Chcela by som poradit, co sa tyka prebalovania, kojenia a odrgavania babatka v noci.... Musi sa dat za kazdym kojenim odrgnut?? Lebo, ked zaspinka nechcem ho budit, prelozim ho do postielky a spinka dalej... mozem v noci niekedy vynechat odrgnutie???
mne zaspavala pri kojeni tiez, ale odrgavat som u daval - spiacu som ju nosila 😀 a odrgla si aj v spanku na ramene. bala by som sa inak ....
Ja som sa s grganím nikdy netrápila ked pekne zaspinkali predsa by som nebudila grganím. Ja si myslim ze deti co potrebuju grgať to dajú patrične najavo ci už plačom alebo nepokojom, ked pekne spinka a negrca tak by som sa tým netrápila . Moje deti spával naboku s hlavkou keby daco.
Ja som maleho dost dlho po napapani v noci nosila a on nic. Tak som.pochopila,ked zaspinkal,ze zo spanku si mi jednosucho neodgrgne. On bol ten nocny typ,co ak sa uz teda zobudil (ak sa zobudil), tak sa napil a este pocas satia zaspal. Mohla som.ho ja nosit,kolko som.len chcela. Tak som ho nakoniec davala na bok. A na odgrgnutie som sa vykaslala.
U dcerky to bolo ine,lebo ta mala koliky,takze ta jed sa uz v noci zobudila,to sme boli hodinu aj dve hore a ona si tiez malokedy odgrgla. Sice revala,nosili sme sa,odvetrikovavali ale grganie tiez minimalne z jej strany,este menej,ako bracek.
Prebalovala som len zo zaciatku, cize mesacne este ano. Hned ako sa prebrali,nasledne mlieko,lebo maly vzdy zaspal, tak som ho nechcela uz budit.
No tym,ze maly sa prestal po 3.m.budit (len vynimocne),tak som aj ja spala a nerusila ho prebalovanim. Rovnako aj pri dcerke. Ked sa ina zobudila a zistila som, ze je mokra plienka,tak som ju prebalila. No ak prespala celu noc,ze ju kolika v tu noc netrapila,tak som spala tiez a papanie a prebalovanie nas pockalo do rana.
Ja som sa v noci zasadne s mojimi drobcami nerozpravala a nemaznala pocas prebalovania a dojcenja. Niekde som citala, ze tak pochopia, ze je noc a ze sa spinka, len sa spravi co ma a spime dalej a na na hranie a tulkanie je den a este som svietila len uplne slabunkym svetlom, pocas nocneho obriadzania. A s tym odrgovanim, u tak maleho babatka babatka by som sa asi bala nechat ho neodgrgnute. Aj ked moja druha dcerka asi od troch mesiacov vzdy zaspala na prsniku a ja s nou, takze sme v noci negrgali, ale ona do teraz este nikdy negrcala a to mala v oktobri 2 roky.