Aký máte názor na cumlíky?

saska2208
15. máj 2012

mamicky aky mate nazor na cumliky? ano alebo nie? 🙂

mia258
15. máj 2012

Moja veľmi cumlík nechcela. Trošku na spanie ale nechýbal jej keď ho nemala, takže nepoužívame.
Ale zas keď vidím 4 ročné deti s cumľom vonku... 😕 😖 Nechcem byť zlá ale to sú podľa mňa už dosť staré deti na to, aby chodili všade s cumlíkom..

anjelicek26
15. máj 2012

@saska2208 - ak ho bude chciet, davaj do pusiny 😅 Mne ho nechceli ani jeden, dcerka dudlala mna - 12x za noc do vyse roka, vyzerala som ako matoha a maly ma palec, ktory mu nezoberiem. Takze tak. Od cumla sa dieta casom oduci, a väcsina celkom lahko 🙂

bonaquaba
15. máj 2012

suhlasim s Mia258, aby 4 rocne dieta malo cumel tak to je teda privela, moje deti vsetky mali cumle a teda bola som s tym spokojna, pretoze, ked plakali tak aspon ten cumell ich utisil a teraz pri najmladsej je to na nezaplatenie, pretoze ma teraz obdobie vzdoru a ked jej dam cumlik tak je v pohode, moje deti mali cumel do dvoch rokov a potom sme ho vzdy stratili alebo som ho jednoduch schovala a nebolo ho

misenka3
15. máj 2012

Ja som bola za cumeľ nech si hovorí kto chce čo chce, malého vždy ukľudnil aj ked išli zúbky,bol to vždy pomocník a tých pár dní pri odnaúčaní sa dá zvládnuť v pohode, podľa mňa veľký pomocník, lepšie ako cumlať palec

desszi
15. máj 2012

Ja za seba vravim ano. My sme mali cumlik, dojcenie to vobec neovplyvnilo, lahsie s nim zaspaval, aj sa skor ukludnil, ked bol problem. A potom sme ho raz zabudli u starkej a uz ho viac nehladal 🙂 Mali sme ho asi do 2 rokov.

katkamarek
15. máj 2012

Ja za nas tiez hovorim, ze cumel ano, najprv som bola proti, ani neviem preco, ale teraz som rada, ze ho mame 😉

lili777
15. máj 2012

Ja určite som tiež za. Samozrejme v určitom veku obmedziť na spánok a kritické situácie - po páde, u lekárka, pri zúbkoch. Môj malý bol závislák, som mala z toh nervozitu, ako ho odučím a ani raz za ním nezaplakal. Samozrejme by som už asi ani dvoj a viac ročnému nedovolila behať vonku medzi ľuďmi s cumľom. A v správnom čase zobrať🙂

katarinkad
15. máj 2012

Mojmu synovi som dala cumel hned po prichode z porodnice 😉 Bol to cumlovy zavislak, vzdy mal pri sebe 3, v kazdej ruke jeden a v puse treti 😉 Bala som sa ako ho odnaucim, ale on sam jedneho dna cumle odhodil a uz ich nikdy nepytal. Ja na cumloch nevidim nic zle, dietatko sa tym upokojuje, ked mu to chuti, tak nech si cmula 😵

saska2208
autor
15. máj 2012

dakujem 🙂

andrejecka
15. máj 2012

aj dcéra mala cumlík a aj syn má, ide spinkať dá si dudku a o minútku spinká, ale cez deň ju nechce len na spánok

hoota
15. máj 2012

ja osm spociatku cumel davat nechcela, ale napokon som rada, ze ho mame. nie som zastanca celodenneho dudlovania, ale pri uspavani alebo ked si v zhone, napr. v obchode pri pokladni a dieta sa ti jeduje v kociku, alebo si za volantom a nemozes sa venovat malemu tak vtedy cumel vyuzijem.

danka.k
15. máj 2012

@saska2208 toto je dosť provokacna otázka, keďže je tu veľa mamičiek s rôznymi názormi. Jedny ťa tu zvozia ze je to blbosť. Iné podporia. Urob si podľa seba

strasska
15. máj 2012

@saska2208 starsi syn nemal, vobec ho nechcel, aj ked ja som sa snazila, lebo bol trosku narocny, ale po 3 mesiacoch som to vzdala... pri dcere som to skusila opat, ale davala som jej ho len na spanok, myslim, ze nam to obom vyhovovalo, ale kedze nam v 7mes. skoncili spankove hody a zacala spavat otrasne a ani cumel nepomahal, tak som ho zrusila uplne ... a obe deti som dojcila do cca 18 mesiacov 😉

ajca123
15. máj 2012

@saska2208 ahoj mám troch synčekov a ani jeden z nich nechcel cumel 🙂)) a aj som rada lebo som nemusela odučat 🙂
Ked nechce cumel nenutila by som...
Všetci dudluju mna 🙂))) no uz len Riško

renatka100
15. máj 2012

Moja mala cumlik uz v porodnici, naco sa trapit a naucit dieta zuzlat si prst tiez ide tazko oducit. Cez den ho ma iba vynimocne teraz ked jej idu ocne zuby si tobez neho neviem predstavit. Ja by som ho dala znovu vobec nelutujem. A co sa tyka kojenia cumlik ani umela flasa nemala ziadny volyv. Kojena do patnast mesiacov.

