aky mate pocit, ked to drobciatko co ste nedavno porodili zrazu chodi, zrazu rozprava a zrazu ide do skoly? 😲
ja sa nesmierne tesim, ze rastu ako z vody ze su sikovni aj ked aj hubati 😀
ale v poslednej dobe mam pocit ze to nabera brutalne obratky v rychlosti.
ked mi starsi oznamil, ze sa mu hybu predne zubky, ma 5,5 roka, tak mi potajme normalne slza vysla ze aky je uz velky.
mladsi, este stale pre mna pocitovo moje babetko, uz lieta bez pomocnych koliesok na bicykli. som pysna ze je sikovny, ale ze kde sa mi stratili moji drobcekovia??
nestiham sa cudovat, o par mesiacov mame zapis do zakladnej skoly.
mam v sebe zmatok. som stastna ze su uz vecsi, samostatnejsi, na druhej strane by som rada vratila babatkovsky cas. neviem sa nejak vyrovnat s casom...
a vy to citite ako? to len ja tak chaosim vo svojom srdci?
@xlucia som na tom rovnako. moja má síce iba 8 mesiacov. ale už teraz nestíham sledovať ako rýchlo ten čas letí. niekedy mám z toho riadne depky. minule hovorím mm že "keď to pôjde takto dalej, tak onedlho sa vydá a my zomreme" on sa tváril že mi šibe, ale je to tak ☹
ano cas leti rychlo u mna su uz spomienky na najstarsieho aky bol krasny ked sa narodil , ked urobil prvy krok a teraz uz ma skoro 19, dalsi syn bude mat 15, dalsi ma 12 ale u mna su este dve male slecny ta starsia vlani zacala chodit do skolky a to sa nedavno len narodila a uz bude mat v septembri 4 ale najmensia ta je mojim babatkom este stale ma len 4 mesiaciky tak si to opat vsetko uzivam tu vonu babatka, jej prve pokroky uz ako 2 a pol mesacna prve otocenie na brusko ,krasny spanok, uzivam si obcas prebdenu noc ale ten krasny usmev je na nezaplatenie 🙂 🙂 🙂 🙂
ja som tiež šťastná na jednej strane ,že sú čoraz samostatnejšie ale na druhej mi tiež chýba malé bábetko ☹ mladšia má už 3roky anedávno sa narodila,ešťe si živo pamätám jak včera ked som ju rodila.och zmietajú sa vomne pocity čudnécítim sa menej potrebná pre ne ,už ma nepotrebuju taj velmi či je to len môj pocit?vraj je to pocit,že ma potrebujú rovnako vraví mi moja mamka.pýta sa ma aty ma nepotrebuješ?veruže ju potrebujem stále rovnako dodáva mi silu tá moja zlatá mamička 🙂
@xlucia aj mne strašne chyba to babetkovvanie,ale už detičky zrejme nebudeme mať,koli manželovmu zdrav .stavu ale aj koli ,hoci to znie divne ,koli financiam.ja si robotu nejako nemožem nájsť,anemám komu zveriť detičky ak by boli choréatrebalo by marodovať.av školkarskom veku je to veru často.aked ich chcem obliecť len otváram oči aké je všetko drahe ato nehovorím ani o strave.je mi z toho smutno :(
Ja sa tiez nestiham cudovat, ako sme sa dostalu tu, kde sme. Mala rastie ako z vody - ukecana, uz aj odvravat to vie. Ale hlavne je velmi samostatna a mna to mrzi, ze uz ma tak ''nepotrebuje''. Na jednej strane ju chcem nechat, nech je samostatna, ale na druhej mi chyba to moje babatko :( Asi je cas na dalsie 🙂)) Velmi casto si pozeram fotky, ked sa narodila a ked bola babatko - zda sa mi, ze tolko veci som zabudla... Ale to nie, ze som zabudla, ale ona nas drzi v pritomnosti, tak na minulost tolko nemyslim 🙂 Juj, rada by som vratila cas - som si ista, ze vela s nas by to rady spravili 🙂
@andrejka1974 ani nevies ako ti v dobrom zavidim velku rodinu. ja som vzdy po takej tuzila.
tak aj ja sa pridavam 🙂 .. niekedy rozmyslam, ci to nie je tym, ze mam prve dieta dost neskoro... este pred desiatimi rokmi sa mi nezdalo, ze den trva len nejakych dvanast hodin 😨
ja sa tesim na druhe babo, uz odkedy sa dcera narodila 😅 , inac by som bola asi vkuse nestastna, ze mi vsetko tak rychlo uteka a nestiham si to ani poriadne uvedomit
@xlucia toto je presne, akoby som pisala ja. ten cas tak strasne rychlo leti, az mi je z toho smutno. matusko sa narodil malinky a uz ma o 3 tyzdne 8 rokov a simonko, stale mu hovorim babatko mlinke, bude mat 3 roky. do skolky mi ho nevzali, tak si este rok uzijem s nim doma. ale zo dna na den si uvedomujem a musim uvedomovat, aky je cas neuprosny a deti rastu ako z vody. je mi z toho hrozne smutno a do placu. ale samozrejme, ze sa tesim, ze mam zdrave, krasne a sikovne deti. niekedy by som chcela aj tretie dieta, ale uz budem mat 36 rokov a to je podla mna uz neskoro. viem, ze kazdy to takto citi, len nie kazdy o tom hovori. pre mamu je smutne vediet, ze to dieta je uz samostatne a uz ju az tak nepotrebuje, poradi si samo a pod.
