Ako zmierniť vzdor u 11 mesačného dieťaťa?

monikapalo
16. dec 2010

Aj vy poznate vzdor u svojej ratolesti, ibaze si myslite, ze na taketo "srandicky" je este priskoro? Ja to nechapem, zacalo sa to asi pred mesiacom, ak sa nasmu synovi nieco nepaci, zacne sa telom hadzat o niekoho, kto je za nim, resp. bucha hlavou dospelemu do hrudnika, ked je ten dospely za nim, alebo pri prebalovani sa v kuse pretaca, alebo sa napne ako luk no a o placi od zurivosti ani nehovorim... ☹

berus222
16. dec 2010

a toto ti bude robit este pol roka, potom bude chvilku "normalny" a potom sa tomu bude hovorit obdobie vzdoru. aspon u nas to tak je. 😉 😀

strapco13
16. dec 2010

to nie este vzdor ako taky..ide o to, ze dietatko si prvykrat uvedomuje, ze je samostatnou osobou, ze ma svoje tuzby, ze moze nieco chciet a proste ten naval emocii, ked sa mu to nedostane este nezvlada a vyzera to vselijak...ale dieta si este neuvedomuje, ze vzdoruje, ten protest nerobi cielene..ale je tu riziko, uz mozneho rozmaznania, ak povolis v zakladnych veciach, najlepsie je to nevsimat si, odviest pozornost na nieco ine...prejde to

zucha
16. dec 2010

to je uplne normalne 😉 Nie je to vzdor. Jednoducho uz si nemysli, ze on je sucastou matky, ale uvedomil si, ze aj on si moze mysliet nieco a nie je to vzdy to iste, co chce mamina.
Vela zdaru.
V obdobi vzdoru budes mat obavy vychadzat na ulicu.......to si len uzijes

danula.ch
16. dec 2010

my s Davidkom prezivame podobne, ma 10 mesiacov, ale uz mesiac robi cirkus ked mu nieco zoberiem z ruk. a co viem tak aj ine maminy zazivaju podobne 😉

ivett1
17. dec 2010

presne tak ako už napísali kočky vyššie 😉... a čím väčšia "osobnosť", tým má väčšiu snahu osamostatniť sa 😅 ...takže veľa trpezlivosti...my so Števkom sme už pravdepodobne v tom "strašnom" období vzdoru...len tajne dúfam, že to niekedy aj skončí 😖

petkave
28. jún 2011

Tak už došlo aj na nás... Môj takmer 11-mesačný syn začal parádne vyvádzať. Presne to, čo popisovala @monikapalo a ako bonus ustavičný akože plač, keď si ho nevšímam. Snaží sa dostať silou-mocou ku mne, vešia sa na mňa, ťahá ma za nohavice, vydobíja si moju pozornosť, hoci sa snažím aspoň zbehnúť na WC, niečo uvariť a pod... Chce ísť jednoducho na ruky a reve pritom zo zúfalstva ako šialený. Keď ho na ruky zoberiem, tak sa zase začne zlostiť, lebo už špekuluje nad niečím iným, hoci nevie, nad čím... Jednoducho niečo chce, nevie čo, ale neprestane, kým to nedostane... Rada by som vedela, ako to dopadlo u vás...

strelka11
2. júl 2011

No náš ma ešte len 7,5 mesiaca a musim povedať,že už na nás skúša prvé vzdory 😖 niekedy ked mu niečo zoberiem alebo ked ho chcem prebaliť tak sa napina ako luk,alebo sa furt toči do strany alebo chce isť na bruško,zatial sa to dá zvladnuť,ale neteším sa ak sa to bude zhoršovať ☹

akika722
2. júl 2011

ja osobne si myslim že u takych malych deti to obdobie vzdoru nie je 😅 len sa mu vyvyja osobnosť..uvidite ked bude mať tak3-4r.čo je to obdobie vzdoru 😅

annaopialova
8. okt 2011

ahoj postupne si zvikne co moze a co nie len musis stale rovnako zakazovat aby vedel co moze a co nie nesmies menit zakazy

anjelik2509
8. okt 2011

to aj moja malá robieva a zo začiatku som ju nechávala tak, kým prestane, ale to sa mi nejak neosvedčilo, tak buď ju vždy zaujmem niečím, napríklad jej dám nejakú hračku, knižku, alebo jej rýchlo ukážem, že aha Emi, kde je havo, tak ten zaberá 😉 len netrestať, nebiť...a nepočúvať reči typu že to je zlá výchova a podobne 😉 to robia všetky deti 🙂

