Ahojte. Začala som skúšať odplienkovanie na noc mojej skoro 3ročnej dcéri. (Cez deň je už vyše roka)... Prvy týžden bol super , pocikala sa asi 2x...Min.týždeň 1x ...A tento týždeň čo je , tak cika do postielky aj na obed , aj v noci ...akoby mi to robila naschval? Alebo v čom môže byť problém? Vôbec tomu nerozumiem , vždy keď bola suchá , bola vychvalená a aj odmenená...a zrazu toto...pred spaním ide cikať , piť jej veľa tiež nedávam. Mamičky , prosím poraďte ako ďalej postupovať. Ďakujem 😒
Ak bude mať týždeň vkuse suchú plienku, je vhodný čas. Dovtedy to siliť nemusíš. Pokiaľ ju teda nechceš v noci budiť na cikanie, na čo som bola ja extrémne lenivá.
@mackove netlačila by som na pílu, ak má tvrdý spánok, aj tak s tým nič neurobíš, zbytočne stresuješ seba aj dieťa. Príde to samé
@mackove syn má 2,5r a keď mal asi týždeň suchu plienku v noci tak som ho odplienkovala. Za ten čas, je tomu asi mesiac sa pocikal v noci iba 1x. Aj to pripisujem mojej chybe,pretože pred spaním veľa vypil,aj keď sa tesne predtým vycikal. Ak treba ma v noci zobudí,vycika sa a spí ďalej
@mackove daj plienky a skús to o pár mesiacov neskôr, keď bude dlhšie v noci suchá plienka, máte čas, dieťa musí dozrieť
@mackove naucit sa to asi neda, myslim, ze musi len dozriet. Syn je bez plienky cez den cca od 2,5 roka, na spánok ju stale dostaval a vzdy bola mokra. Zrazu zacal do nocnej mocit menej, ked sa do nej nejaky cas pocikaval uz len tak raz do tyzdna, tak sme skusili ju nedat. A bol odplienkovany. Raz sa mu v noci stala mensia nehoda a to bolo asi 2 mesiace po zruseni plienky. Za to, cez obedny spanok sa pocikaval dlhsie, po case sme skusili aj tu zobrat a pocikal sa po 2 dnoch, potom zas po 2-3 dnoch, tak sme ju vratili. Ked vydrzal zas par dni po sebe v suchu, tak sme zas zobrali a odvtedy je v pohode. Obmedzovanie vody pred spankom u nas vobec nepomahalo, proste musel do toho len dozriet.
@mackove prečo to silis? Podľa mňa, to dieťa ovplyvniť nevie. Môj syn má 2,5 a 5 dní zo 7 sa budí so suchou plienkou. Ale,aj tak mu ju stále na noc dávam.... nestresujem seba a ani dieťa