Opäť ten istý problém, dookola, stále.. Som úplne hovno pre svoje dieťa. Ma Čerstvo 16 mesiacov. Nechce nič a nikoho len ocka, ktorý je už vyčerpaný, stráca nervy. Normálne ma malý odstrkuje, dáva mi preč ruku keď ho pohladkam, ocko ho nechce vziať na ruky, ja áno, kľudne by som ho vzala a postiskala, namiesto toho aby išiel ku mne, bude plakať pri ockovi... Nechce sa mi dat uspať , ako napríklad dnes. Stále len za ockom ísť, dostane totálny amok, bije ma, kope, meta sa na rukách, nie a nie sa ukludnit , vrieska zúri a a ja prichádzam o rozum. Nedá sa utíšiť, ukludnit, neviem ako sa zachovať v takej situácii, musím sa ísť normálne preč vydýchať, lebo mam pocit ze keď mi ešte raz vysklbne vlasy, tak sa nespoznám už.. Ja by som sa s ním hrala mojkala, jašila sa, ale on nie, on len s ockom, ktorý už nemá absolútne chuť, energiu, nevládze a je hotový. Je toto vôbec normálne? Aby dostávalo dieťa taky amok len za to, že si mama dovolila vziať ho na 6 sekúnd z ockovho dohľadu? Nepomáha vtedy nič, dat na rit, odísť, postiskal ho a držať, nič, vôbec nič...
@nevludna nie, doma som ja, muž chodí do práce. Deje sa to zakaždým, aj keď ma dovolenku že je doma s nami, aj keď je v práci, myslela som si ze je to len za to ze mu je otec vzácnejši.. Ale je taky, aj keď je muž doma dlhšie, takže to nie je tým, že mu je neokukany ako ja.. :(
A ešte, samozrejme, keď ma niekde odísť ocko (na záchod hoci len) tak neskutočný plač, stojí pri dverách, leží pred nimi a plače, čaká... Keď ja mam odísť niekde (dokonca do mesta na poštu, niekde) ani nevie ze som odišla ze som preč, nevie vôbec že tam nie som..
@nyteshade vies porovnat spravanie tvojho drahemu k malemu a tvoje spravanie? Myslim dotyky, styl komunikacie? Ci ty ho nahodou viac nekontrolujes, nezakazujes, nedirigujes a tvoj drahy ho necha robit cokolvek. Ci ho viac nepocuva co mu maly naznacuje a pod.
To je velmi tazko poradit, ked nevieme ako to u vas vyzera:/
To už nie je také voňavučké ňu, ňu, ňu v perinke ... pomaličky začína vystrkovať rožky, treba začať vychovávať, stanovovať hranice atď. ... naša dcéra mala obdobie, keď odmietala manžela, stále mi bola v pätách, nedajbože s mužom v jednej miestnosti ... tak som ju jedného dňa, keď už som bola na pokraji nervového zrútenia, posadila k mužovi, povedala jej, že sa idem vycikať, urobiť večeru, že si potrebujem oddýchnuť a ona zostane pri ockovi - ocko ju ľúbi, záleží mu na nej a kopu tých kvetnatých rečí okolo toho ... párkrát vrešťala, jačala, hádzala sa o zem, už som čakala, že niektorý zo susedov zavolá sociálku, no s mužom sme jednoducho nepopustili ... zvykla si, prijala to ako fakt ... čím skôr začnete, tým lepšie, inak vás oboch zotročí.
@nyteshade
@nyteshade aj u nas je momentalne obdobie "tata". Priznam sa, ze som sa toho nevedela dockat 🙂 konecne aj ocinko vie, ake je to mat stale za zadkom dieta a ja mam konecne viac casu pre seba 🙂
Nebojuj s tym, nenatiskaj sa mu nasilu. Mam pocit, ze mozno aj trosku ziarlis, ci nie? Nechaj ho ockovi, nech si spolu dvaja uzivaju cas. Chapem, ze muz je z toho na nervy (aj moj je), ale je otec a konecne ma prilezitost pochopit, co je to starat sa o dieta. Zamestnaj sa niecim, nevsimaj si ich, nech sa spolu blaznia
@diewcatqoo lenže môj muž má ťažkú manuálnu prácu a už mesiac chodí do práce s pruhom... A mesiac chudák ešte bude, lebo na operáciu pruhu ho objednali až 12.3.. On príde domov úplne hotový, s bolesťami a malý začne hneď po ňom lozit, chce sa voziť na chrbte a robiť blbosti :(
@nyteshade jaj, tak to je ine, ked ma taketo zdravotne tazkosti. Myslim, ze uplne zabranit tomu, aby sa syn po nom vesal, sa vam asi nepodari, ked nepomaha ani vysvetľovanie, ani nic podobne.
Jedine mozno nechat za ten cas ocka sameho, aby ste sli k rodicom bud ty so synom alebo manzel.
@nyteshade a ako to, ze je tak naviazani na otca? Obidvaja ste s malym doma?