Ako zvládnuť šestonedelie s 3 deťmi?

zun
15. nov 2018

Čaká ma pôrod tretieho bábätka. Starších 2 mám doma. Ako zvládnuť posledné týždne a následne šestonedelia. Nejaké príbehy máte dámy ako ste to zdarne zvládli? Ďakujem.

brona235
15. nov 2018

@zun ahoj. Ja mam 4.5 rocneho, 16 mesacneho a 2 mesacnu slecnu. Bala som sa toho ze ako to zvladneme kedze mladsi bol taky moj cecok. Ale je to uplne v pohodicke. Nastav sa na to ze to pojde v pohode a tak to aj bude... najviac som sa bala ci jej nebude mladsi robit zle. Ale tak ju lubi ze ani starsieho k nej nepusti niekedy... 😂
Neviem ake mas starsie deti. Ale vzdy ked sa ti bude dat, ze budu spat naraz tak spi aj ty a das to v pohode. Nic sa neboj. Ak by si po porode potrebovala kludne napis... 😉

laska201
15. nov 2018

Joj ked uz deti boli na svete tak uz ziadne 6nedelie som neriesila vobec a tesila sa na to kedy konecne prestanem krvacat aby sme sa mohli venovat jeden druhemu ako sa v manzelstve patri.deti som mala ukazkove vsetky 4.Nakrmit prebalit a do postielky.aj pri zapnutom tv aj pri kriku starsich nebol problem dietatko spinkalo dalej.treba zapojit otca.mne vzdy pri kazdom jednom proste muz pomahal ci pri kupani prebalovani a aj krmeni ked som davala sunar vedel urobit.Proste otec a matka su si rovnocenny kompletne vo vsetkom.

tabitana
15. nov 2018

Nezamýšľaj sa ako to bude..to sa nedá.. Ries veci ako príjdu.. Prioritne 😉 tak som to riesila aj ja.. Pomahal vecer muž. Cez deň sama. Dá sa.. Prve dva tyzdne mi varila mama a svokra.. Ale potom všetko sama aj deti aj domacnost. Stavali sme dom.. Muž do vecera na dome. Ale s podmienkou do siedmej doma. Aby mi pomohol. Slo to.. Bude dobre, aj ked zaciatok je masaker.

zun
autor
15. nov 2018

Toto, že sme v zahraničí a na nikoho len na muža sa môžem spoľahnúť. Starší majú 3,5 a 2. Do škôlky zatiaľ nechodia. Staršie je náročnejšie dieťa, druhý má náročné obdobie. Je to ťažké teraz a čo potom. Nemôžem asi na to myslieť. Teraz sa ale pekne hrajú spolu.

puskaruka
15. nov 2018

Ja som to zvládla s piatimi.... zvládneš aj ty s troma

horalka1986
15. nov 2018

Ja mam 3 deti a posledne 3 tydne som stravila v nemocnici. Po porode bola mala dalsie 3 tyzdne na jiske kde som denno denne chodila. Poviem ti pravdu, boli to o hubu. Dve deti doma, ulohy, domacnost a este som musela (chcela) byt pri malej v nemocnici. Pomohol muz aj babky. Ale zvladlo sa vsetko bez nervov a akejkolvek hadky. Neboj, pojde to samo, ani si to neuvedomis.

le4
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
le4
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anicka99
16. nov 2018

@zun presne rovnaky vek deti mam doma, starsi je citlivy a velmi potrebuje kazdodennu pozornost, mladsi je zase velky mojkac...v januari pride tretie a tiez mam obavy, ale verim ze sa zladime, aj ked to bude na odstrel urcite vela x

hisinfernalmajesty
16. nov 2018

Ja mám 5 ročnú,2 a pol ročnú a 7 mesta.strasne som sa bála.mladsia všetko ok staršia je rozmaznana takže stou bol problém no zvládli sme to a už máme režim akurát to šestonedelie sme nemali vôbec pri troch určite čas na oddych nieje

jana_eyre
16. nov 2018

ked to pride, zvladnes neboj.. hlavne by som poradila satku, ci nosic 😊 bez neho by to u nas slo tazko.. ked sa narodil najmladsi, mala som doma este 4r syna a 3r dceru..