lili777
8. okt 2011

zucha - krásna veta, tá posledná. V nej som sa našla🙂 Tá presne vystihuje moje terajšie pocity🙂 môj malý hurikán má skoro 2,5 roka, ale všetko to začalo asi tak v tých 11 mesiacoch. Tajne verím, že to čoskoro prejde, lebo občas mi tečnú z neho nervy nenormálne.
Ale mám aj 10-mesačnú, čže v rovnakom veku, o akom sa tu píše. A tiež už dokážne značne protestovať. A ten úsmev, keď robí zle a ja jej hovorím no no. Také je to smiešne. Ale malý doteraz nepochopil čo je no no, tak nečakám ani u malinkej v blízkej dobe zmenu. Resp. pochopil, ale neakceptuje žiadne nie.

nanulik
8. okt 2011

presne ako keby ste moje dieťa opisovali a hlavne @pektave náš sa hrabe na ruky a ked ho držím tak už aj dole a takto hore dole
a ked ho niečo naštve tak si sadne a vrieska, ja mu len poviem že to nemôže a že ho ľúbim aj ked sa hnevá viem že ma nechápe ale podla mna je hlavné nepoľaviť. proste ked niečo nemôže tak nemôže a hotovo! a nepomôže mu ani plač, ani ústočká vykrivené ani oči zbitého psa

nelicefo
8. okt 2011

Toto ešte nie je vzdor.

veve10
20. feb 2012

My mame nieco podobne, zacalo to asi pred 2 tyzdnami, moj krpec ma 17 mesiacov. Zalozila som tu diskusiu "1,5 rocne dieta sa nevie same hrat", ale potom som zistila, ze okrem toho je asi dost problem, ze zacal znacne vzdorovat. Tak ako tebe, aj mne viacere baby odpovedali, ze maju to iste doma a predovsetkym aj to, ze netreba menit zakazy a to co zakazujes, tak na tom trvat. A dnes mi kamosky poradili nieco ako "terapia objatim" ci co...vraj ked ti dieta chyti hysak, tak ho mas silno silno objat a opakovat mu, ze ho velmi lubis, ale ze to co robi robit nemoze. On zacne vrieskat este viac, ale ty ho musis stale silno drzat v objati a potom hysak prejde a vraj casom to bude fungovat stale lepsie a rychlejsie. Predpokladam, ze to niekde citali, osobne som to este neskusala, poradili mi to iba dnes. 🙂 Navyse ja fakt nie som ten typ ako pisu v casopisoch, ze by som hovorila dietatu "milujem ta, lubim ta" a tak...stale ho muckam, objimam, mazname sa, ale toto mi pride strasne umele a take americke. Ale kazda mama je ina. 🙂 Skusim aspon to objatie, uvidim, ci to pomaha. Tolko z mojej strany...drzim palec. 😉

jankako
20. feb 2012

no u nás to nejde ani podobrotky a ani pozlotky..tvrdohlavý baran/znamenie/u nás to začalo v roku.a opakuje sa to tak každého pol roka,nejaký týž.dva to trvá a potom zase nič..to sú deti 🙂

andreah25
20. feb 2012

Ak dostaneš trefnú radu a bude fungovať, tak mi potom prosím napíš 😀 😀 😀, rada vyskúšam, pretože ešte nič čo by fungovalo som nezistila . . .

diabliq6666
20. feb 2012

my sme mali podobny problem,ale uz v osmom mesiaci..ked sa malej neurobilo po voli,zacala doslova zurit a bit toho,pri kom bola...dokina nam kazala ju vtedy ignorovat..sledovat,aby si neublizila,ale nereagovat..ani ked zacne akoze revat...u nas to pomohlo a zacala sa spravat normalne

lienk12
2. jún 2020

@diabliq6666 ahoj viem ze uz velmi stary prispevok ale zaujima ma ako ste dopadli? Aky ma dnes charakter dieta ako si postupovala? Daakujem

diabliq6666
2. jún 2020

@lienk12 ahoj, zistila, ze zurenie jej v nicom nepomoze,tak s tym prestala...ale protivna ostala dodnes😁

lienk12
6. jún 2020