Aký počet deti pripadá v jasliach na jednu učiteľku?

21. aug 2022

Aky pocet deti pripada v jasliach na jednu ucitelku?

ddaassuullaa
21. aug 2022

Na 1 zamestnanca mozu pripadat max 4 deti

matkahelka
21. aug 2022

neviem, ci je to delene podla veku deti, ale tam, kam nosila moja suseda maleho bolo 9 deti na 1 ucitelku.a zapojila som sa nedavno do jednej diskusie, kde pani zhanala babysitting na vlastnu svadbu a pisala, ze jej polrocna chodi do jasiel, kde je na 10 deti jedna ucitelka

autor
21. aug 2022

@matkahelka predpokladam ze v KE

zuzkaa1991
21. aug 2022

To je jedno kde ....je zakon ;) dany pre všetky ide tam aj hlavne vek dieťaťa....ale zalezi aku "pravnu formu "majú aj od toho zalezi....brigadovala v "jaslach"byvale.ale uz je zmenena na súkromnu MŠ ale.cca 10deti sme boli 2 az3 dospele.....aj zakon pise ze.do 3r. Deti ma ucitelka max 4deti

matkahelka
21. aug 2022

suseda nosila maleho od 2r.do jasli v KE. ale ta mamicka, ktora pisala, ze jej 6mes.dcerka chodi do jasli a ucitelka ma 10 deti, to neviem v akom je meste

matkahelka
21. aug 2022

@zuzkaa1991 a ako potom mozu byt v skolke deti bezne 2 a pol rocne, resp. pod 3 roky a je ich v triede 20-22? ved toto je v statnych skolkach standard.

zuzkaa1991
21. aug 2022

@matkahelka je rozdiel šťastná MŠ a sukromne jasle ;) a deti od 2r.ktore su v.triede su pri nich 3 ;) my ako rodicia o nevnimame ja momentálne si robím externe MŠ vela veci som.nevedela.co.sa.deje ;)..... tam su dve ucitelky väčšinou aj riaditelka a upratovačka takze su do 3r dieťaťa v triede väčšinou 2 3 dospele osoby...(myslim teraz štátnu škôlku)

zuzanockamt
21. aug 2022

@zuzkaa1991 upratovačka ani iný nepedagogický zam. sa za dozor nepovažuje

luccija
21. aug 2022

@zuzanockamt ale bezne sa to robi.Spravne to nie je, ale je to tak.Ucitelky chybaju a v sukromnych to je uplne normalne.Alebo sa na leto zoberie akakolvek studentka

zuzanockamt
21. aug 2022

@luccija Áno, robí. Pokiaľ sa nič nestane. Potom sa to pred bezpečákom a rodičom neobháji.

autor
21. aug 2022

@zuzanockamt no presne tak a este ked nemaju upratovacku a upratovat maju ucitelky pocas dna

luccija
21. aug 2022

@zuzanockamt ved to...len ucitelia chybaju a lepi sa to ozaj s kazdym co ma 2 ruky.Nikto nemysli na riziko.Kazdy tam niekoho len potrebuje.Ja som mala ponuku kde v celej skolke som mala byt sama na 15 -17 od 2-5 r.deti obedy sa dovazali ziadna upratovacka nikto len ja a deti na 6 hodin.Spalnicka na poschodi a 2 r deti chodili hore dole same a rovno pod schodami zelezny radiator, deti same v kupelni.Predtym som bola kde nas bolo vela a velmi sa dbalo na bezpecnost.Neexistovalo, aby boli deti same v kupelni a nahodou sa niektore posmyklo a mali sme experta, ktory pravidelne liezol na zatvorene wc a docahoval veci zo skrinky ponad.. A bez zmluvy...ze nemaju problem ma prihlasit, ale vyhodnejsie by bolo bez zmluvy...10 eur hodina.Este sa cudovali aka som uzkostliva, ked som sa pytala na tie schody...a celkovo ved dobry plat co vymyslam.Dieta si tam ublizi ja bez zmluvy...nikto si neuvedomuje to riziko.Odmietla som a bola som za divnu.Niekedy je na zaplakanie co si majitelia sukromnych skolok dovoluju.

