Aký fusak pre 1,5 - 2 ročné dieťa?

alex2019
20. sep 2020

Ahojte, mam 19m syna a chcela by som sa poradit, aky mate/mali ste fusak pre dieta ktore ma medzi 1.5-2 rokmi. Je pomerne vysoky (neviem teraz presne, na poradni sme boli davnejsie, v kazdom pripade vacsinou sa kazdy cuduje, ze nema aspon 2 roky 🙂). Minulu zimu sme mali fusak k Joolz kocika, ale teraz sa uz nezmesti ani do fusaku, ani do kocika, mame teraz Petit Mars Street. Dost mu ale z neho visia nozicky, preto rozmyslam, ci sa vobec do nejakeho fusaku napcha, resp ci am vobec kupovat ten nanoznik co k tomuto kociku predavaju. V kazdom pripade by som chcela aby mu bolo teplo, a nezda sa mi ze standardne oblecenie ako bunda resp v zime overal bude stacit. Paci sa mi Lodger Bunker, vraj je to dobry fusak, ale zatial som tie fusaky nejak nestudovala, len teda nerada by som skoncila tak, ze pride zima a ja nebudem nic mat a objednat to bude trvat mesiac 🙂 Dakujem za rady.

radkaradix
20. sep 2020

@alex2019 ja byt tebou tak kuknem ponuku na nete a vybrala to najdlhsie. My mame dost dlhy fusak ale znacku neviem, je z nejakeho online detskeho obchodu. Alebo mu davaj len hrubu deku a je vyriesene. 😉

nikpa
20. sep 2020

@alex2019 my sme presne používali so synom lodger bunker, v decembri mal 2 roky, čiže som potrebovala niečo z čoho ho bez problémov dokážem vyberať a znova ho tam dávať, keďže v kare uz neusedel a chodil hore dole..raz behal potom sedel. Bola som s nim maximalne spokojná, prala som ho skoro každý týžden a zostal rovnaky, teraz budemem mať druhé a určite ho opäť využijem..

cookie29
20. sep 2020

Ja som v tomto veku už radšej brala zateplený overal, lebo chvíľami chcel chodiť chvíľami do kočíka

ajka0207
20. sep 2020

@alex2019 a nezvazis skôr overal, vydrží ti sedieť celú vychádzku vo fusaku?

andreatytler
20. sep 2020

@alex2019 Ak mozem, zveziem sa s tebou v tejto diskusii lebo tiez idem kupovat fusak do takeho kocika a nic o tom neviem. Dakujem.
1.) Musi mat fusak taku tu nepremokavu sustakovu vrstvu na vrchu alebo moze byt kludne na vrchu flisovy? Ak nema tu sustakovu vrstvu, neprefuka to? Alebo kupujete este extra nepremokavy kryt na cely kocik?
2.) je dobre ak je fusk vytvarovany alebo staci rovny? V kociku je to sedatko dost uzke a mam pocit ze ked bude maly v hrubom fusaku, bude sa z toho smykat.

nickpick
20. sep 2020

@ajka0207 suhlasim, ked uz dieta chodi, nebude sediet v kociku ako 5 penazi, moja este len zacina chodit, ale fusak urcite nejdem kupovat, zbytocna investicia, radsej teply overal, oteplovacky....

patka06
20. sep 2020

v tomto veku je už fusak zbytočný ...dieťa už bude chodiť viac pešo ako v kočíku, stačí bežné oblečenie na zimu

zuzkaluk
20. sep 2020

@alex2019 my sme mali aj overal na behanie po vonku aj fusak na uspávanie do kočíka. Fusak sme mali páperový Kaiser. Odporúčam. Je dlhý, spodok pri nožičkách je možné aj odzipsovať. Ponúkam ho to na MK, keďže kočík už nepoužívame.

nika_m
21. sep 2020

My mame rovnaky kocik a moj syn uz teraz obsedi v kociku 10 minut a uz chce behat, takze tiez uvazujem skor nad lepsim overalom prip zvlast nohavice a bunda...nanoznik mam a pravdupovediac ten nejak neochrani pred zimou, davala som ho na kociar na fusak, lebo to lepsie vyzeralo ako bez neho :D uvidim ci ho tento rok vobec budem davat

