Ako zrušiť cumlík?

4. okt 2022

Kúpili ste si prednášku Ako zrušiť cumlík od Lepší spánok bábätiek? Oplatí sa? Mám pocit, že ročná dcéra sa často budí práve kvôli stratenému cumlu. Nájsť si ho nevie a reve kým jej ho nedám.

zuzuliatko18
4. okt 2022

My sme rusilo.cumlik.dvojrocnemu, od hnevu ho zahodit a vtedy sme mu povedali, ze cumlik s nim uz nechce byt, Este par dni ho hladal a tazsie zaspaval, ale celkom rychlo si zvykol. Ale mal ho len na spanie.

autor
4. okt 2022

Ešte doplním, že cumel má len v noci. Dokonca nemá problém bez neho na noc zaspať, ale keď sa zobudí vyžaduje ho. Mám pocit, že zo zvyku. Cez deň ho nemá vôbec.

zuzkaa1991
4. okt 2022

Preto som.mala asi 4ks🤣🤣🤣na noc pod vankusom....ale.ako vysse tiez sme zrusili ked nastupovala.do.skolky 2.5r. Tiez cez den nemala.len na spanok aj cez obed.....bud zrušiť tak ak chape ze havo spapal a nebude mat a jezisko donesie ( u nas to preslo 😊)

scorpionflower1
4. okt 2022

Podla mna sa ti nebudi kvoli stratenemu cumlu, ked jej ho zrusis, bude sa budit na nieco ine, lebo ma 1 rok a rocne deti sa budia. Ja som malej vzala na noc cumel az ked mala 3 roky, lebo som zbadala, ze jej uz vobec nechyba a ani nezbadala, ze uz cumel nema. Svagrina vzala 2-rocnemu a kvoli tomu jej cez den prestal spavat a vecer zaspaval 2 hodiny.

queen_mary
4. okt 2022

Ja som dala maleho na 2 noci svokre (2 roky) a ta mu cumel nevytiahla z batohu, ze som ho zabudla zbalit. Prezil bez neho a odvtedy ho nema 🙂 parkrat si zmyslel, ale vzdy som obratila pozornost na nieco ine a potom uz bolo dobre.

drews_beauty
4. okt 2022

My sme rušili asi 3x, muž je strašne na dudky fixovaný.. naša je problémový spáč a keď príde regresia alebo niečo, že zaspáva 30-45min, muž to nikdy nevydrží a dá jej dudu. A potom to vždy bolo na mne ju rušiť. No ale ja som vždy videla rozdiel v nočnom budení s dudou a bez. S dudkou sa vždy zobudila 2-3x a začala mrnkať, že duda. Bez nej prespí noc a zobudí sa iba občas, keď sa jej niečo sníva, alebo sa niečo deje (zuby..). No a vždy to odučenie bolo ťažké prvé 3 dni, lebo na zaspávanie ju chcela, ale už na štvrtý deň to bola vždy pohoda. Takže určite to za pokus stojí 🙂

@scorpionflower1 toto je veľmi zovšeobecnené. V dvoch rokoch prichádza jedna z posledných regresii, kedy deti začnú odmietať obedný spánok. Vôbec to nemusí mať súvis s cumlíkom. Práveže deti po roku už ani nepotrebujú v noci kojiť a najčastejšou príčinou nočného budenia tuto býva práve hľadanie cumlíka, lebo sa zobudia a nie je to spôsob akým zaspali. Samozrejme, každé dieťa je iné a u niekoho ako ani regresie nemusia byť viditeľné, tak ani hľadanie cumlíka nemusí robiť problém 🙂

paciko9
5. okt 2022

Tak v prvom rade by som porozmyslala, ci chcem vyhodit peniaze za prednasku ako zrusit dudel. Moja zvladlo to uz tolko deti bez prednasok,tak zvladne to aj tvoje. Tu je kopec diskusii ako zeny zrusili dudu, treba len vyskusat. A uvidis ako dieta zareaguje, ale ked sa raz rozhodnes tak nepolavit.

autor
5. okt 2022

@scorpionflower1 nechcem od nej aby prespala celú noc, 2-3 zobudenia sú ok. Ona sa ale budí aj 7 krát za noc, čo už mi príde dosť. Sú lepšie noci, sú horšie noci. Niekedy cumel v noci nemala a spala lepšie. Potom prišla regresia, manžel ma ukecal na cumel a problém na svete. Posledné 2 mesiace sa to postupne zhoršuje.

autor
5. okt 2022

@drews_beauty heh, akoby si písala o mojom chlapovi. :D až na to, že on bol od začiatku proti cumlom. Hustý bol až pokým nemusel on uspávať (tiež mám nespavca). Zrazu cumel nebol problém.
A ako si to spravila? Proste si cumel nedala a hotovo? Vždy som sa ju najprv snažila douspať inak než cumlom, čiže hladkať, ťapkať po zadočku, ššškať, hmmkať, držať za rúčku. A nič nepomáha, len cumeľ. Inak rev. Hladná nie je, zima/teplo jej nie je. Posledná možnosť je zdvihnúť na ruky, ale tomu sa tiež snažím vyhnúť, chrbát mám už teraz v keli.

autor
5. okt 2022

@zuzuliatko18
@zuzkaa1991
@queen_mary
ďakujem za rady. Len nám cumel zjavne robí problém už teraz v roku. Kebyže nie, nemám potrebu ho rušiť a nechám jej ho kým si to dá vysvetliť.

