Dobry den, prosim vas, ako “vyplnate” dietatu (3-4) roky cas pocas choroby?
Malujeme farbami, vymalovavanky, nalepovacky, citame, zahrame sa, pri pexese nevydrzi ani 4 minuty, pozrie si aj rozpravku, nechodim za nou nonstop, je aj v izbe alebo obyvacke a sama nieco “vymysla” ale ked sa to opakuje co mesiac uz neviem co mam robit.
Úplne ti rozumiem. Mam tri deti (5, 3 a 1 rok) a sme doma s malými prestávkami pomaly už druhý mesiac.
Okrem toho všetkého čo ty...teraz nám čas zaberá aj vianočné pečenie, ozdobovanie. Bavia ich aj rôzne úlohy takéhoto typu - vystrihovačky, hľadanie rozdielov, počítanie, obrrslovanie.... (na pintereste toho nájdeš kopu). Ešte aj plastelína. Alebo vodové farbičky/temperove. Celkom pomohlo keď som pri vystrihovani dokupila k obyc farebnému papieru aj rôzne trblietavé a vrubkovane farebné papiere. Zase to bola trošku zmena ktorá zaujala.
Deskovky! Veľa deskoviek! A deskovkami nemyslím pritrúble človeče, dostihy ani pexeso 🙃😅
Ešte ma napadlo že dobrá hra je aj double aspoň u nás ide. A ešte napr aj tie magnetický knihy. Máme napr. Janoed - ročne obdobia. Z magnetiek podľa predlohy skladas obrazok. Pozri si na nete. A neviem či máte Albi pero. Ale aj to občas oprasime. A ak aj náhodou nemáš myslím že sú to aj fajn nápady na darčeky do budúcna 🙂. Aspoň ja mám takéto rada 🙃.
Moj 4r vacsinou robi s Legom, s plastelinou, dnes s manzelom konstruovali z Merkuru. Zajtra s nim idem piect tortu a dost velky hit je unho kuchynsky drez. Tam si da vselijake nadoby a vyraba fontany a kadejake "cikátka", ako to on nazyva, prelieva si vodu, vyraba penu zo saponatu, farbi potravinarskymi farbivami. Dobre je este dat mu vyrobit nejake jedlo prenho sameho - farebne kokosove tycinky, cestoviny v tvaroch, ake si vymysli, s tym sa vie celkom prebavit. Teraz ma zalubu, ze sa uci po grecky (boli sme v septembri v Grecku), tak aj tomu sa venujeme. My sme doma velmi vela zial.
Nemám dieťa takom veku ale zapájaj ho do bežných domácich činnosti - môžte spolu variť, upiecť bábovku, môže pomôcť pri utieranie prachu, vešaní prádla... Keď už nemá teplotu, tak aj prechádzky zaradiť.