Ako zrušiť cumlík?

9. apr 2024

Ahojte prosím ako u ročného dieťaťa zrušiť cumeľ? Má ho iba na spánok ale začal až moc narúšať spanok, máme 3 cumle (vždy 2 rezervné nachystám k svojmu vankúšu) ktoré aj tak cez noc vyhodí z postieľky ale potom sa zobudí s plačom a zhala cumeľ.
A po novom ivh cez deň zas vyhadzuje z postieľky alebo vonku z kočíka.
Podarilo sa niektorej z vás zrušiť cumeľ keď ešte dieťa nepochopí prečo ho nemôže mať? Príde mi to také surové zobrať a nedať a nechať plakat 😔 co ked ho aj zrušíme a pôjdu zuby, alebo pri chorobe že to bez toho nepôjde?
Prosím nejaké rady a podporu 🙏

gabriela2952
9. apr 2024

Mam tiež ročnú dcérku a nevidím dôvod prečo jej rušiť cumel ,príde mi to ešte skoro...
Moja ma cumlov 6 , večer ide spať dám jej tam 4 cumle a 2 mam ja u seba keby všetky vyhodila z postielky ... ale zase moja ich vyhodí nechtiac

gabriela2952
9. apr 2024

A keď ste von ,daj retiazku na cumel a vybavene

autor
9. apr 2024

@gabriela2952 no ty možno dôvod nevidíš, ale ako som napísala v príspevku u nás to narúša spánok. Dieťaťu aj mne.
A 6 cumlov? Tak to už sa mi zdá moc. Ja cumlíky každé 3 mesiace mením za nové.

januska12323
9. apr 2024

Čím skôr zrušíš tým lepšie, nie je nič horšie ako hovoriace dieťa s cumlom v ústach. Pár nocí si poplače a bude.

stellarstar
9. apr 2024

Ja keď som pracovala ako au pair tak mamička kúpila deťom boli to dvojičky mojkáčov ktorých pekne zabalila a pár dní predtým im rozprávala že sú už veľké že sú deti ktoré potrebujú viac dudel lebo sú malé bla bla a spoločne pred spánkom dali dudle do malého kartona a dali na balkón. Deti abs neplakali v noci a ráno namiesto dudlov mali darček a spali s novým mojkáčom

gabriela2952
9. apr 2024

6 cumlov ma práve koli tomu, že keď sa v noci zobudi sama si jeden nájde a neplace... a neboj sa, ja jej taktiež mením cumle.

A keď chceš zrušiť cumel, tak ho jednoducho zobrať a nedať..

gabriela2952
9. apr 2024

@stellarstar ale to asi neboli rocne deti či?

stellarstar
9. apr 2024
gabriela2952
9. apr 2024

@stellarstar tak to skôr, tiež plánujem nejak okolo roka a pol zrušiť cumel, teraz mi to pride ešte skoro

vkatush
9. apr 2024

My sme rušili cumlík nedávno, na 13m tuším.
Tiež mal len na noc, keď zaspával a spal (niekedy si ho vybral, potom v noci hľadal).

Jedného dňa som proste cumlík zobrala a nedala mu. Prvé dve noci boli strašné, tretia lepšie a na štvrtú už nevedel, čo je cumlík. Išlo to u nás celkom rýchlo.

petko81
9. apr 2024

Ja som zobrala odrezala kúsok a dala som jej taký.
Keď išla spať stále si ho dávala do pusinky,ale nepasoval.trochu sa jej tažsie zaspavalo,ale zvládla to.ten cumel má odložení v spomienkovej truhlici.

marianarem
9. apr 2024

Tak bud nedat a vydrzat, alebo skusit dat na postielku nejaku zabranu, aby cumel nevyletel von a aby si ho sam nasiel.