Aký krém (bepanthem, sudocream, rybilku...) ste používali pri prebaľovaní dieťatka? Niektorí vravia, že sudocream nie je zložením úplne tak ok, ale na nete neviem nájsť nejaké porovnania.. Používali ste napr. aj DM značku baby love krém? Alebo lupilu z lidla? Či to sú nekvalitné? Ďakujem za rady
tiež som mala nechtíkovú weledu a neskôr od bylinkárky nechtíkovú masť.
Bubchen- , a v zime aj krem tejto znacky a ked bola starsia, tak aj sampon, pena do kupela
Tiez mame zltu weledu
Prvého pol roka len po kakaní rybiu masť/sudokrem. Nerieisla som žiadne porovnania, kúpila som to, čo mala odskúšané moja mama. Od 6 mesiacov nepoužívam absolútne nič, nakoľko kaká do nocnika a inak nechávam na sucho. Nemusí mat stále riť napapranú gebuzinami.
A neminula som vlastne ani jedno to stredné balenie, rybiu mast mi dali v pôrodnici aj domov.
@malaopicka tiez davam iba ked ma podrazdenu kozu, teraz ked mu idu zuby napriklad. Bude mat rok a bola pouzita par krat.
Preventivne rybiu mast, ked zacinali zapareniny, tsk Neo-Phytiol alebo Spiridea krempasta. Nedam na tieto kremy dopustit a neviem, ako som mohla bez nich existovat pri starsej dcere
Na rybilku pozor, veľa deťom naokolo mňa, aj mojim, zaparovala zadky. Rybacia masť z lekárne, prípadne ta weleda budú fajn volba. Sudokrem by sa mal používať až keď vzniknú zapareniny, nie ako liečba. A s rozumom tie kremy, nie nahrubo a všade ako niektoré mamičky🙂
Sudocrem je asi najlepší. Ale netreba ho používať preventívne. Iba keď sa vyskytne zaparenie.
Len tak som nedávala nič. Keď sa mi zdalo, že treba tak bepanthen.
To ste dávali krém len tak? Bez príčiny? Ja som dávala len keď bolo začervenanie weledu a keď bolo veľmi zle (zuby) tak imazol.
Ak nebolo treba nedavala som nic.. ak bolo davala som bepanthen. Sudokrem sme nikdy nepouzivali, ak mala dcera cerveny zadok, aj tak nikdy nepomohol. Najlepsie je umyt a nechat vyvetrat, vysusit. A prebalovat ked treba, nenechavat dieta dlho v plienke, ci mokrej, ci pokakanej.
Nic, Sudokrem/Bepanthen ak bolo zacervenanie ak vacsia zaparenina tak Imazol
Ja som vyskúšala kadečo a najlepšie jednoducho zaberá sudocrem, ale dávam ho len keď už má červený konečník a vždy ihned zabral. Mám aj bepanthen ale tam to trvá kým zaberie. Preventívne nedávam nič
Weleda ak fakt treba
Inak som nepouzivala a nepouzival vlhcene utierky ale perlan s vodou a lekarenskym olivovym olejom, ten to hned aj premasti, nikdy sme so zapareninami problem nemali
Ja pouzivam weledu bud zltu nechtikovu alebo tu fialovu a teda ani nepotrebuje zakazdym natriet zadok. Natieram vzdy na noc, lebo to ma dlho jednu plienku a cez den velmi vynimocne. Sudokrem je naozaj hnus, kvoli zlozeniu ho napriklad dmka uz ani nepredava.
Nepoužívala som vlhčené utierky, aj naša dr ich vyslovene neodporúčala. Bábätko som utierala mokrým uteracikom, umyvala pod vodou, nenanasala som nič pravidelne, ak nebolo treba. Deti mám obe odlatkovane. Zápary boli minimálne až žiadne. V prípadne nutnosti domáci nechtikovy krém alebo klasický detsky so zinkom (to ozaj raz za cas).
Ďakujem krásne ženy, som prvorodička a teda doteraz som myslela, že automaticky pri každom prebaľovaní budem mať dávať aj krém
Sudokremom som liečila vyhadzanie malého po značke Kúpili (plienky a krém) inak na striedačku Avril, Babylove, Bübchen...
Ja dávam veru krem po každom prebaľovani. Nemenim plienku každú hodinu, ani dve. Tiež som prekvapena, veľmi, že ženy nedávajú 😁
@srdeenko19 tak moj maly ma tiez pampersky a menim ked citim ze je mokra takze par hodin ich ma. V noci neprebalujem kym nie je pokakany, inak by sa zobudil. Doteraz nemal ziadne problemy, nastastie
Urcite davaj. Je to ochrana pred zaparenim. Jednoznacne neuskodis. Hlavne novorodenec to potrebuje, lebo permanentne kaka, cika. A nikdy nevies, aku citlivu kozu bude mat. Niektore deti sa rychlo zaparuju, aj pri 100% opatreniach
Asi zalezi aj od babatka a jeho pokozky. Moja 5 mesacna mala malinku zapareninu zatial raz, sem tam raz za dva tyzdne trosku zacervenanie, ale na to hned pomaha nechtikova weleda. Hovienka hned prebalujeme a umyvam ju pod tecucou vodou, curanie po 2-3 hodkach. Ziadne vlhcene z obchodov, len perlan s vodou a kvapkou nejakeho oleja. Minimalne raz za den nechat dietatko bez plienky na nejaky cas nech sa vyvetra. Naozaj ich netreba patlat kremami preventivne, pokial si to pokozka nevyzaduje.
3deti mi odrastli na rybacej masti, zelenej, modra je horsia. Aj v porodnici pouzivali lem tu a povedali ze je naj. Natieraj stale pri prebalovani. Pri 3.dietati som dostala darom sudoku- za mna najhorsi krem, zbytocny, neucinny, vyhodila som ho.
Weleda, obcas neskor uz dm ta ich znacka. Obe super