Aky vek dietata je vhodny na nastup do prace? Bavime sa o veku 6 mesiacov maximalne rok. Ako to zvladalo dieta?
Čím menšie, tým lepšie, ja som nastúpila pri ročnom, sestra pri 5-mesačnom a pri druhom 2-mesačnom.
Sú deti ktoré to zvládnu ako 6 mesačne a deti ktoré to nezvládnu ani ročne a nastane u nich obrovský reggres
Za mna ak mizes zostať doma rok tak zostaň, ak nemôžeš a tlači tá situácia a nemáš inú možnosť tak chod do prace aj zajtra
Aj ja to tak planujem, rada si precitam skusenosti. U kamosiek mali skor stres mamy ako deti.
obidve (rozne povahy) isli ako 14 mesacne do jasli. Najprv ostali doobeda, ta pohodova to hned zvladla a citlivku bolo treba dlho o 13 vyzdvihnut. Maju 8 a 12 rokov, doteraz krasne spomienky, konkretne na deti, vychovavatelky. Takze pozitivne. Dovod: chcela som robit, mne to bolo uz dlhe byt doma.
Záleží od možnostiach (keďže každá škôlka má svoj minimálny vek na prijatie dieťa) a kedy uznáte za vhodné (podľa toho ako to zvláda aj samotné dieťa) Nechcem nikoho odcudzovať ale napr. ja nikdy nepochopím matky, ktoré ostávajú celé 3 roky doma s dieťaťom (aspoň keď tomu nebráni vážny zdravotný dôvod dieťaťa). 🤷
dolezite aby to dieta videlo Tvoju spokojnost a stastna matka je pol uspechu. Ked pojdes prenho, treba sa mu venovat popoludnie a tym ten cas odlucenia vykompenzujes. Lespsie ako mrzuta, nespokojna, vrieskajuca ktora je doma.
Aj matky potrebuju denny rezim, uznanie a pravidelnu striedajucu sa cinnost.
vek je u každého dieťaťa iný, jedno to dá v pohode ako ročné, iné až ako štvorročné. Je fajn, ak dieťa nie je nonstop nalepené na mamine, ak je aj samé s otcom, babkou, susedkou, tetou...
@22abigail22 no ka zasa nepochopim matky co hodia dieta do jasli v 6m.
Čím je dieťa menšia tým sa rýchlejšie aklimatizuje, ja som dávala síce ako dvojročného ale druhé dieťa dám určite skôr 😊
Nastupila som chvilku pred 1.rokom malej. Zvladla to super,od narodenia je v kolektive deti a ludi,v jasliach si ju pochvaluju,ze je zvedava,s detmi super,vsetko papa,spi lepsie ako doma😄 za mna je ten rok tak akurat…
Ja som sa vrátila do prace, keď mala dcérka 10 mesiacov. Ale partner šiel na MD/RD a je s ňou doma. Dúfam, že to ešte chvíľu vydrží a malá pôjde do jasličiek až cca v 2 rokoch.
Deti si zvyknu na vsetko, také malé. Aj na týranie ze ho das do jasiel pol rocné. Ale ked musíš, tak musíš..
@dagmarovita Co si to dovolujes?
@dagmarovita to je trochu odveci, nie? zabudli sme na samozivitelky, ktore musia? alebo len taky "nepodstatny" dovod, ze niekto chce? och taketo odsudenia, na co je to dobre? 🙄
@lucjja V zasade suhlasim, ze to od @dagmarovita bolo drze. Ale ani ja nerozumiem dovodu urobit si dieta a v 2 mesiacoch ho dat do jasli. A dovod...bolo mi dlho doma. Nie, samozivitelka.
Detská práca je predsa zakázaná.
Zvykne si co mu ine zostane?za mna 2 roky
Tato tema je o osobnych skusenostiach. O tom, ako to zvladalo dieta. Nie je cielom niekomu vysvetlovat, preco sa niekto rozhodne vratit do prace.Ak to chcete riesit, zalozte si vlastnu temu @dagmarovita @beata_k @lesana25
No zial, ale si na diskusnom fore. Ludia sa ti tu budu zapajat z roznych dovodov. Peknu sobotu prajem.
@beata_k podla pravidiel fora sa maju prispevky tykat temy. Je pre teba problem zalozit si vlastnu temu? A vlastne nemas nic ine na praci, len kazit temy? Komu si svojim prispevkom pomohla? Nikomu!
Ty radsej deti nemaj bo sama si nevyzreta osoba.
Jedno bude revat pol roka, druhemu sa bude pacit.Ako Ti to pomohlo?Pokym nevyskusas nezistis
V Amerike idú ženy po pol roku do práce. To len u nás môžeme byť doma 3 roky. Prestaňte sa do autorky navážať, ona za Vaše spackané životy nemôže.
Za mňa 3 až 4 roky. Pokiaľ je druhý príjem v rodine, uskromnila by som sa a počkala. Ja som išla v 3r dcéry na polovičný úväzok a aj tak to nebolo pre našu rodinu a dcerinej duševné zdravie idealne. A to nebol druhý príjem, len sme sa uskromnili a žili z úspor a RP (vtedy bol rodicak 200eur).
Inak zaujímavá téma, tu je to ako na hojdačke 😁 Keď je žena doma - zle je, je neambiciózna, lenivá, keď ide do práce skoro - zase zle, krkavčia mater.
Autorka: Tu na tomto fóre sa žiaľ ohľadom tejto témy pochopenia nedočkáš. Najradšej by mali deti doma do 6 rokov.
A nechápu, že existujú aj otcovia na materskej alebo opatrovateľky. Každá vidí len jasle a v živote tam ani nahliadnuť neboli. Nevedia, ako tie deti tam fungujú. Len trepocú hlúposti.
ja som bola doma 4 roky pri prvej dcere, teraz po rokoch sa nam podarilo druhe babo, mozno budem doma do jej 6-tich rokov. financii mame dostatok a mne nie je doma dlho, a ak mi je dlho, tak si najdem aktivity pomimo. deti su male chvilku, neviem si predstavit, ze by som parmesacne supla do nejakeho zariadenia, kde by mi ho vychovavali cudzi ludia a bola by som s dietatom prakticky len cez vikendy. Ale k veci - vlastnu skusenost nastastie nemam, mam vsak 2 kolegyne, ktore boli taketo aktivne, rocne dieta do jasli a oni do prace a po 4 mesiacoch isli naspat na rodicak, lebo deti vecne chore (3 tyzdne z mesiaca) a u nas v korporate sa ocr netoleruju. Tak ja len taka vsuvka, ze rataj s tou chorobnostou, pokial dieta bude v kolektive a nie u opatrovatelky.
Dieťa pôjde do jaslí?