zuzkaa1991
21. aug 2022

@zuzanockamt ano ale je pri detoch v nasej v skolke kde.mala chodi (nastupila ako 2.5r)a vzdy bola.v triede (kedze je to svokrina znama az neskôr sme zistili tak viem ako funguje ) v kazdej v skolke ucitelkam pomahaju upratovačky ......uci jasne ze pri aktivitách nie su nonstop ale pisem je rozdiel sukromna a statna( moja chodi do štátnej) sukromne je kus ine kedze aj z toho pohladu som videla pristup....skratka je zakon kolko deti jedneho ucitela mozu byt zalezi od veku viete si ho najst aj na nete ;)

zuzkaa1991
21. aug 2022

Autor v súkromnej co som brigadovala boli sme 2 3 na deti chodievali cca do 10-13 a upratovalo sa az po pracovnej dobe jasne ze hracky a take veci s detmi alebo jedna umyvala.riady po ranajkach a druha s detmi kreslila.alebo nieco pri stole ked boli deti kludne....tak to fungovalo v súkromnej ale kazda je ina ine podmienky

zuzanockamt
21. aug 2022

@zuzkaa1991 Áno, ja tomu rozumiem, ale stačí, že napr.dieťa pošľú na wc s upratovačkou, šmykne sa, rozbije si hlavu. Alebo učiteľka nechá deti v triede len s upratovačkou, stane sa náhodou úraz. No prúser, lebo deti boli ako keby samé. To, že tam upratovačka bola, nikoho nezaujíma, keď sa bude šetriť úraz.

luccija
21. aug 2022

Upratovacka bola sestra majitelky a chodila poobede.Toto bolo ciste strazenie deti...ziadna ucitelka.2 deti sa pocikali, obliali, sama vydat obedy, poumyvat, pomoct s oblecenim pri mensich detoch...a funguju dodnes kazdu chvilu niekto in ale rodicia su spokojni, ze sa plati menej ako v inych sukromnych a to je dolezite.Kazdy to berie ako prestupnu stanicu, pokym ich vezmu do statnej a nic extra neocakavaju.Majitelka ma deti viac ako miesta, takze nema dovod nieco menit a rodicia inu moznost nemaju a su spokojni ved ten rok vydrzime...taka skolka, jasle zlata bana

zuzkaa1991
21. aug 2022

@zuzanockamt ja to chápem alebo bohužiaľ taka je doba....preto som mala strach o.malu len potom sme.zistili ze mame tam znamu takk som vedela. Ze je postarane....ale kazde dieta.ine ano zazila som v sukromnej hroozne deti nepocuvali nic bili sa a nedalo ss rady aj ked sme 3 boli.....je to velmi zodpovedna a nebezpečna.praca.s detickami ;)ale ucitelky ktoré maju vzťah milujú pracu svoju vedia s detičkami pracovať a zaujat ich

matkahelka
21. aug 2022

@zuzkaa1991 to vobec nie je pravda.v ziadnej statnej skolke nemas 2 ucitelky cely den v jednej triede. rano je jedna, pred obedom su spolu dve, potom ta ranna odchadza a poobede je opat jedna. a ani upratovacka, ani kucharka predsa v triede s detmi nie su. max pomozu obliect/obut. ked chodila do skolky moja dcera, boli "slaby" rocnik a drviva vacsina deti v triede boli deti pod 3 roky, boli aj take, co boli cerstvo 2-rocne.

zuzkaa1991
21. aug 2022

@matkahelka hovorim ze kazda skolka je ina poobedna zmena u nas chodi okolo 11 takze sama je cca od 7 do 11 ked idu von je tam druha ;) ale v tej nasej malej triede su dospeli mam taku skúsenost