Ahojte, budem rada ak by ste sa pridali ku mne a podiskutovali by sme o našich drobcoch ktorí sa narodili sa obrovskými vláskami. Zaujímalo by ma preco vlastne vlasky jedným detom narastú este v brusku a iným nie. Vie mi niekto dat odpoved na moju otázku. Nasa mala sa narodila s hustými a dlhými vláskami az po pliecka. Teraz ma tri mesiace a neviem ci ju mam ostrihat lebo jej vlásky idú do očí. Hovorí sa ze do roka by sa dietatko strihat nemalo.
No naša malá princezna sa narodila s dlhšími tmavými vláskami 😀 je to asi dedičné ja i manžel bol vlasáč 🙂 . Kristínka má 7 mesiacov no strihať ju zatiaľ nechystám, ale od pol ročka nosí palmičku 😀 😀 aby jej vlásky nešli do očiek. Neviem ako by to dopadlo keby som ju ostrihala 😒 neviem ale zatiaľ ma to neláka i keď svokra mi to navrhla no to vieš keď to svokra navrhne .... Strihať sa nebude. 😅
sim, nazor svokry je silna motivacia 😀
martinake-my sme maleho do jedneho roka ostrihali 4x 🙂 inak sa nedalo.....a nechcem, aby skulil alebo co, ked mu to ide do ociek....strihala som ho aj vcera..prvykrat sama.....skratila ofinku a nad uskami a je to fajn....zatial nepojdeme kadernicke...raz sme boli a tak mi ho vystrihali.....!!! ja cchem vzdy len upravit, mne sa to veeelmi paci, ked ma vlasky 😀
a suhlasim s bambuskou - su to povery....
simsonek-to je jasne, to by som ani ja nestrihala 🙂
Ahojte! Konečne zase jedna "naša" téma. Aj my patríme medzi vlasáčov. Malý mal 17.02. rok. Zatiaľ sme ho ešte nestrihali. Nosíme pukačky. 😀
Ja som mala obe deti vlasate. Maleho sme do roka dali ostrihat tiez asi 5x. A slusalo mu to ovela viacej, ked si teraz pozeram fotky. Vzadu na hlavicke sa mu nerobili "zmolky", vlasky mu netrcali do oci a teraz ich ma super silne. Dcerka mala tiez dlhe a huste vlasy, ale tej po narodeni vypadali a zaroven narastli druhe. Tej som ostrihala zatial len ofinku aby jej vlasy nepadali furt do oci a aby nezacala skulit. 😉
jeej tu sa mozme pridat aj my, bambulka sa mi narodila s dlhymi vlaskami, je to dedicne lebo aj ja som sa narodila velmi vlasata, my sa zatial nechystame strihat lebo jej tak nejako prirodzene rastu vlasky viac na zatylku / ma ich uz skoro pri lopatkach 🙂 /takze nam zatial nepadaju do ociciek, ale keby jej mali zavadzat vo vyhlade nebrala by som ohlad na povery a pristrihla ofinku 😉
martinakae, ja ma dve deti, jeden sa narodil skoro bez vlaskou aten druhy, nevieme odkial ich nabral... 😀
no, kata.. al eje zlaty , ja ho stryhma, len tak malicko aspon kazdy mesiac, aby sa mu nestiepili vlasky, ale ma ich vatsinou, v gumicke, takze ho maju vsetci za dievcatko....
jasne ze sa mozu strihat, to je nasa kultura su ine, napriklad cernosy oni ich oholia hned... 😉
jdina nevyhoda strihania je ta, ze stracaju tie krasne kucerave vlasky..
😉
ja tak viem ze sa prve vlasky nemaju strihat len po 1 roku
ahoj. no, moje obe deti sa narodili s riadnym harom 😀 , kedze ten starsi mal v lete 5 mesiacov a riadne sa potil, tak sme ho ostrihali. vravi sa, ze sa to nema, ale bolo to pre jeho dobro. tento mladsi sa narodil v lete, tak sme mu po pol roku trosicku skratili vrch, lebo by aj on musel nosit vlasky do fontanky, aby mu nepadali do ociek 😀
a cim to je? no ja si tiez asi myslim, ze je to dedicne, lebo moj manzel bol holohlave babo, ale ja s bratom sme boli vlasaci a obaja mame dieticky s vlaskami. 😎
Ahojte, no moje deti mali take jemnucke vlasky, paperka, ked sa narodili a doteraz ma Lucinka take 🙂 Petulovi uz zacinaju trosku rast 🙂 Mne sa vzdy pacili len holohlave baba, ale to preto, ze ja take mam doma 🙂 Keby som mala vlasacov, urcite by som na nich nedala dopustit 😉 A ci ostrihat? Ked su vlasky pridlhe, urcite, podla mna nezavisi na veku!
Mne minule svokra nahlasila, ze aby som ho v ziadnom pripade neostrihala, lebo mu skratim zivot. Este, ze si pri nas neodpluje 😀 . Ja som uz musela stihat, lebo ofinu mame sttraaaaaaaaaaanse dlhu. A aj zo zadu som sem tam hrcku odstrihla. Furt sa mechri niekedy mam strach, ze z toho bude mat dredy 😀
ahojte, tak ja na povery určite nedám. myslím si ze radsej ofinku pristrihnut ako keby mala mat v budúcnosti problémy s očičkami. najprv ked sa narodila tak som sa nevedela zmierit s tým ze ma takéto háro, pretoze som si predstavovala moje dietatko bez vláskov. Teraz vsak si ju uz neviem predstavit bez nich. je úplne úžasná. vyzerá taká vážna a dôlezitá. Uz sa musím prinútit a pridat do albumu nejakú tú fotku.
nicky ten tvoj je uuuuzasnyyyyyyyy 😀 😀 😀
a to som si myslela, aky je nas filip vlasac 😠 😠 😀
inak ja som bola holohlave babo a obidve moje deti mali vlasy, dokonca im ani nevypadali...a to ma kazde ineho otca 😀 😀 asi si vyberam len kvalitny geneticky material 😀 😀
martinake daj fotky, nech si ju kukneme 🙂
martinake, je to dedicne. nase take nemali, ale bratove a kamoskine ano. ja by som urcite osrihala, to su len povery o tom, ze nebudes mat peniaze a stastie 😒 deti sa v tych vlasoch potia, robia sa im lupiny, ak to prekaza, pristrihni 😉
nasich som strihala pred 1 rokoma neboliziadni extra vlasaci, lebo uz mali kdekade take chuchvalce, normalne noznickami som chytila medzi prsty a cvakla. niekedy sa nedalo na jedenkrat, tak sme urobili par sedeni, manzel babo zabaval a ja som strihala 😅