Ahojte,
Vedeli by ste mi prosím napísať taký vzorový príklad typického dňa vášho 9 mesačného dieťaťa?Zaujíma ma najmä spánok a vstávanie (od do).Viem,že každé bábo je individuálne,ale len tak pre inšpiráciu.
P.S.Využili ste aj spánkovú poradkyňu?Ďakujem
@travel_mommy mám 3 deti a každé bolo úplne iné, ty mu musíš spánok upraviť podľa jeho momentálnych potrieb, proste ked vidíš, že už je unavený, tak ho daj spať a utvoríte si taký režim podľa neho, aspon ja som to tak robila, ale ako príklad ti možem dať môjho prostredného syna v 9 mes. vstával ráno o 4:00, išiel spať o 10:00, spal presne do 10:20, potom hore až do 14:00, spal do 14:20 a stále hore až do 19:00, kedy konečne zaspal a spal do rána do 4:00, myslím, že nič horšie doma nemáš, tak sa teš 😂😂😂
@janickacrazy ver mi je moze byt aj horsie.. moj bol cez den to, co popisujes a v noci kazdu hodinu hore do 2 rokov 🤦♀️😀
@diewcatqoo moj sa tiež budil aj v noci, ale len každé 3-4 hodiny, vypil mlieko a spal dalej, takže to som tu nejak nespomínala, ale určite to nie je bežné takéto nespavé dieťa, mám teraz 3,5 ročného a ten teraz spí viac ako spal prostredný v 6 mes. 😀
@diewcatqoo oooo citim s tebou ;)
@galioska bez tohto komentara by som sa kludne obisla,aj bez “dobrych rad”, ze mam byt rada.Chcela som len vediet ako to maju ini.Ja som nepopisovala konkretny problem,takze nerozumiem tejto reakcii.Mne nespi malo,spi pravede celkom dost vela.
@janickacrazy my to mame takto: rano vstane cca 6-6:30, potom sa pyta spat uz okolo 8:30-9,spi cca hodinu a pol.Potom sa pyta zasa spat okolo 12:50-13:00, spi zas hodinu/hodinu a pol a potom zasa poobede okolo 15, to spi tak hodku a potom este okolo 18 tiez hodku a spat ide na noc okolo 21-21:30,v postielke robi akrobaciu...🤷🏽♀️
@travel_mommy ale , vážne? Nepíšeš ani to, že je to nejaký prieskum, každý si napísal svoj názor, aj ja a čo? Vadí? Neprispievaj na verejné fóra teda a budeš mať vo svojich diskusiách len koho chces ty😉😅
@galioska ja nerozumiem jednej veci-slusne sa pytam mamiciek na vzorovy denny rezim, kazda mi normalne napisala len ty mas potrebu prudit a reagujes na uplne nieco ine nez sa pytam. Fakt je to pravda, co sa hovori o Modrom koniku, asi som sa potrebovala presvedcit nazivo. Nastastie sa stretavam s viac prijemnymi ludmi nez s takymi ako ty.
@travel_mommy škoda, že si to vzala negatívne, lebo to tak myslené nebolo, ale každý reaguje podľa seba, takže tiež nepatris medzi príklad keď už sme pri rom, pekný den🌞😎
@travel_mommy tvoje dieta spi viac ako moja 7.5 mesacna 🙂 . Sice je mladsia ale rano vstane okolo 6.45 - 7.00, okolo 10.00 ide spat zhruba 30 - 40min, na poobedny spanok ide okolo 14.00 a spi 1.50 - 2 hodiny a je hore az kym sa nekupe o 19.30 a zaspi o 20.30 🙂 , prespi az do 5.30 kedy sa koji a pokracuje v spani do 7 ako som pisala
@travel_mommy No tak to máš celkom spachtoša, ale teda na moj vkus večer by som sa snažila udržať dieťa hore tak do 19:00 a potom už dať normálne spať na nočný spánok, lebo chodí dosť neskoro, ja som večer chcela mať klud, moji chodili všetci spávať o tej 19:00.
@travel_mommy keď vieš, že je to individuálne načo sa s tým zaťažovať, čím je staršie tým menej dieťa spí, samozrejmá je to tiež individuálne, keď vidíš že tí menej spí, skús nájsť inú náhradnú činnosť a tes sa, že môžete spolu tráviť čas, napr v takom UK už mamičky do práce idú.