Aktivity doma s ročným dieťaťom

20. nov 2022

Ahojte, prosím poraďte aktivity a hry pre ročné dieťa. Ako zabaviť ročne deti doma vo vnútri? Poraďte, aké hračky a aké nehracky deti v tomto veku bavia.

zuzikak
20. nov 2022

hrnce, plastove misky, varesky vsetko cim moze napodobnovat varenie, pecenie kolacika. Existuju v hrackarstve aj plastove jedla, ktore moze podavat a davat jest tebe alebo hrackam. Pre chlapceka take stoliky s roznymi srobikmi, plastovymi pilkami ci kladivkami. Idealne zohnat aj kuchynku s nejakym tym riadikom. U nas mal uspech aj plastovy nakupny vozik kde si prevazali rozne hracky po byte. Tak isto uplne obycajne zakladne drevene kocky - v draciku vo velkej krabici ( s tym sa hrali aj to 9 rokov). Moze ich ukladat na seba, kludne aj dievcatku zohnat nakladne auticko, kde moze ukladat tie drevene kocky a preniest ich kde ich poukladas na seba, Rozne zvieratka a robit si farmu, panacikovia (rozne postavicky), rozne pohare (plastove, sklenene) a presypat fazulky, potom ich macat vo vode, vtlacat do plasteliny (mozes vyrobit aj domacu plastelinu z cesta kedy sa nemusis bat, ze ju da do ust), rozne leporela a knizky s tvrdymi strankami, prve velke kocky lega (mega blogs sa to vola) a tie nech si dava na velku zufanku a potom plni vedierko/kyblik, my sme detom kupili aj skladaci koberec s cestickami kde jazdili autickami, parkovali (zahra sa aj dievca) - joj je toho strasne vela ale idealne ak pomaha tebe napr. ked nakrajas zemiaky nech ich ruckami vlozi do hrnca s vodou, ked ides dat prat, nech uklada do pracky atd. - vsetko ti bude trvat 100x dlhsie ale aspon ti nebude dieta kricat od nudy 🙂

54tinka54
20. nov 2022

Z nehračiek - hrnce, misky, varešky, vysávač, mop, utierka (napodobňuje ma a utiera po nábytku prach 😂). Z hračiek hlavne zvukový stolík, drevené kocky, autíčka. Tiež mi rád pomáha, ide vyhodiť plienku do koša, naloží prádlo do pračky, podáva mi prádlo na vešanie a pod.

ivangeline
20. nov 2022

Vykladanie a vkladanie veci do niecoho. Kupkanie a hracky do vody. Nahananie sa. Prekazky. Knihy.

nwnw
20. nov 2022

Nepamatam si presne ale Lego duplo farma, vkladacie drevene puzzle a Lena moja prva mozajka, pukylino odrazadlo, a cokolvek vkladat do dierok cize gastany a lopticky do krabice, slamky do cednika, take plastove snehove vlocky,