Ako zmyť mastičku na šupinky v hlave?

carodejnica
17. feb 2011

Moja 19 mesačná dcérka mala vo vláskoch tie známe žlté šupinky, také malé ložisko. Lekárka nám predpísala mastičku, ktorú nám namiešali v lekárni. Taká mastná, žltá, neviem, mám dojem, že sa volá "salicylová". Šupinky našťastie zmizli, ale máme estetický problém. Vôbec sa to nedá zmyť, ani rozčesať, napriek tomu, že som jej to včera aspoň 5x namydlila (používame teraz šampónik Bupi). Má to teraz mastné, a zlepené. Vyzerá to hrozne. 😕 Máte nejaký tip, ako to dať šetrne dole? Skúsiť iný druh šampónu? Dospeláckym som to zatiaľ nechcela umývať, aby ju neštípali očká. Máte skúsenosť, že sa to časom zmyje, alebo pomôžu len nožnice? ☹
Dcérka má krásne vlnité vlásky, tak mi je to ľúto. ☹ Oni síce dorastú, ale keďže je ešte k tomu aj chladno, nerada by som ju ostrihala nakrátko.

briketa
17. feb 2011

Mne sa ten zmysel masticky straca, ked to potom musis desatkrat samponovat, co je na tie lupinky najhorsie.
Ono je to prirodzeny vyvoj pokozky na hlave a lupinky zmiznu postupne same od seba. Niekomu to trva kratsie, niekomu dlhsie.
Vlasy nestrihaj, postupne sa to zmyje.
Ja by som jej to nemazala, hlavku umyvala az ked to naozaj treba, nie ako dennu rutinu a dbala aby sampon bol velmi jemny (napr. Weleda je super) a vzdy ho uplne dokladne zmyt z vlaskov.
Tie detske supinky, to nie su dospele lupiny. To je prirodzeny jav vyvoja pokozky ako som uz pisala.
Pokial ju to neomina, nesvri, nemokva, vobec by som sa s tym nezapodievala. Vsetci sme tym presli 😉

sariana
17. feb 2011

o den, o dva to zmizne...caste zmyvanie samponom na to nepomoze...staci normalne vecer umyt a na dalsi den znova a zmizne to...urcite jej vlasky nestrihaj... 😎

benne
17. feb 2011

mojej som dala len olej, tiež mala mastné vlasy.. zmylo sa to na 3.den

nechávala som jej to tak, ale kedže jej to nemizlo, ani po 2 rokoch 😝 , kúpila som obyč.aviril a naraz jej to všetko zmizlo...

lesna
17. feb 2011

baby, aj moja Ajka to ma.... nemam k tym lupinkam ziaden liek, masticku, ani specialny samponik.... skusila som jej dat iba olivovy olejcek z lekarne. vlasky mala mastne, ale naozaj to zmizlo po umyti so samponom. po par dnoch, ci tyzdni sa tie lupinky znovu objavili a ja uz dlhsie uvazujem nad zmenou samponu. stale jej totiz davam johnson baby a uz by asi bodla zmena. s tou weledou je to dobry napad, my totiz pouzivame komplet kozmetiku weleda a... neviem preco samponik nie... dik za info 😀

vanesa77
17. feb 2011

Dievčence, fakt stačí ten olivový olej cca 2 hodky pred kúpaním, hustým hrebeňčekom postupne vyčesať a nakoniec umyť vlásky šetrným šampónom. Ak sa to nepodarí naprvýkrát, postup neskôr zopakovať.
Tie propagované rôzne mastičky ja beriem ako marketing farmaceutických firiem a niekedy menej znamená viac, jednoduchší-prírodnejší recept býva častokrát úspešnejší... overené praxou 😉

gabika7706
17. feb 2011

Ja som synovi ziadne masticky ani oleje na hlavu nedavala, pouzivali sme sampon na mliecnu chrastu od Babe a za tyzden to mal prec, viac sa mu to neobjavilo....

ela2710
17. feb 2011

ahoj my sme nedavali ziadne masticky, okupali sme maleho este raz - priatel mu zle na prvy raz umyl vlasky, ponahlal sa a tak to aj dopadlo, na druhy den sme mu ich poriadne umyli znovu, abtie zlte supinky zmizli, tiez sme mali take male ,,lozisko" podla mna by sa olejceky na hlavicku davat nemali, predsa len prilis zmastnuju vlasky..

bianca
17. feb 2011

joj zasa poucne zeny ste fakt.Nejde to len olejom u kazdeho.Och odbornicky

@carodejnica skus iny detsky sampon.Ono to asi budete davat par dni dole.Dospelacky sampon by som rozhodne neskusala len sadnut a pomalicky pridrziavat vlasky a po milimetroch rozcesavat a tu hmotu vycesat.Fakt opatrne.POjde to neboj.My sme mali iba olej sal. ale konecne nieco zabralo.Stale sa to vracalo a vracalo.A to mala i 6 mes. pauzu.Teraz (klop klop klop) uz v pohode dufam ze na stalo

miska333
18. feb 2011

mi sme mali tiez salicilovu mast a isla mu hlavicka v pohode umyt hociktorym detskym samponom

sabiatko
18. feb 2011

nam olivovy olej vobec nepomohol, ale prave tato masticka, lekarka kazala natret a po hodinke zoskrabkat nechtom. fungovalo to super a s tymi supinkami sla dole aj ta masticka. popripade som este vlasky umyla takym tekutym mydlom na telo a vlasky a bolo.

alexandrah
19. feb 2011

ahoj, kamoske sa to zmyt nedalo, pomohli az noznice ... inak, tie masticky su na staru belu, ani nepomozu, a znicia vlasy, mne super pomohla bioderma, islo to krasne dole, super vec!!

ajkask
20. feb 2011

Ahojte co sa tyka tej masticky ak mas na mysli (salicinovu mast) ta ide z hlavky dole velmi tazko ako pise alexandrah noznice su asi naj riesenie. Ale je aj salicinovy olej ktory ma rovnaky ucinok ako masticka a ide dolu pekne hned pri kupani

spevacka
20. feb 2011

nám tiež pomohla len Bioderma, na dva razy, dobre sa aj zmývala a super zabrala....šupinky sa nevrátili

amisa
20. feb 2011

obycajny detsky samponik (J&J) a kefa na vlasky a po par opakovaniach bolo po supinkach

jan_ci
20. okt 2017

Suchý šampón od Alpy... odskúšane...perfektne vpije mastnotu