Ako zvládne novorodenec 2-hodinovú cestu autom z pôrodnice?

11. mar 2021

babule malý sa ma narodiť v júli, predpokladám, že bude hic, čaká nás cesta 170km z pôrodnice domov, v 20 ročnej fabii bez chladenia/klímy, myslite, ze babo zvládne to teplo v aute, bez prehriatia? ja sama niekedy cítim, že som nervna a malatna z toho tepla, alebo radšej požičať na ten deň niekde nejaké modernejšie auto na prevoz, vsetci mi hovoria, že kedysi to deti zvládli v starých škodovkach, tak ze tie 2 hodky zvládneme aj my, že sa nad tým zbytočne zamýšľam. ďakujem za každú radu ohľadom AUTA.

pribinak
11. mar 2021

Ak si máš od koho požičať, tak si požičaj. Načo sa trápiť v starom aute, keď môžete mat príjemnú cestu v normálnom aute

A určite to nehovoria všetci.

20 ročne auto - to už nie je ani o klimatizácii ale aj o bezpečnosti

jaskolka
11. mar 2021

Muž kúpil 10 ročne auto len do roboty,je stavbár, aby mal na fusky a neznicil nové. 170 km s novorodencom v júli by ho ani nenapadlo ísť domov, už len kvôli bezpečnosti. Voľakedy to bolo kus iné neexistovala klíma v aute vôbec, čiže nebolo z čoho vyberať ,plus boli zrejme aj kvalitnejšie kusy, naši mali starú skodovku, ale ta bola nezmar. Teraz už 20 ročne auto to hocikedy môže "zdochnut" pokaziť sa a co potom? Plus aj o pohodlí to je, ja by som požičala normálne novšie na ten deň

petamich
11. mar 2021

ak si mate od koho pozicat alebo koho poprosit ja by som tak urobila 🙂 budes kludnejsia a aj babo aj ty budete mat prijemnejsiu cestu

autor
11. mar 2021

@pribinak ako technický stav na vek je ok, to povedal aj technik keďže bolo malo jazdené a stalo v garáži... len to teplo ma straší, keby je babo jarné, jesenné alebo aj zimné tak nie je o com pohodka, to by sme dali bez problémov, ale takto silno uvažujem, čo a ako

pribinak
11. mar 2021

Normálne si požičaj auto s klimatizáciou. Inak nechápem načo sa radíš so “všetkými” to si dohodni ty a otec dieťaťa.
V roku 2021 sedieť v aute bez klímy keď bude vonku horúco je trest a nie cesta ďomov

Daj ale pozor, aby klíma zas nebola pustena príliš silno.,

karhu
11. mar 2021

niekedy neboli take horucavy, ak sa da, pozicate si lepsie auto, pripadne rovno zo soferom..

autor
11. mar 2021

@jaskolka
@petamich ja už chlapa pripravujem (odkedy viem ze to bude v júli) na to nech okuka požičovne aby sa dalo potom auto vrátiť aj niekde blízko domu aby ho nemusel viezt späť... tiež si myslím, že to bude oveľa lepšie, viem ako v tom aute je cez leto, len som si chcela potvrdiť moje myšlienky aj inými názormi ďakujem 🥰

danielahamar
11. mar 2021

akože ja neviem, ale nevieme aké bude počasie o dva dni a nie o 4mesiace, ak sa pýtaš na bezpečnosť, radšej požičať

iritka
11. mar 2021

Určite požičať auto s klímou, ak sa bábätko prehreje môže to byť nebezpečné, neriskovala by som to.

janai1
11. mar 2021

No tak určite by som na novoredenca nepúšťala klímu 🤔 koľko dospelých ma s tým problémy a čo ešte bábätko

nafka0483
11. mar 2021

V juli vobec nemusi byt taky hic ako ocakavas. Zbytocne to riesis uz teraz. Uvidis kedy realne porodis, ako dlho budete v porodnici (neprajem nic zle) a potom podla aktualneho dna kedy vas pustia domov budete vidiet ake je pocasie a v pripade potreby si poziciate auto. To je zalezitost hodiny, nemusi sa to chystat mesiace vopred ;)

autor
11. mar 2021

@pribinak no všetci ako všetci myslela som rodinu čo sú styria 60 plus ročni ľudia tak ti "všetci" mi to hovoria, neboj nezastavujem cudzích ludi na ulici ani nezvonim po bytoch ani telefonické ankety nerobim😂... ale aj tak som sa chcela poradiť od toho je myslím toto fórum ci sa mýlim? ale teda ak sa dá vymažem to tu nech sa teda zbytočne nepýtam... myslím, že som tu už videla aj hlupejsie otázky a chmuliny...

autor
11. mar 2021

@janai1 no to mi je jasne 😂🤦‍♀️....... samozrejme klímu na to aby sa auto ochladilo a nebolo rozhorucene pred odchodom a počas cesty keby bolo treba dochladiť

pribinak
11. mar 2021

Jaj tak keď sa pýtaš seniorov tak akú čakáš odpoved? Ti prežili oni dobu, inak rozmýšľajú