magdalienkalienka
16. nov 2018

@zun Ahoj, aj ja som bola v podobnej situácii pred dvoma rokmi a dnes už viem, že sme to výborne zvládli. Stačilo zľaviť z nárokov a požiadaviek okolia a nehrať sa na dokonalú matku. V mojom prípade to znamenalo, že ak som sa pri prvých dvoch deťoch strašne natrápila s dojčením, s látkovými plienkami, nosením a vôbec so všetkým, pri treťom a poslednom dieťati som si už chcela len užívať, takže žiadne kojenie, nosenie, ani nič podobné nehrozilo. A bábo nezomrelo, práve naopak, spinkalo ako anjelik, a ja som bez problémov stíhala staršie deti aj domácnosť. Takže držím ti palce.

solemami
16. nov 2018

nijak to zbytocne nerozoberat. nase starsie mali presne 4 a 3 roky ked sa narodili dvojicky. byvame par tisic km prec, muz mal dve prace 7 dni v tyzdni - rano prec a prisiel po polnoci. sama so vsetkymi. ziadna skolka. a to sme zacali s pristavbou a ja som po nociach robila izolaciu, steny, sadrovanie, malovanie.
budes vsetko brat hodinu po hodine, den po dni. treba jest, tak im nieco daj na tanier, uz sa nema co obliect, daj oprat. deti spia, spi aj ty. niet cistych tanierov - umy. raz za cas upratat. ono praveze mi prislo ked boli dvojicky babatka tak bolo jednoduche, lebo len jedli a spali - teda maly vrieskal kazdy vecer do polnoci az do jedneho roka. ale cez den to bolo ok. ked starsie spali tak ked som bola unavena som spala s nimi. v noci kojila kazde tri hodiny. ono to pojde den za dnom a ani sa nenazdas a ti vyrastu pred ocami.

m29
16. nov 2018

Ahoj ja som to zvládla a po tretej sekcii , poviem pravdu že niekedy to bolo o drzku ale zijeeem 😉 syn má sedem , dcéra dva a malý 3 mesiace . Boli prazdniny a všetci doma ale nejak sme to prežili hlavne treba poľaviť z nárokov a niekedy keď není blízko rodina aj dobra suseda pomôže 😉

marisha99
18. nov 2018

Tak očakávame 3tie v lete no tiež mám také obavy čo bude ako bude , ale tak ako hovoria ženy keď to príde ono sa to poddá ... Dúfam mám 5 ročného 2 ročnú sú maximálne živý hravý stále vystrajaju a ja v kútiku duše dúfam že sa jedného dňa dočkám kedy aspoň o kustik budú tichší a kludnejsi

rush
19. nov 2018

mala som velke obavy...ale pri tretom uz budes ficat velmi intuitivne....vyhodnotit vzdy co je priorita...mne velmi velmi pomohlo kojenie a nosenie v satke/nosici....mala som volne ruky pre malych...mala pricucnuta kedy chcela....takze som varila, citala rozpravky a utierala zadky starsim s mladsou na sebe...odporucam...vela zdravia zelam.

danula.ch
19. nov 2018

@zun šatka, alebo nosič, pustiť deťom rozoravky a ideš! 😀. Máš maly vekový rozdiel, starších máš vo veku, kedy ešte dobre všetkému nerozumeju, tak si daj pozor, aby si im venovala dostatok času keď bude mimi spať, dovol im byť pri tebe kedy sa len dá, nech ti pomôžu, ak chcú, proste ich nevyclenuj, aby sa necítili odstrceni. Ak sa budú chcieť pomojkat pri dojčení, tak ich pomojkaj. Ostatné zvládneš, dní prejdú len tak plesne. Kašli na upratovanie, jedlo si urob do mrazaku niekoľko porcií pre prípad núdze, hlavne sa venuj starším aby sI nepoložila základy ziarlivosti a zvládnete to všetci spolu.

danula.ch
19. nov 2018

@zun a ešte taká drobnosť, nehanbi sa zavolať si raz za čas niekoho na pomoc v domácnosti. To je na nezaplatenie 🙂. Aspoň prvých pár mesiacov na zakladne upratovanie, človeka to nezruinuje a pomoc obrovska

zeytin
20. nov 2018

Ahoj, neboj, povzbudzujem ta, nebude to zle... Az do dna porodu som behala este s detmi po ihriskach, hoci som uz len tak posedavala... Uzivala som si tych par dni v porodnici, odkedy som prisla domov, bola som v jednom kolotoci. Tiez som bola na deti sama, muz v praci... Na sebalutost nebol cas... Zeny su velmi silne a poradia si aj v tych zlozitych situaciach 🙂 Posielam ti vela sily. Chce to dobru organizaciu, nosic, pripadne surodenecky kocik a pevne nervy.