Ako zvládnuť obdobie vzdoru u 3-ročnej dcéry?

1. apr 2020

Zdravim maminy, prosim Vás dajte mi nejake rady alebo tipy ako prezit obdobie vzdoru..dcerka bude mat v auguste 3 roky ale to co stvara dakedy ..z mileho usmiateho a vecne spokojneho babatka mam teraz uvrestanu panovacnu zlostnu slecnu..ktora ked nie je po jej vresti hadze sa o zem.. akonahle sa jej nieco nedari zacne fnukat..vsetkym trieskat..ja neviem ci je toto normalne ..uz sme s muzom zufali..co vam zabralo na toto obdobie?..alebo ako ste to prezivali vy?..

brita7777
1. apr 2020

my mame toto uz teraz, mala ma 21mesiacov, je to narocne obdobie, no je fajn, ze pocity aj tohto druhu vie dat najavo a netreba jej to zakazovat, aj negativne pocity su pocity a netreba ich blokovat, ja moju necham poplackat aj vrieska niekedy snazim sa jej opytat, aky ma problem..ked sa ukludni objimem ju, poviem jej, ze ju mam velmi rada, podla mna deti to potrebuju..dobre su aj online kurzy zadarmo webinar Nevychova napr.
tiez mi pomahaju stuple do usi, pri dvoch detoch je to ozaj nutnost aspon pre mna. 🙂
su lepsie aj horsie dni 🙂
https://www.nevychova.cz/
obcas zbehnem na tuto stranku ked mam cas, dobre to robia, su tam dobre tipy

elizabeth88
1. apr 2020

@brita7777 Nad tymi stuplami som uz aj ja uvazovala.🙂

norikaro
1. apr 2020

treba ju nechat sa trocha vynervacit a ono ju to casom prejde, je to sice vzdor, no chce proste na seba uputat vsetku tu pozornost. takze ked zacne tak povediac vrieskat, netreba okolo nej hned skakat

nikpa
1. apr 2020

My sme skúšali všetko možné cez rady od iných rodičov, z kníh, psychológa. No a nič. Proste ked syna chytil nerv, hodil sa o zem a nic s nim nepohlo. Najprv som to strašne prežívala ale potom som rezignovala. Ci to spravil doma, na ihrisku , v obchode proste som ho nechala a tvarila sa ze si ho nevšímam. Lebo akokoľvek som sa snažila mu či už dohovoriť, polubit ho, robit sa ze ho chápem, vynadat mu, dat mu po zadku, všetko to len zhoršilo. Teraz môžem povedat, ze asi po vyše pol roku, sa to zlepšuje. Nie je uz taky výbušný, menej sa hádže o zem a hlavu si uz vôbec netrieska. Takze ti radím nenechaj sa vytočiť, nevšímaj si počas jeho záchvatu okoloidúcich 😁 a prajem tebe aj mužovi pevne nervy. Raz to skončí 😉🙏

ckatka
1. apr 2020

Ta Nevychova.cz je ozaj Pecka. Odporúčam. Nám ma.maly 3 roky a obdobie vzdoru sme.krasne prešli dohodami. Áno..občas konflikt mame ale vieme ho vyriešiť.
Tvoje dieťa spoznáva svoje emócie a učí sa s nimi žiť. Nerobí ti naschvál zle. Miluj ho a uč ho. A daj mu čas a priestor poznať svoje emócie.