Skús pozastavovať ľudí na ulici a uvidis hneď budú iné odpovede 🤣🤣

pribinak
11. mar 2021

Ale veď tu nie sú žiadne urážlivé odpovede. Prečo to chceš mazať? Veď ti tu baby normálne píšu svoj názor

autor
11. mar 2021

@nafka0483 jooj bodaj by si mala pravdu a žiaden hic by nás nečakal 🙈, ideálne 20 stupňov pre mňa 😂... a super, ze to tak rýchlo funguje, že prídem vyberiem auto a dostanem kľúče, ešte sme nikdy nepoziciavali tu na svk,
ale ceny za požičanie a miesta na vrátenie asi kukneme dopredu nech môžme porovnávať aby sme nebrali hneď prvé čo nájdeme a aj podľa recenzií daných autopozicovni...

nikpa
11. mar 2021

Pozor na klímu v aute pri deťoch. My sme si ňou privodili zápal spojiviek, dvakrát. A to som si dávala pozor aby to nefukalo priamo na malého a ani sme neisli takú dlhú cestu ako vy.

noami12
11. mar 2021

Ja by som tiež na tvojom mieste sa dohodla z mužom aby požičal auto, predca je to dlhá cesta, nebude sa ak bude teplo tam dat poriadne dýchať, otvárať okná zas nieje dobrý nápad a už aj to ze teraz 20 ročne auta niesu také bezpečné, nejde ani o ten servis že stojí v garáži a malo ma km a je servisovane ako píšeš, ale o tie plechy, že nedajbože by do vás niekdo narazil ( príklad). Tak také auto toho moc nevydrží

autor
11. mar 2021

@pribinak no ved som myslela, že vadí keď sa pýtam, že zbytočne fórum z mojej strany, tak som nechcela spamovat... ale všetci ste super som rada za vase odpovede 🙂

autor
11. mar 2021

@nikpa jj to dáme bacha urcite, my sme raz mali požičané keď sme boli na dovci a to bolo také, že ten pocit ochladenia bol taky ako studensia vlna keby zrazu prišla, že to nefukalo priamo z tých vetrakov a to bolo super neviem to lepšie opísať 😂🙈...ale hlavne aby sa auto ochladilo pred odchodom a potom ak by bolo treba počas cesty schladiť kúsok.....

laurar1
11. mar 2021

Ja by som ti k tomu este napisala, aby ste mysleli na to, ze novorodenec nema byt vo vajicku dlhsie v kuse ako 30 minut, je to nebezpecne. Takze si robte prestavky po ceste a vyberajte ho.

autor
11. mar 2021

ďakujem bábiky takže ste mi potvrdili co som si myslela, že to nieje len rozmar z mojej strany ďakujem ❤️❤️❤️

autor
11. mar 2021

@laurar1 ďakujem uf toto som vôbec netušila 😳😵.. ale aj chlap sa poteší kvôli prestávke na cigu 🙈

autor
11. mar 2021

@laurar1 ešte ze su tie pumpy na diaľniciach, to by malo akurát tak byť, že každých 20-30 minút jedna 🙏

zabina27
11. mar 2021

Ja napríklad nechápemem, že kde vlastne bývate, keď už teraz vieš, že z pôrodnice to bude 170km, ako vieš, že pôrod neprebehne bližšie domu? A k autu - určite by som nepúšťala klímu pri bábätku a pokiaľ by spinkalo, určite by som ho nebudila každú polhodinu vyberaním z vajca, pokiaľ takú cestu nemáte každý deň, tak jednorázovo to zvládne, keď sa bude budiť, budete stáť častejšie, pokiaľ bude spať, treba ísť, nech cesta lepšie ubieha.

karamellova
11. mar 2021

@ suhlasim ze radsej pozicat a takisto ze treba dat pozor aby klima velmi nefukala na babo a este mi napadlo ze ak vas caka taka dlha cesta a mas si od koho pozicat poporodny vankus pripadne aspon obycajne detske koleso na kupanie tak si to urcite vezmi, lebo ja som bola sita iba malinko a cestu z nemocky sme mali na 5 minut ale mala som slzy v ociach pri kazdej jame na ceste

marvin1234
11. mar 2021

My sme presne toto riesili. Auto bolo odstavene pred cestou v tieni s pootvorenymi oknami aby bolo co najchladnejsie, po ceste zadne okna zakryte, zvladli sme to,ale mala som stres. Sli sme postarej ceste kde boli stromy atiena v pripade potreby by sme zastavili vyvetrat.

panelacikova
11. mar 2021

prečo tak ďaleko do pôrodnice?

andreatytler
11. mar 2021

Ja by som urcite pozicala auto s klimatizaciou. Nepocuvaj tu staru generaciu co ti radi. Volakedy neboli take horucavy, ludia necestovali s novorodencami take dialky, neboli zapchy na cestac (ludia sa ochladili pri otvorenych oknach) ale hlavne neboli autosedacky. V autosedacke je velmi teplo... dieta musi mat o jednu vrstvu menej ako ty (rada aj do buducnosti).
Ja viem tak ze dieta nema byt v autosedacke viac ako 2 hodinny denne... nemyslim ze budete musiet robit prestavky kazdu polhodinu. Ja by som radsej sla v jednom kuse ak dieta spi a je pokojne, nech to mam co najskor za sebou.

lesanka845
11. mar 2021

To.nemate bližšie pôrodnici,veď to je hrozné streka pre movorodenca