@stanislavao ale 36 este nie je tak vela....ved v 36 mavaju aj prve babetko....este v pohodke stihas,ak fakt po nom tuzis....a nemas nejake zdravotne problemy.ale jasne,je to velmi subjektivne tieto rozhodovania...kazda ako sa citime...
ak sa mozem pridat,citim to podobne ako vy...nas maly-velky Simonko mal v nedelu rocik,a ja mam normalne pocit,asi mi preskakuje..............ci co,ze normalne ho este dokazem citit v brusku,ked bol....ja tomu snad nemozem ani uverit,ze uz mal jeden rocik...a najstarsi ide mat tento tyzden 8rokov a stredny den po nom 4rocky....velmi casto si to teraz v case ich narodenin vraciam spat,a naozaj nestiham sa cudovat...maminky, uzivajme kazdej chvilocky, zijeme na zemi,kde cas plynie,nezastavime ho,ani keby sme ako chceli,a ked sme stastne a deti tiez,ten cas naozaj plynie akosi rychlejsie....
Ja mam tiez podobne pocity...som stastna, ked vidim tie svoje dve ratolesti skakat a behat, ked vidim, ako krasne rastu, ako su zo dna na den sikovnejsi a mudrejsi, a ja som na nich velmi hrda 😵 , ale na druhej strane, obcas ma tiez pichne pri srdiecku, ked si uvedomim, aki su uz velki a ako ten cas leti a ze naozaj za chvilu to budu velkaci, samostatni ludia...ale potom si vzdy pripomeniem, ze ved to je predsa nasim cielom, vychovat z nasich deti samostatnych a spokojnych ludi, a potom som opat spokojna 😅 potom uz mi len ostava tesit sa na vnucata 😀
@xlucia - maly dnes siel druhy krat do skolky a ja som mala pocit, ze sa vo dverach otocim a zoberiem svoje miminko domov 😀 Ale cas sa zastavit neda 😔
@xlucia ja sice nemam take pocity ako ty, skor som si priala napr. keby uz cim skor vedel chodit, keby uz vedel rozpravat a tak... taketo pocity si nemala ked boli mensi, ze si chcela, aby uz boli praveze vacsi?
@lulka78 mne pri druhom vysli zle krvne testy a vraj bude mat downov. nema. nastastie. potom mi povedal doktor, ze to maju tabukly a cim vyssi vek, tym pre nich vyssie riziko. cize uz nie.
@tehulka2011 take pocity som mala pri prvom. uz aby sedel, uz aby chodil...no a ked uz chodil, potom bolo uz dobre
@xlucia ahoj, no ja mám dcéru 10 rokov, keď mala 5 a už bola veľká slečna a nechcela sa ani mojkať, tak sme si spravili chlapčeka, ten má teraz 5 a už je to chlap, už ani nechce aby som ho sprchovala, lebo sa hambí 😀 a tak som si povedala, že si spravím tretie a to budem mojkať až do dospelosti 😀 😀 😀 . No dúfam, že sa to podarí a 22.8 nedostanem mrchu. 😠
ja take pocity zazivam teraz, mesiac pred dcerkinymi prvymi narodeninami, velmi mi chyba to male babatko co som si pritulila k sebe, denno denne robi mala pokroky, uz mi lozi po celom byte, stoji na nozickach a coskoro bude chodit a ja si uvedomujem ze som si ten prvy rok ani nestihla nejak uzit 😔 stale boli nejake starosti,stale som cosi riesila a mala mi neskutocne rychlo vyrastla, viem ze je to este len prvy rok a este bude nejaku dobu malinka, len vidim ako to ryhlo ide a coskoro pojde do skolky,skoly.... ani sa nenazdam a je to tu. 😔 sanca na druhe dieta je v nedohladne a zacinam sa zmierovat aj so situaciou ze ani nebude 😔 😔 tak som si vymyslela akusi "cenu utechy", ze ked k tomu pride,ze budem mat z toho vsetkeho raz depresie, zaobstaram si maleho psika, nasi maju uz dva roky maleho yorskshira a je to ako večné dieta 🙂 stale by sa hral, mojkal a tulkal a rozdava vsetkym radost a lasku 🙂 aj ked je to niekedy aj riadny neporiadnik a likvidator 😀 😀
ahojte dievcata tak to co citam dobre ze som sem nahliadla ja som teraz taka unavena z mojho babatka ze uz sa neviem dockat kedy moje deturky dospeju namiesto toho aby som si ich uzivala aj ked vrestia revu a zlostia ze 🙂 odteraz uz len uzivam 🙂
@xlucia mam rovnake pocity....treba tretie 😀 ...chybaju mi babatka