Ako zvládnuť deti s malým vekový rozdielom?

mimi242
20. sep 2020

Zienky mam deti s rozdielom necely rok. Manzelovi konci materska a ide do prace. Starsie dieta ma skoro rok a pol a mladsie 5 a pol mes..... da sa to zvladnut? Mate nejake rady, aby sme to mali zohrate co najlepsie? System maju len je ine ked sme s nimi dvaja a ked budem sama....starsie dieta sa budi raz dvakrat za noc mladsie raz, bavili sme sa s manzelom ze aj ked bude chodit do prace aspon raz niektore nakrmi, no ja sa aj tak bojim tych noci ci to proste dam a tiez prechadzky vonku, starsieho syna nebavi byt v kociku , on by len behal, tak neviem ako budem s nimi naraz vonku....moztemi napisat ako to mate zorganizovane vy? Nejake rady a tak? Dakujem..,a este byvame na dedine v malej bytovke so zahradkou ( nie je oplotena) da sa povedat ze v tichej ulici

sims122
20. sep 2020

@mimi242 mam rozdiel rok a pol medzi detmi, co uz je v porovnani s tebou lahsie a inymi vecami... ale co sa tyka pobytu vonku tak mladsie mam v nosici, tam si pozera okolie, je pri mne spokojne a ked chce tak pospi, zatial co starsia beha kade tade a ja nemusim behat s kociarom za nou.

adalmba
20. sep 2020

@mimi242 ja mám 3 deti najstaršie majú 30 mesiacov. Zvládnete oveľa viac ako si myslíte.

mimi242
autor
20. sep 2020

@adalmba ako vyzera vas den?

sandrika1986
20. sep 2020

Dcera sa narodila vo februari 2015 a syn v aprili 2016 a dalo sa to zvladnut..treba si len nastavit system, aby Vam to vyhovovalo.

ktochytavzite
20. sep 2020

@mimi242 ja nemam taky rozdiel 2 roky ale mam zasa dvojicky predcasniatka,kt velmi velmi zle spali cez den ,len ruky v havkach a strasne vela kedze su predcasniatka,starsia vtedy 2r bola tiez narocna na pozirnost a kedze som cele dni nic nerobila len uspavala dvojicky,krmila a odsavala mlieko ale hl to nekonecne uspavamie,cez den spali 6h na rukacha v hacke v stalom pohybe tak mala mal zo zaciatku na par h denne opatrovatelku tak 4h aby nemala pocit odstrcenia a hl any sa mala s kym hrat,vonku v kociku to bol tiez masaker ja jednou rukou som tlacila kocar a na druhej ruke som niesla 2r celúy cas co soali 2h rano ked bolo chladno vedeli soat v kociari.No dali sme to priatel narocna robota od rana do vecera v robote,v noci sa budili 2x na mlieko zo zaviatku a potom aj tak rozne ze cumel vypadol dakedy aj 10x za noc,plus tie 2-3h pauzy v noci sme mali tiez,ale to som ich uz neucila na ruky,lebo starsia sa kojila a to bolo so soanim ovela horsie stale na prsniku.

adalmba
20. sep 2020

@mimi242 ráno 6.30 sa budia. Dostanú kakao a mlieko najmladší. Okupem ich, prebalim a dám raňajky. Potom mi dvojčatá pomáhajú pri upratovaní ( vysávajú,utieraju prach). Najmladší je na hrazde hrá sa. Potom ich pustím vonku. Ja si navarim a sledujem ich z okna. Dám im olovrant a idú všetci 11.30 spat. Ja si zatiaľ porobim čo treba. Vstanú cca 14.00 naobeduju sa prezlecu a ideme do lesoparku na hojdačky. Dvojčatá mám v kociku a Miška v klokanke. Keď sa dvojčatá hrajú Miška si dám do kočíka. Cca 17.00 ideme domov najedia sa. Príde tato z práce. Ja si idem ľahnúť a on sa stará. Hrajú sa dnu alebo idú na dvor na odrážadlá, šmýkačky, do domčeka, bazéna.... Muž ich cca 19.00 prezlečie spraví kakao a mlieko. uloží deti spať. O 20.00 spia.( Ale od 24 mesiacov chodia do jaslí v týždni)

mimi242
autor
20. sep 2020

@sandrika1986 prosim vas a ako vyzera vas den? Aj co sa tyka chodenia von?

mimi242
autor
20. sep 2020

@adalmba dakujem

sandrika1986
20. sep 2020

U nas je to teraz uz jednoduchsie, dcerka zacala chodit do skolky od septembra. Ale ked som ich mala oboch doma, fungovalo to tak, ze najprv som obriadila maleho, potom dcerku podla potreby. Potom sme isli spolu von. Najmladsi bol v kociku, dcerka mi dala ruku a tak sme chodili po vonku. Vyhodu som mala aj v tom, ze sa mi deti nebudili v noci a ked tak len najmladsi syn aj to len raz za noc.
Teraz su starsi, je to lepsie.

sandrika1986
20. sep 2020

Na pomoc som nemala nikoho, muz v praci a rodicia pracujuci tiez. A este k tomu mam dve deti.
Spolu styri deti 🙂
Momentalne 12r dceru, 8r dceru, 5r dceru a 4r syna .

antuaneta87
29. okt 2023

Ahojte, ja mam tiez maly vekovy rozdiel. Presne rok a jeden den. Navyse uz pol roka som na deti uplne sama.Obcas mi pomoze rodina ale byvame sami takze je to obrovská zataz na psychiku.Deticky su krasne a zdravé ale ja idem na doraz , casto bez oddychu a uz mam aj lieky ba spanie.Verim ze je to docastne a vsetko raz prejde.Su krasne momenty, ktore mi dodavaju energiu🙂 presne ako bolo spomenute vysie.Zvladneme viac ako si myslime.