kikimon
15. máj 2012

moja cumlik v nemocnici nemala a potom ho nechcela ani za svet!! a nechce ho do teraz a niekedy by sa mi bolo tak hodilo keby cumlala!! aj by mi bola lahsie zaspavala, keby sa ududlala.. ale proste nechcela to ani skusit.. 😖

halienka
15. máj 2012

No mńa cumeľ doslova vykúpil, malá ho tiež nechcela, lenže ja som po 6 týždňoch prestala kojiť a už nebolo čím sa ukľudniť, fľaška nezaberala, cumeľ stále odmietala a tak sme do 7 mesiacov uspávali na rukách, no teror. Potom zrazu ten cumeľ v tom 7. mesiaci chytila a od toho momentu prešla úplne v pohode na zaspávanie bez nosenia, proste položená v postielke, síce pri nej sedím ale to je všetko, zaspinká pekne sama a bola to strašná úľava. Budeme síce už teraz odúčať, bo už má 2,5 roka, ale snáď to bude v pohode, má ho stále len na to spanie. Takže ja za cumeľ som. Ešte ak je dieťa kojené je to asi iné - aj keď aj tieto mamičky časom niekedy hromžia, že si dieťa urobilo cumeľ s nich a potom vyžaduje didku aj 10x za noc - ale nekojené dieťa sa nemá veľmi čím upokojiť. A myslím, že odúčanie od cumľa nie je zďaleka taký teror aký môže byť aj vyše roka ťažké uspávanie, v noci budenie a znovu ťažké uspávanie. A ešte taký môj súkromný postreh z detí z okolia, dokonca už aj tých vyrastených, ktorých mamy mi hovorili či mali cumeľ alebo nie, mám pocit, že deti ktoré mali cumeľ sú sebavedomejšie. Možno je to len náhoda v mojom okolí, neviem... ale čo keď ten pocit bezpečia a uvoľnenia, ktorý im dáva cumeľ v tak citlivej a intímnej chvíli ako je zaspávanie a spanie (pri kojených môže byť prsník samozrejme) je dôležitý pri formovaní sebavedomia? 😅 🙂

kiristinka1
15. máj 2012

kedze som nekojila,cumlik nam pomohol..keby som mohla kojit,skor nie..

katren
15. máj 2012

@saska2208 rozhodnut sa musis aj tak ty sama, preto nechapem, preco sa pytas tu.....
a ked kupis, babatko ti ho aj tak mozno nebude chciet......nakoniec, rozhodne o tom samo

ladytt
15. máj 2012

Nepoužívali sme a nechýba nám. Chýba iba ostatným. Stále sa nás pýtali kde máme cumlík, hlavne keď môj drobček plačkal. Nie že by sme to neskúsili dať mu ho, ale nikdy ho nechcel, on mal dudku mňa, to mu stačilo. Som aj rada, že ho nechcel aspoň ho nemusíme stále hľadať a viac menej cumel je dosť veľký zvyk, skôr než nevyhnutnosť.

sssimi
15. máj 2012

@saska2208 Ja som nechcela dať cumlík ani jednej, ale môžem sa aj pototo a nepomôžem si. Nevedia sa inak ukľudniť. Dvojmesačná mi po ňom doslova chňapne. Staršia bola presne taká istá. Vyskúšala som ho ako východisko z núdze, keď už som vyskúšala všetko a cumel zabral okamžite.

cat
15. máj 2012

jedno bábo chce cumel, druhé ani za svet, takže uvidíš až keď sa ti to narodí.. moj syn mal cumel na zaspávanie presne do 2 rokov, dcéra nikdy, ani za nič na svete ho nechcela, takže krásny ružový cumlík kupovaný dopredu putoval do koša.

skoricaxx
15. máj 2012

no ja mam pocit ze dieta si vyberie samo

Starsi syn nemal vžiadnom pripade ho nechcel bola som rada, a teraz mam 2mesačnu slečnu a tej kebyže nedam cumel ziedla by si ruky tak radšej cumel

saska2208
autor
15. máj 2012

@katren myslim si,ze kazda zena sa moze spytat co chce,a ako vidim, mamicky radi poradia, ano viem je to na mne, ale su veci pre a proti....

katren
15. máj 2012

@saska2208 moze sa spytat, ale babo aj tak rozhodne..... 😉

xenicka13
15. máj 2012

ano ano ano da sa zahodit ci uz v dvoch alebo troch rokoch ale palec ten nezahodite 😀

nice202
15. máj 2012

moja dcera bola kojena a nikdy cumel nemala, lebo ho nechcela. par krat som sa jej ho snazila vnutit, ked velmi plakala, ale nechcela ho. inak co je to za blbost, ze radsej cumel ako si cmulat palec? moja si palec nikdy nezuzlala. to si moze aj cumlikove dieta. ako zakonite, ked nema cumel, tak ma palec? to je blbost, nema ziaden zlozvyk

estterka
15. máj 2012

moj nazor je nie

sympa1
15. máj 2012

cumel v pohode. ak dieta chce ano, ak nechce tak nie...cumel nieje ziadna pohroma...kazde jedno dieta casom z neho vyrastie

lenocka84
15. máj 2012

ahoj, do 2m sme cumel nemali, nechcel ho, ked prisli koliky, pomahal mu to ukludnit sa, teraz ho pyta vyslovene na spanok, to je akoby znak ze uz chce ist spat. inak pocas dna uz vobec.