Alergia na mlieko od narodenia

risoriskoveronka
9. feb 2019

Ahojte. Moj syncek ma 4 mesiace od narodenia zvracia ma kvasinkovu infekciu v traviacom trakte a reflux. Dr. Nam predpisala uz dve mlieka proti refluxu a stale nic stale mu nesadli mlieka bolelo ho po nich brusko. Uz som mu vymenila viac mliek nutrilon-beba 1- beba Ar- HIPP combiotik-HIPP ANtireflux. A stale zvracia dr mu zistila kvasinkovu infekciu v traviacom trakte dala mu sirup diflucan ktory uzival a ktory mu nepomohol. A pravdepodobme ma alergiu na mlieko tak teraz neviem z coho vracia ci reflux, alebo kvasinky alebo alergia. Dr. Nam nic nepovedala aj ked sa vypitujem nema priamu odpoved . Co snim robit ? Na ake vysetrenie snim ist ?. Prosim poraddtee. Dakujem

pribinak
9. feb 2019

Smer gastro.

risoriskoveronka
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
9. feb 2019

@risoriskoveronka toto je mimo temu, vypytuje s “y”

zuzipolo
9. feb 2019

@risoriskoveronka nechcem byť zlá,ale poobede si sem dávala otázku na to či môže bábätko 1,5% kravské mlieko a teraz píšeš,že ma asi alergiu na mlieko?a to si mu chcela dať obyčajné?druhá vec,kedy ste stihli toľko mlieka vyskúšať pri 4 mesačnom?mlieko sa musí skúšať cca týždeň aby si videla rozdiel..ak má takéto problémy tak určite gastro a nemeniť stále mlieko,veď mu úplne zniciš trávenie... odporúčam vymeniť aj pediatra ak vás pri týchto problémoch neposlala na vyšetrenia..

malinajahoda
10. feb 2019

@risoriskoveronka určite na gastro. Darmo malému meníš mlieka ako na bežiacom páse ak má možno alergiu. Teraz nevieš vlastne ci je to reflux, pripadne alergia alebo intolerancia. Nie je to sranda. Veď ti malý trpí.

risoriskoveronka
autor
11. feb 2019

@malinajahoda ja viem ze trpi a chodim snim na gasro urcite by som ho len tak nenechala . Na gastro povedali ze nevedia co to je len mu zistili kvasinkovu infekciu a reflux rozpravala som sa s dr. Povedala ze zvracia z refluxu ale ziadne mlieko na reflux mu dobre nieje.tak neviem co to su za doktori v dnesnej dobee

risoriskoveronka
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
malinajahoda
11. feb 2019

@risoriskoveronka chodíte na gastro? Alergiu, intoleranciu neskumali? Kam chodíte? Ako dlho si skúšala každé mlieko?

risoriskoveronka
autor
11. feb 2019

@malinajahoda ano chodime na gastro v Spisskej Novej Vsi pani doktorka maria kovalova ..tak najprv pil Nutrilon asi 2 tyzdne potom beba tak mesiac zvracal ale nie velmi potom uz zacal velmi sprudom tak sme vymenili .. Dr.mu predpisala Beba AR vypil jednu davku zvracal a potom ho bolelo brusko cely vecer plakal od bolesti tak som mu ho nedavala presli sme na Hip. z ktoreho vracal ale nie tak velmi ale teraz uz zase zvracia sprudom tak nam dali Hip antireflux ktory zase nesadol strasne plakal bolelo ho brusko... ved ked ma reflux a pije mlieko proti refluxu nemal by zvracat nie nemalo by ho boliiet brusko..teraz neviem co robitt chodim snim na gastro dr povedala ze mu este urobi nejake vysetrenia aj z vyteru ..aj probiotika mu davam biogaja infacol ..neviem co robit

malinajahoda
11. feb 2019

@risoriskoveronka nám pomohla na reflux Beba ar. Dovtedy Nutrilon AR, ale zapečená malá bola. Ale k veci.
AR mlieko by malo pomôcť na reflux. Polohuješ malého? Pri kŕmení a v spánku? Zabezpeč si klin alebo vypodlož matrac. Jemne s nim zaobchádzaj. Opatrne. Po kŕmení nedávať na bruško a nosiť skoro vo zvislej polohe kým si neodgrgne.
Ak zvracia napriek ar mlieku, môže to byť alergia.
Isto nedávaj klasické kravské mlieko, čítala som tvoj ďalší príspevok. Probiotiká dávaj stále.
Neskúšala si Coliprev do mlieka?
Ak je to alergia, bolo by treba na to špeciálne mlieko. Kedy vám idú robiť testy na to?

malinajahoda
11. feb 2019

@risoriskoveronka môže mať aj koliky. Alebo tie bolesti bruška súvisia s alergiou. Skus dať do mlieka Coliprev, ľahšie sa to mlieko trávi.

risoriskoveronka
autor
11. feb 2019

@malinajahoda ano polohujrm cely den je skoro na rukach ..najprv si odrgne aprejde 10-15 min a zvracia cela davka von..huste mlieko vyvracia take ako tvaroh hrudkovity take nieco ...az konvom mesiaca neviem co budem robit dovtedy este je to dost daleko a bojim sa o synceka ..to kravske mlieko bola len otazka lebo uz fakt nebiem ako dalej ... ..aa keby mal tu alergiu je to vyliecitelne? Ked bude väcsi nebude moct jest mliecne vyrobky ? Ci ako to funguje nemam stymto vobec skusenosti

malinajahoda
11. feb 2019

@risoriskoveronka neviem ani ja veru. S alergiou nemám skúsenosť. Ale myslím, že sa nemôže jest nič mliečne. A bez kravského mlieka sa sa fungovať. Toto podľa mňa nie je asi reflux. Preboha, až koncom mesiaca? Opýtaj sa dr ci by si mohla skúsiť umelé mlieko špeciálne, keď má dieťa alergiu. Tuším Neocate sa to volá.

malinajahoda
11. feb 2019

@risoriskoveronka alebo ešte je Nutrilon allergy Digestive care.

ave17
11. feb 2019

Kamoskin malý mal tiež takéto niečo, 10minut po jedení grcal prúdom, mal mesiac, zachránili ho v poslednej chvíli, nemal tam niečo vyvinuté, potrava mu jednoducho neprešla do zaludka, nemal tam niečo vyvinute, zistili to až v tretej nenicnici na Sone, keď sa už strácal pred očami :(

marion09
11. feb 2019

Jednoznačne na toto Neocate a neskôr rastlinné mlieka (vlastná skúsenosť)

risoriskoveronka
autor
12. feb 2019

@ave17 bola som snim na ultrazvuku povedali ze ma kvasinkovu infekciu.. Myslite si ze by tam videli keby nemal nieco vyvinute ??

ave17
12. feb 2019

@risoriskoveronka ťažko povedať, jej na to prišli až v tretej nemocnici, a to v prvých dvoch jej tiež robili sono, objavili jej to v Trenčíne