Akú kozmetiku mám nachystať pre bábätko?

fallenkaa
26. júl 2022

Ahojte idem chystat “kozmetiku” pre bábätko.
Určite kúpim sudocrem, potom existuje aj nejaká rybacia masticka vraj, možno imazol na horšie zapareniny a čo ďalej?
Nejaké olejceky? Čo sa čistenie pupku?
Čo sa kúpania týka vraj bábätku stačí umyť čistou vodou.

ls56
26. júl 2022

Na horšie zapareniny som mala doma v zasobe pytiol ale na zapareniny som pouzivala mast od weledy. Na cistenie pupku len alkohol(kupis v lekarni), pouzivala som telove mlieko od weledy. Pytala som sa aj pediatra a vraj radsej telove mlieko, ale olej nie. Kvoli oleju mala moja na hlave mliecnu chrastu. Do vody v ktorej sa kupala som dala len par kvapiek niecoho na kupanie od weledy tiez, uz neviem sko presne sa to vola. A po case len klasicke mydielko tiez od weledy. Po 3m som zacala pouzivat aj sampon ale umyvame nim hlavicku kazdy 2. Den. Nazory kto co potreboval sa budu velmi lísit, ale prides si na to svoje,ked sa zabehnes.

domka222
26. júl 2022

Používala som lieh na pupok, rybaciu masť, detské mydlo a obyčajnú vazelínu, sem tam indulonu. Nič viac

bajka16
26. júl 2022

Áno, bábätko stačí umývať vodou na začiatku. Takže ti stačí telové mliečko, (oleje neodporúčam vysušujú), Ď
dalej ti stačí sudocrem, za mňa najlepší, a na pupcek lieh. Namočíš vatovu tyčinku do liehu a pupcek po kúpaní dočistíš. Takže stačia ti 3 veci 😀 👍

nikpa
26. júl 2022

@fallenkaa krém pod plienku na každodenné použitie je samozrejmosť ale kupovať popredu na silné zapareniny imazol je úplne zbytočné, keď budeš potrebovať, kúpiš. Ďalej lieh na čistenie pupku, my sme používali prvý mesiac aj ovsenú kúpeľ do vody ale kúpala a umývala som dlho len s čistotu vodou. Akurát pokadeny zadok som vždy umyla pod tečúcou vodou aj s detským mydlom lebo ten krém so stolicou sa len s vodou poriadne nevymyje. Olejčeky sa už nepoužívaju, sú ťažké a zaťažujú pokožku, ked chces natierať tak si kúp kvalitny krém od narodenia, napr. niečo od biodermy alebo LA roche posay ... Inak nič špeciálne z kozmetiky potrebovat nebudeš.

pribinak
26. júl 2022

Indulonu nie, určite nie. Výroba indulony je kvalitný bordel.
Dostať omnoho kvalitnejšie krémy a bábätko ani indulonu nepotrebuje.

majamat
26. júl 2022

baby uz napisali, na zadocek mozes kupit nieco setrne. ztapareniny sa robia casto z toho, ze pokozka je malo odolna a vysusena. preto netreba zbytocne susit mydlami a pod. my sme mali syndet od Sebamedu, ale aj to sme museli prestat pouzivat, lebo dcera bola stale zaparena. fakt stale. umyvala som ju vzdy pod tecucou vodou v umyvadle.

na zadok tiez tie pudrove kremy na bezne pouzivanie nie, aj tie mozu susit. celkom sa mi zdal fajn Bepanthen.

domiklik
26. júl 2022

@fallenkaa osobne by som si pripravila len sudocrem a Lieh na pupok, keď sa dieťa narodí budeš vidieť ci ma pleť suchu alebo ma ekzem, vyhadze sa zo všetkého možného, a podľa toho sa zariadis... Osobne som za neparfemovanu kozmetiku a žiadne esenciálne oleje, i napriek tomu, že sudokrem ich obsahuje tiež...

kris_tin257
26. júl 2022

My sme mali iba sudocrem a klasické mydlo Bupi, asi až do dvoch rokov tak, jedine cez leto opaľovací krém pre bábätká sme pridali

camelie12
26. júl 2022

Z osobnej skusenosti odporucam prirodnu kozmetiku Weledu - zlte nechtikove detske mydlo na umyvanie tela. Ale zo zaciatku staci len cista voda. Pri zapareninach krem proti zapareninam tiez od Weledy (davam ho, aj ked utriem zadok po kakani, po cikani nie). Na pupok lieh.
Male babatko nepotrebuje vobec vela kozmetiky. Skor by som stavila na kvalitu ako kvantitu, lebo jemna detska pokozka je velmi citliva. Takze urcite nedavat ziadny Sudocrem a ani Indulonu. Ale konecny vyber je uz na kazdom rodicovi.

