 2011

neries 😉

katy1979
26. nov 2011

tak ja chodim vsade s malym. teraz by som vecer uz nesla ale ked bol maly tak prave sa dalo. aj ked pop osmej sa nam to este nepodarilo.
ak to vyhovuje dietatu aj rodicom tak nie je co riesit. babo spi jest nepyta. nie je tam uz tolko ludi a ked asi caka na to ze ju manzel po praci zoberie na nakupy tak je bohuzial vecer. a nie vsetci maju pevny rezim.
Ked si s detmi na dovolenke a travis vonku na promenade do desiatej vecer to je zle ci to je ok?
ja som bola s oboma detmi do noci na karnevale tento rok bolo to vonku na jazerach a nemam pocit zeby im to ublizilo.

traktor
26. nov 2011

dieta potrebuje iba rodica, suchu plienku, mliecko...ak je v kociku, v nosici..citi, ze je pri nom jeho mama / ocko/..nie je co riesit..cas nehra rolu..moje deti so mnou chodili vzdy a vsade..nemala som ich pri kom nechat..boli spokojne, nic im nechybalo..toto fakt neriesim..nech kazdy robi ako uzna za vhodne.. 😉

berenika39
26. nov 2011

@traktor přesně, my jsme se i dostali do situace, že jsme nenašli narychlo vhodné spaní, tak jsme nocovali hodně nouzově, a šlo to...namačkaní na sebe 😀 😀 😀 , a o to jde...

edie63
26. nov 2011

Ako mozes vidiet tie spinkajuce deticky po 20.00 hod, ak tvoja dcera spi uz o 19.00? 😀 Nechavas ju doma spinkat s niekym a ty chodis po obchodoch? 😎 Nic v zlom, ale ja som dceru nikdy nedavala spat o 19.00, ona vzdy chodila spat neskoro (uplne od zaciatku) a aj ked som ju nikdy nevlacila vecer po obchodoch (a nikde inde), nikdy som sa nestarala do toho, co ostatni robia so svojimi detmi. Myslim si, ze mozno prave nie je to nejvhodnejsie pre tie deti, ale nezodpovedne to nie je a nech si kazdy robi tak, ako si tu uzna za vhodne (ved su to ich deti). 🙂

baby2
26. nov 2011

bistu a ja ze preco po mne pokukuju v lete po 22 ludia na dedine 🙂 vonku teplucko, maly chrumkavo spinkal v kociari a potom som ho len prelozila do postielky, 😉 socialku na mna

czechzuzanaba
26. nov 2011

Nam treba mala nikdy v 19.00 nespala. Zezacatku jsme se teda snazili, ale postupem casu to tak vyplynulo, ze ju davame spat az o 22. hod. Ale treba v lete je to super zase, protoze kdyz manzel prijde v pet z prace, mozme jeste jit ven a nespechat domu kvuli rezimu.....
A obcas se teda taky stalo, ze sme jeli v tech osum este nakoupit potraviny...

berenika39
26. nov 2011

@baby2 na zahrádce, v létě, u pizzy, když je teplo a příjemně, oooo...to mi chybí...vždycky jsme se jeden z nás šli před osmou na půlhodinku projít, aby peta usnul, kočárek zaparkovali do klidného místa a klidně do půlnoci poseděli, pak jsme šli a jen malého v náručí přenesli do postele. pohoda. bezva chvíle.

vejula
26. nov 2011

@bibap ja nechapem, čo ťa toto trapi... Vieš ake hrozne veci sa vo svete deju??? Pozastavovať sa na tymto by mi ani nenapadlo. KAždy si zariadi ako on chce. Každe dieťatko je ine a nie každemu sa vôbec da vytvoriť taky režim ako ty popisuješ

mija777
26. nov 2011

@baby2 😀

czechzuzanaba
26. nov 2011

@berenika39 Uz aby bylo zase teplo 😵

dosa
26. nov 2011

@bibap ja som asi saromodna, ale deti som si ucila spat doma v postielkach... v podstate mi je jedno, nech si robi kazdy podla svojho uvazenia, len mi je potom smiesne, ked si niekto nauci dieta na nieco a potom tu na fore polozi otazku, ze ako ho od toho oducit 😖 😀 alebo ako ho naucit spat v postielke 😅

berenika39
26. nov 2011

@czechzuzanaba přesněěěě , jen je trochu problém, že miminko stárne a dostává rozum a bude chtít taky pizzu, a taky povídat a taky koukat na hvězdičky a vůbec...jsem zvědavá, jak to budeme letos (pardon, příští rok)dávat, poprvé bez kočárku... 😀 😀 😀

happy8051
26. nov 2011

malu somcca od mesiaca brala so sebou vsade... vecer sme von nechodili, bola zima....ale tiez si nemyslim, ze je spravne mat dieta len doma a dodrziavat rezim na sekundu presne

berenika39
26. nov 2011

...ale vždyt ono to jde, dodržovat nějaký pro dítě příjemný režim....petr chodí spát od cca roku prostě v osm večer. den co den. akorát v létě usne tam, kde zrova jsme,. nic víc, svých 12 hodin spánku v noci dá vždycky a 2 poo 😀

aha1
26. nov 2011

@zuan máme rovnako staré bábätká 😀

graceful9
26. nov 2011

ja v tom nevidím problém, malé bábo ak spinka v kočíku v obchode, tak to neni katastrofa,,,,horšie, ak je dieťa väčšie a potrebuje spať a nedá sa mu, lebo sedí a tak a je nervózne a vyčerpané, to je podľa mňa problém,,,

katren
26. nov 2011

tak po 9,5 mesiaci by som bola riadny cvok uz....tolko byt zavreta doma a nikam neist???Nasi mali spia o pol osmej obidvaja. Dominicka prespi celu noc a Misko sa budi o druhej, no kedze sme na UM idem sa s kamoskami zabavit a mm je s detmi doma...mm je cele dni v praci, byvame spolu vecer, takze poobedna kavicka s kamoskami nehorzi, tak si to vynahradzam takto...ved clovek je tvor spolocensky

czechzuzanaba
26. nov 2011

@berenika39 no jo, u nas to bude taky letos uz jinak, starsi uz sedet v kocaru nebude. Ale tak urcite v lete nebudeme chodit o sesti dom, aby sme v sedm spali 🙂

nelicefo
26. nov 2011

@bibap presne ako píšu kočky. Nevidím na tom nič zlé,ani pohoršujúce. Cez deň muž v práci,na dieťa si sama,večer príde a navyše keď si z dediny 😉
A presne ako píše @beruska.zuzanka skôr ma pohoršujú dieťatká v zafajčených reštauráciách a baroch 🤐