23nika93
21. sep 2020

No moja bude mať v decembri dva roky a mala som fusak lodger ale už jej bol malý tak som kúpila kombinézu a dám deku... Ona mi už v kociku nespi a keď aj idem s kočíkom tak posedi ale už sa pýta aj viac chodiť tak fusak nebudem ani riešiť vyberať a dávať ju tam by sa mi nechcelo... Ale teda u nás je kočík využívaný už malo

alex2019
autor
22. sep 2020

@nika_m aha, no a ja som si myslela, ze aspon ten nanoznik kupim.. tak zvazim teda aj to..

alex2019
autor
22. sep 2020

@ajka0207 overal mal aj minuly rok, taky HM a s nim bol vo fusaku, preto rozmyslam, ci to staci, aj ked jasne, vtedy bol malicky, aj ked zase neviem ci je to az taky rozdiel..

alex2019
autor
22. sep 2020

@nickpick moze byt, asi sa musim zamysliet, ze kolko vlastne travi v kociku, on sa celkom rad nosi/vyvaza, len teraz v lete/na jesen to je taky mix, ze kocik/trojkolka ktoru ja tlacim/odrazadlo/nosic.. inak my sa celkom dost presuvame, ked s nim chodim na prechadzky tak prejdeme zopar kilometrov co si myslim, ze nie je sanca, ze by presiel sam..aj na nakup chodime s kocikom.. ale tak jasne, ze cim bude starsi tym bude vediet lepsie chodit a aj viacej prejde..

silvieta80
1. dec 2020

@alex2019 Ahoj ☺️ Musim sa usmievat z tvojho nicku. Moj syn sa vola Alex a narodil sa v 2019 🙂
Ma 13,5 mesiacov, od 11m chodi. Na vychadzku mu davam teply overal a este ho dam aj do nepremokaveho zapleteneho fusaka. V kociku vzdy spinka a aj vydrzi dlho sedkat. na tento rok mame fusak od Cybexu (ako kocik). A o rok sa uvidi.

https://www.babybrands.de/kinderwagen/zubehoer/...

karmen118
1. dec 2020

Kedže dieťa sedí alebo leží v kočíku aj v mínusových teplotách, tak určite overal alebo komplet treba do kočíka, hlavne ak sa ide na dlhšiu prechádzku a pod. Moje deti nemajú radi overaly, takže dcérka mala zimný komplet hneď prvú zimu, ešte nemala ani rok, ale ona chodila od 10 mesiacov, a keď sme sa ju pokúšali obliecť do overalu, tak chytila neskutočné nervy, tak sme to vzdali a v obchode sme ho vymenili za komplet. Malý je rovnaký len on je drobnejší, takže zimný komplet má kúpený až na túto zimu. V kočíku máme nepremokavý fusak, má predĺženie, ktoré sa dá dať dole a má aj remence, aby sa dal pripevniť na sánky - ten čo máme je podobný tomuto - https://www.4mama.sk/prislusenstvo-tako/zimny-f...

silvieta80
1. dec 2020

@karmen118 moj sa tiez nervaci ked ho velmi obliekam a je jedno ci do overalu alebo do paperky.

karmen118
1. dec 2020

@silvieta80 moji tak reagujú na overaly hlavne - asi ich obmedzujú viacej v pohybe, ako jasné vrstvy nemá nikto rád a malé deti dupľom, ale čo sa týkalo zimného overalu, tak obaja chytali neskutočný hysák, dcéra si ho odmietla obliecť - preto sme ho museli ísť vymeniť. Do bundy s otepľovačkami sa dcérka dobrovoľne obliekala, čo nás prekvapilo, hlavne otepľovačky si rada nechala navliecť, keď sme šli v zime von, tak si ich sama doniesla. Uvidíme pri malom túto zimu, či bude aj on spokojnejší so zimným kompletom.

engynka
1. dec 2020

Skus este mrknit nepadacu deku. Pinkie ma taku hrubu, my ju volame perina. Zvnutornej strany deka a z vonkajsej nepremokava latka.