Aký dlhý má byť spánok u 10 mesačného bábätka?

vyvieracky
15. feb 2011

Chcem sa opýtať koľko by malo spať 10m bábätko. Naša malá má veľmi ľahký spánok, počas dňa spí najviac 3 hodinky, stane sa aj že len hodinku...v noci spinkáme v pohode, budíme sa každé 2-3hodiny a ráno sme už od 6,prípadne od 8.hodiny hore-záleží od toho o koľkej večer zaspíme.Ďakujem.Pat

anezena
15. feb 2011

nas maly v 10 mes. spaval 2x za den. rano hodku a pol od 10 do pol 12 a poobede hodku a pol od 14, 00 - do pol 4 a vecer od 8 spal do 6, a hore bol min. 6x az do roka a pol, kedy sa odstavil 😉

estanis
15. feb 2011

ahoj, kazde babatko je individualne. ak nie je nejaka nervozna, tak jej to asi staci. moja napriklad spinkala od 8 mesiacov iba raz denne. pospala si tri hodinky a v noci sa mi nebudila vobec. spinkat chodi o osmej od malinka

babatko88
15. feb 2011

ahoj, my máme síce iba 9 mesiacov, ale cez deň spí 3x, zakaždým od 1 až po 2 a pol hodky... večer ideme spať o 20:30 a vstáva na hlad o polnoci až jednej, potom ešte raz okolo 4 - 5h a spíme do 7h... prvý synček spával v 10m menej, len 2x cez deň max. 2hodky, v noci sa budil len okolo 2h a spal do 8:30... každé bábo je iné, ťažko povedať koľko by mala spať, ak jej to stačí, tak nerieš, ani ju nedávaj nasilu

turandotta
15. feb 2011

ahoj, tak môj syn má jedenásť a už mesiac spí len raz buď pol hodinu alebo dokonca AŽ hodinu...predtým spával dvakrát po pol hodine...závidím každej komu spí dieťa normálne, že si aspoň cez deň trochu oddychne, aspoň psychicky...lebo ja už meliem z posledného...v noci je hore aj každú hodinu, niekedy sa zobudí a je hore hodínu až tri hodiny...teraz je u nás taký stav, že buď zkolabujemalebo sa zbláznim...tak buďte všetky rady, že to nemáte tak ako my...toto je už mučenie a teror...

sabiatko
15. feb 2011

adamko ma 10 mesiacov a spi vacsinou 2x denne po hodinke-dvoch a vecer tak od 8 do 8 rana. ale je to kazdy den rozne, niekedy spi len raz denne, inokedy kratsie ci dlhsie...

traktor
15. feb 2011

u kazdeho dietatka je to ine..niektore spinkava malo, niektore si doslova ziada spinkat..skôr je to podla mna na mamicke , aby si to na svojom dietatku odsledovala...je zbytocne, ak mas vyslovene nespavca ho do spanku nutit...pokial ti v noci spinkava v pohode, a cez den spava menej, nie je mrzute, placlive/dôsledkom toho ze nespi/, tak by som to ani neriesila..nas spinkava este 2 x cez den, ale on rad spinkava od malinka vela..ale poznam deticky co cez den nespavaju uz vôbec..

andrema
15. mar 2011

Ahoj,takze my sme v 10tich mesiacoch spali cez den iba raz, cez obed,tak 2 hodiny(spi od narodenia len v kociku vonku), ale v noci sme sa casto budili...aj 6x,ale nechcela v noci ani papat, neviem,co jej bolo a tak ako pisala turandotta,tak aj u nas je to tak,ze niekedy sa zobudi v noci okolo 12tej a aj 3 hodiny poskakuje,ale potom rano nic nedospava, uz o 6tej je budicek.... Myslela som si,ze si mysli,ze to ma poobedny spanok,,tak som jej zmenila zasa rezim na 2x...a sa to zlepsilo...ale teraz ma rok a spava obcas 2x,obcas raz,ale noci su stale zle...a ked spi len raz, tak vecer je taka unavena,ze len vresti a nechce zaspat...takze si poprajme asi len veeeela trpezlivosti...