Aktivity pre deti počas choroby

20. dec 2023

Dobry den, prosim vas, ako “vyplnate” dietatu (3-4) roky cas pocas choroby?
Malujeme farbami, vymalovavanky, nalepovacky, citame, zahrame sa, pri pexese nevydrzi ani 4 minuty, pozrie si aj rozpravku, nechodim za nou nonstop, je aj v izbe alebo obyvacke a sama nieco “vymysla” ale ked sa to opakuje co mesiac uz neviem co mam robit.

bolarazjedna
20. dec 2023

Nemám dieťa takom veku ale zapájaj ho do bežných domácich činnosti - môžte spolu variť, upiecť bábovku, môže pomôcť pri utieranie prachu, vešaní prádla... Keď už nemá teplotu, tak aj prechádzky zaradiť.

avocmada2
20. dec 2023

Úplne ti rozumiem. Mam tri deti (5, 3 a 1 rok) a sme doma s malými prestávkami pomaly už druhý mesiac.

Okrem toho všetkého čo ty...teraz nám čas zaberá aj vianočné pečenie, ozdobovanie. Bavia ich aj rôzne úlohy takéhoto typu - vystrihovačky, hľadanie rozdielov, počítanie, obrrslovanie.... (na pintereste toho nájdeš kopu). Ešte aj plastelína. Alebo vodové farbičky/temperove. Celkom pomohlo keď som pri vystrihovani dokupila k obyc farebnému papieru aj rôzne trblietavé a vrubkovane farebné papiere. Zase to bola trošku zmena ktorá zaujala.

avocmada2
20. dec 2023

A tiež aj takéto nieco u nás zaujalo...

mala_zabka
20. dec 2023

Deskovky! Veľa deskoviek! A deskovkami nemyslím pritrúble človeče, dostihy ani pexeso 🙃😅

mala_zabka
20. dec 2023

Posielam rýchlu inšpiráciu pre cca troj-štvorročné

avocmada2
20. dec 2023

Ešte ma napadlo že dobrá hra je aj double aspoň u nás ide. A ešte napr aj tie magnetický knihy. Máme napr. Janoed - ročne obdobia. Z magnetiek podľa predlohy skladas obrazok. Pozri si na nete. A neviem či máte Albi pero. Ale aj to občas oprasime. A ak aj náhodou nemáš myslím že sú to aj fajn nápady na darčeky do budúcna 🙂. Aspoň ja mám takéto rada 🙃.

marianarem
20. dec 2023

Moj 4r vacsinou robi s Legom, s plastelinou, dnes s manzelom konstruovali z Merkuru. Zajtra s nim idem piect tortu a dost velky hit je unho kuchynsky drez. Tam si da vselijake nadoby a vyraba fontany a kadejake "cikátka", ako to on nazyva, prelieva si vodu, vyraba penu zo saponatu, farbi potravinarskymi farbivami. Dobre je este dat mu vyrobit nejake jedlo prenho sameho - farebne kokosove tycinky, cestoviny v tvaroch, ake si vymysli, s tym sa vie celkom prebavit. Teraz ma zalubu, ze sa uci po grecky (boli sme v septembri v Grecku), tak aj tomu sa venujeme. My sme doma velmi vela zial.