Žienky pomoc. Syn ma skoro rok. Chodi spavat medzi 22-23h. Je to des a hroza. Ja hlupo som si myslela, ze ked ho zobudim cca o 1,5 -2 hod skor a posuniem aj spanky( ma zatial 2 cca 1h) zaspi aspon okolo 9 a bude spat. Zaspal bez problemov. Huraaa. No o 22 sa zobudil a je fresh. Konečna. Ako tak ratam pojde spat az po polnoci. Uz som z toho fakt zufala. Skusala som aj jeden spanok no opat. O 8 zaspal a o 22 bol hore. Co s tym. Mate nejake rady ? Okrem makoveho odvaru🤣😂?
@zuzinka888 musíš skúšať rôzne veci, inak keď sa prebudí robíš co, musíš po tme, po tichu dat prsník chmeľ fľašu.. ja sa niekedy tvárim ze tam nie som a on zas zaspi.. na kazde dieťa platí niečo iné.. mne ani tak nevadí ze nás 11mesacny zaspava o 23 skôr mi vadí ze neprespi celú noc.. asi raz sa mu to podarilo...
@zuzinka888 alebo je fakt hladny
@zuzinka888 aký máte predspankovy rituál?
@jajanka31 hladny asi nie o 9 ma kasu o hodinu stiahne celu flasu. Okolo 3 znovu a potom rano cca o 6 potom este zdriemne do tej 7. Neodvazim sa zasvietit, mlieko pripravin po tme. Mlcim nerozpravam, vyhybam sa ocnemu kontaktu.. On vstane a robi v postielke zurku.
@fifina75 okupem , nakrmim obleciem do pyzamka. Uz nedovolim aby sa moc jašil. Lahnem s nim do postele on do postielky- dam dolu zabranu a pozerame zvieratka, hladka plysaka...Snazim sa ho udrzat aby lezal a tak
Kedy rano vstava a kedy ma denne spanky?
@zuzinka888 skúsila by som keby sa zobudí znovu si ľahnúť a urobiť to isté ako keď zaspáva prvý raz.
Keď sa o 22prebudi v žiadnom pripde nezapinat svetlo, žiadne hracky, žiadne hry… max tlmené červene svetielko, ponúknuť vodu/cajik a tváriť sa, že sa má spinkat. U nás toto fungovalo, ale prešla som v roku na jeden spánok, takze možno aj to pomohlo. Každé dieťa je iné
@zuzinka888 moja tiež tak chodila a aj chodí spávať o tej 22-23 ale spi do tej 9. Ma už len jeden spánok ak vôbec, niekedy spi 20-30min, niekedy hodinu niekedy nič.
Vyskúšaj dat len jeden spánok alebo skrátiť druhý spánok. A možno ma regresiu, u nás to sedelo na každý mesiace ta regresia. 3,6,9,12,15 a 18mesiac. Prajem veľa síl. Mne dcérka od narodenia spi katastrofalne
@zuzinka888 neskúšala si zrušiť jeden denný spánok? U nás vždy bolo peklo, keď už nepotreboval XY spánkov za deň
a museli sme to znížiť. Vždy to pár dní trvalo, ale pomohlo
@zuzinka888 Ked zaspi o tej 20:00 tak nenabehne na nocny spanok. Je to pre neho len dalsi denny spanok. Na nocny spanok nabehne vo svojom naucenom case o tej 23:00.
Bude trvat dost dlhu dobu, toto zmenit. toto sa neudeje zo dna na den. Treba tu vecierku posuvat velmi pomaly aby telo "nezbadalo".
Cize prvy tyzden rano bud o 15 minut skor a ukladaj o 15 skor. Ak chodil spavat o 22:30, tak uloz o 22:15. Dalsi tyzden pridaj dalsich 15 minut az sa o 2 mesiace dopracujes k tej 20:00.
Ja som tiez prechadzala na 1 denny spanok akolo 1 roku ale to urob len vtedy ked dieta zvladne byt hore 5 hodin. Ak je uz po 4 hodinach unaveny a zaspava, tak este ostan pri 2 spankoch. Ja by som presla na 1 spanok, az ked sa upravi tato vecieka.
@zuzinka888 no asi to je jeho prirodzený biorytmus, úplne najjednoduchšie je akceptovať to - môj názor. Moja dcéra bola taka istá a zmenilo sa to až potom čo prestala cez deň spávať, odvtedy zaspáva okolo 20-tej. Ak to naozaj musíš meniť tak najlepšie posúvať veľmi pomaličky, napr 10 minút skôr posunúť všetko, tak to nechať 2-3 dni, potom zas posunúť. Treba posunúť aj časy jedenia, nielen spánok.
Ďakujem za rady skusim to pomalšie posuvat. Dufam ze to zvladnme takto.♥️
@zuzinka888 posúvať pomaly, po 10-15 minútach? Ja by som sa vrátila na pár dní k pôvodnému režimu a pomaly posúvala.