autor
5. okt 2022

@paciko9 hej, veď preto sa pýtam na skúsenosti, či to nie je vyhodených 20€ 🙂

paciko9
5. okt 2022

Ja by som skusila jej dat cajik z flase aj to ju moze ukludnit. 🙂

autor
5. okt 2022

@paciko9 nepomáha, skúšala som niekoľko krát. Nechce ani vodu/čaj, ani mlieko.

vemi23
5. okt 2022

Zober cumlik a sprav do neho male dierky napichaj do neho klinceky a povec že do dudky sa nastahovali červíky

drews_beauty
5. okt 2022

presne, proste som nedala a iba vysvetľovala, že cumlík nie je. Ročné dieťa to asi ešte celkom nepochopí, ale môžeš. A vždy som v tie prvé 3 dni ostala v izbe, ako hovoríš, ťapkala, tíšila, sadla si k nej pri postieľku a bola tam aj 30 min kým zaspala. Samozrejme, že to bolo s plačom a protestom, treba to proste len vydržať. Ale u Zuzky v skupine na FB (lepsi spanok babatiek) viaceré ženy písali o podobnom triku ako píše @vemi23 že rozstrihnúť cumlík aby proste nefungoval a hovoriť dieťaťu, že sa pokazil 🙂

mimi16
5. okt 2022

Mňa len zaujala či skôr zarazila otázka … kúpiť si prednášku ohľadom cumlíka?! O tom Lepšom spánku bábätiek som už počula ale takto zarábať na ľuďoch? Mne to príde ako využívanie zúfalých mamičiek.

paciko9
6. okt 2022

@mimi16 poznam to,dokonca som aj v tej skupine. Veĺa mamickam,uz pomohli vraj to funguje, nemam vlastnu skusenost. Ale ceny maju, ze fuha? Ale najviac ma zarazilo, ze pani chce niekomu zaplatit, ako odnaucit dieta od cumlika 🙂

vemi23
6. okt 2022

@drews_beauty tak kamoska spravioa tak ze do neho dala klinceky ako korenie nie klince 😁 a povedala malej aj ukazala ze sa tam nastahovali cerviky zabralo to

autor
6. okt 2022

@vemi23 @paciko9 práve preto som založila diskusiu, aby som zistila od mamičiek, ktoré prednášku videli či je to sprostosť. Je úplne ok, ak nerozumiete prečo som za to ochotná platiť. Každá matka je iná, každé dieťa je iné. To čo možno vy zvládate ľavou zadnou, je pre mňa horor. Malá je odjakživa zlý spáč a aj vďaka postom a radám na IG od spánkových poradkýň sme obe v psychickej pohode. Jasné, že by som vedela zrušiť cumel aj bez toho, ale bolo by to s obrovským revom. Hľadám trocha jemnejší spôsob (zatiaľ nič nefunguje). Revu počas dňa počúvam dosť, moje dieťa je z tých, ktoré reve keď sa mu stena nechce uhnúť. 😑 Ak ho nenájdem tak to zvládneme aj s revom...

mimi16
6. okt 2022

Čo to je za povolanie, že spánkový poradca. Kriste to čo už je.

drews_beauty
6. okt 2022

@mimi16 nie je to využívanie zúfalých mamičiek 🙂 spánkoví poradcovia sú certifikovaní, majú vyštudované niečo, čo nie len u nás chýbalo. Pediatri sa skoro vôbec nevzdelávajú ohľadom nových výskumov a radia to, čo sa naučili na škole. Preto mnohí českí a slovenskí pediatri stále odporúčajú dieťa vyplakať i keď už sa dávno vie, že to u detí zanecháva trvalé následky, ktoré by si v budúcom chovaní nikto ani nemusel s touto situáciou spájať. ale tak, niekto považuje za kravinu aj laktačné poradkyne. Pričom je zaujímavé, koľko sa dnes dojčí oproti 20, 30 rokov dozadu. Mnohé ženy povedali, že im to nikto vtedy nevysvetlil ako prikladať, nevedeli, že v 4.mesiaci príde laktačný štrajkt, mnohé vtedy prestali kojiť, lebo "došlo mlieko" čo je mýtus.

Ja by som vedu nepodceňovala 🙂

zuzanka.zuzu
6. okt 2022

máme nočné svietiace cumlíky, drobec si ich berie sám, vybavené 😀 (ja ale netlačím na zrušenie, takže asi nepomôže, keď chceš zrušiť)

alexyytoo
8. dec 2022

Pekný deň prajem, chcela som sa spýtať či ste si zakúpili prednášku a ako sa vám darí? Ja som si ju dnes zakúpila, tak hádam to nebudú výhodene peniaze 🙈
Malý sa budí v noci každú pol hodinu až hodinu a potrebuje cumel 🙈 už to trvá viac ako mesiac a už sme zúfalí 😭 dúfam že ak sa nám podarí cumel odstrániť tak to pomôže a snáď nebude potom vyžadovať na ruky 😭😭😭

autor
8. dec 2022

@alexyytoo nie, nakoniec som nekúpila. Stále sa síce budí na to, že ho nemá, ale už nie tak často 🙂 daj potom vedieť ako sa darí

alexyytoo
8. dec 2022

Aj ste niečo zmenili? Či ti prišlo samé?🙂

autor
8. dec 2022

@alexyytoo nemenila som nič. Skôr si myslím, že sa naučila nájsť cumel sama.