Ahojte maminy,tie co mate takto stare babatka,ako vyzera vas den? Moj bude mat o 8 dni 3 mesiace a nevydrzi ani na hracej deke,ani v postielke, ani nikde viac menej... v kociku vonku max hodku a uz reve. V podstate ho musim cele dni len na rukach nosit. Mam satku aj nosic,tie vyuzivame ked potrebujem cosi vybavit,ist so psom a pod. Je to velmi narocne uplakane dieta. Dost casto vygrckava a doktorka mi vravela ze ho to vnutri moze palit,tak ze je nepokojny aj preto... tak ma zaujima,ako sa vam dari zabavit deticky v tomto veku cez den. Dikeees 🙂
Ja mojho učím na vsetky kresielka a deky každý deň na par minút. Najpr vydržal minútu, potom 5 a teraz už aj tak 15minut. Všetko chce svoj čas. Mojmu sa páči na rukách hlavne tvárou odomna, uz sa chce pozerat. Aj na kočiari mu musim dat dole striešku. Buduci týždeň bude mat 3 mesiace.
Takže želám pevné nervy a veľa trpezlivosti a vsetko bude v poriadku.
@pauli_cka ahoj. Malý bude mať o 2 týždne 3 mesiace. Náš deň je asi taký že ráno vstáva okolo 7-8 keď sa napapa, porobime všetky veci (kakať,cvičiť na brušku,mojkat sa ) tak mi zaspinka ešte na pol hodku, to stihnem sa najesť ,nachystat veci a ideme s kočíkom von ... Sme vonku aj pol dňa ... V kočíku buď spinká alebo pozerá .Malý je našťastie kľudný a kam ho dám tam sa obzerá a mrmle si. Keď prídeme poobede domov tak sa s ním hrajem . Poobede už nespinka. Dnes sme boli napr nakupovať celý deň a malý bol úplne v kľude. Nakojim ho keď treba a plienku vymenim chvíľku sa ponosime a nemáme problém hocikam ísť. Ale ono je to len obdobie ... Možno sa to zmení a nebude chcieť mi byť takto v kočíku 😂
U nás bol celý prvý rok veľmi náročný. Teraz má 15 mesiacov a je to zlatíčko. Samozrejme, že aj teraz máva svoje nekludné chvíľky, ale už je to nič oproti tomu. Takže iba trpezlivosť...
@pauli_cka u nás papať, spinkat, prebalit, polohovanie na brušku, pritlacali sme nôžky k brušku, aby sa vyprdkal, chvíľu vydrzal či v hojdačke, alebo pod hrazdickou, chvíľu na rukach a tak dokolecka dokola. Keď zacal byť nervózny, tak zase papať a ak nechcel, tak šup do nosica a spinkat. Vždy sa našlo nejaké riešenie. V kočíku nechcel byť, iba potom v sportaku, tak dovtedy zaspaval buď na prsníku, alebo v nosiči. Keď už neskôr toľko nespal a bol nervózny aj keď sme už vyčerpali všetky možnosti, bol aj tak v nosiči, tsm bol kľudný a pozoroval má pri všetkom čo som robila. Chodili sme tak aj na krátke prestávky. AK tvoje bábo grcka, nosič alebo šatka mu s tym adpon trochu pomozu
Starší syn bol tiež náročnejší, stále bolo treba ho zabávať, doslova každú minútu... S mladším je to jednoduchšie, našťastie 🙂 Vydrží byť hore hodinu a potom potrebuje spať. Počas tej hodiny sa napapá, prebalí, chvíľku len tak ležká, chvíľku je na brušku, chvíľku sa pomojkáme a ide spať. Postieľku mali obaja synovia vždy len na spanie, inak som ich tam nedávala. Raz denne ho nosím chvíľku aj v šatke, väčšinou keď potrebujem navariť. Neboj, ono to bude stále lepšie, uvidíš