Ako znášalo vaše stále kojené dieťa pobyt matky v pôrodnici?

emikie
5. júl 2013

Ahojte mamicky. Zaujimalo by ma, ako Vase deticky zvladli situaciu, ze ste odisli do porodnice a cely ten cas, co ste neboli doma. Ide mi hlavne o take deticky, co su stale este kojene a dost zavisle na mame (mama sa strati z obzoru a hned ju idu hladat, su umrncane, ak nevedia najst, treba silno zabavat, aby na mamu trosku pozabudli, uspava len mama...). Kto sa o ne staral pocas Vasho pobytu v porodnici (otec, babka), ake to bolo - celu dobu preplakali, alebo to bolo v pohode? Nejak ste to vopred nacvicovali, alebo je zbytocne dietatko vopred stresovat? Chodili Vas s nim aj navstevovat - bolo to ok, alebo ho to iba rozosmutnelo?
Zaujimali by ma hlavne nazory mamiciek, ktore to naozaj prezili, nie len rady stylom, ze ho treba osamostatnit - pretoze co ak sa to nepodari a zostane "mamin cecek"?.
Dakujem.

albao
5. júl 2013

@emikie Tak nie sme uplne ten pripad, ale rozhodne nacvicovat! Mne sa stratilo mliecko cca okolo 11tt, takze odstavenie si vyriesila priroda. A trenovali sme vopred u babky a dedka. Najprv tam ostala len na par hodin, potom som isla podvecer z domu prec a prisla hned rano okolo 8:00, a vsetulilinko som jej vysvetlila. Nesuhlasim s tym, ze dietatko zabavit a poza chrbat odist. To sa len viac bude bat. Naopak, jednoduchymi vetami dookola vysvetlovat co sa bude diat, a ze sa rozhodne netreba obavat. A u nas to fungovalo. Potom sme isli prec na 1 den, na 2 a potom uz do porodnice, kde nas prisla pozriet a vsetko bolo v pohode. Ked sme sa vratili a poculi jej vesely vyskot spoza dveri, bola rozhodne stastna.
Ja osobne by som zacala trenovat kratky odchod od dietatka ale tak, aby to bolo zjavne, nie poza chrbat. To je potom jasne, ze sa boji, kde sa maminka stratila. Tolko moja jedna skusenost, chapem, ze kazda situacia je ina

ivanka.7
5. júl 2013

Co sa tyka dojcenia - tak tam podla mna nenacvicuj nic. Skusenost nemam takuto, ale mam vyskusane to, ze ked mala nie je so mnou, tak mlieko nepyta. Ked ma vidi, tak samozrejme hej 😀 V tomto by to bol len zbytocny stres. Deti nie su sproste, vedia, ze ked pri nich mama nie je, tak mliecko nema byt odkial.
Co sa tyka starania a bytie bez mamy, tam sa neodvazim ani uvazovat, ale co mam v okoli zname, tak tie samotne dni vacsinou deti neprezivali az tak zle, ale potom ked sa mama vratila domov z porodnice s babatkom, tak boli viac mojkacie, prip. sa vratili k plienkam, ak uz aj boli odplienkovane alebo mali trochu mrzutejsie obdobie.

emikie
autor
8. júl 2013

Dakujem, ma este niekto podobne skusenosti?

ivca2222
25. jún 2014

@emikie
Ahoj, ako ste to zvladli ? Nas to zrejme tiez coskoro caka, velke rozhodovanie, ist spolu alebo moja dva a polrocna dcerka zostane s tatikom doma. Je mojkava, kojena, mamina princezna.