camelie12
26. júl 2022

@fallenkaa, ano, presne toto 👍
Len toto mydlo kupujeme pre deti od narodenia (starsi ma 4,5 roka a mladsi 2,5 roka). Je bezne dostupne v Dm drogerii a kazdy mesiac sa da uplatnit 25xviac bodov na detsky sortiment, takze po odratani zlavy, vyjde este lacnejsie. A je naozaj kvalitne a setrne k detskej pokozke.

lasona
26. júl 2022

Mám nachystané toto, plus lieh na pupcek.nic viac

daniela2202
26. júl 2022

@fallenkaa mydlo bupi a olivový olej a na prdel hustejší krém 😁

yoxinka
26. júl 2022

Mám tri deti, minimálne do polroka som ich umývala len čistou vodou, potom som pridala jemný šampón na vlasy, lebo mali všetci vlásky hneď od narodenia. Keby nemajú také vlasy veľké, ostanem pri tej čistej vode. Na zadok do plienky weleda krém proti zapareninám, keď sa mi zdali suchí, natrela som ich mliečkom telovým pd weledy, ale to nebolo pravidelne, na pupok lieh na začiatku, inak som cca do 3/4 - 1 roka nepoužívala nič.

janka_266
26. júl 2022

Ja namiesto sudokremu odporúčam weledu, potom ďalej lieh na pupok, a na zapreniny kúpanie v repiku

kristinka92
26. júl 2022

nenakupuj toho vôbec veľa keď ti môžem poradit. je to zbytočne. v nemocnici mi hneď hovorili že babatko stačí umyť čistou vodou, zbytočne riskujes alergie. pupok sa tiež už neumýva alkoholom ako kedysi ale len jemne vodou a dobre vysusit okolo, odpadne aj sám. jedine ten sudokrem budeš používať na začiatok.

idemo
26. júl 2022

Aj ja od narodenia používam iba weledu. Do kúpeľa pár kvapiek, telové mliečko, a krém na riťku. Sudocrem zbytočne nedávaj to sa dáva až keď je problém. Ja som zvykla malému pri prebaľovaní vo vode navlhčenou utierkou utrieť pokakané popišané a dosucha poutierať a potom natrieť weledou. Nikdy sme zapareninu nemali.😉

luc308
26. júl 2022

@fallenkaa ahoj, pri prvom sme mali vsetko od vymyslu sveta..pri druhom mame aviril krem (vyskusala som hadam vsetko od sudocreamu, babylove, weleda, zirafa,…) zda sa mi najlepsi..teraz nenatieram nicim, poumyvam, utriem do sucha, dam plienku..nemal jedinu zapareninu!..do kupela mame biodermu na suchu atopicku kozu, lebo ju ma citlivejsiu a po kupeli lipolotio na suchu pokozku (tiez za mna topka zo vsetkeho mozneho vyssie spomenuteho), a pithyol keby nieco, lebo na zapareniny dat sudocream bola u nas katastrofa.

luc308
26. júl 2022

@fallenkaa jaj aha a s tym pupkom je to take zvlastne..prvemu sme cistili liehom vsetko ok..pri druhom povedali, ze sa to nerobi, priamo v porodnici som sa na to pytala lebo mi to bolo cudne, ze sa to neriesi..a samozrejme sa mu pupok zapalil a nakoniec sme museli zostat o den dlhsie a cistit betadinom, keby neprechadzalo, liehom. 🤷🏻‍♀️

kris_tin257
26. júl 2022

@yoxinka my sme inak tiež od narodenia iba čistou vodou umývali a keď sme prišli ku detskej koznej asi keď mal 8-9 mesiacov tak tá nám veľmi rýchlo vysvetlila ževraj to nie je správne a treba používať najlepšie základné mydlo Bupi

yoxinka
26. júl 2022

@kris_tin257
Neviem, nehádam sa. Deti mám tri, pri všetkých som fungovala tak ako som písala, dnes majú 10, 6 a 3 roky a žiadne problémy nemajú ani nemali. Ja si myslím, že trochu mydla detského nejakého je ok, ja proti tomu nič nemám, len som mamičke písala ako sme fungovali.