Ako zlepšiť spánok skoro 9-mesačného dieťaťa?

zuzana1798
22. júl 2022

Ahojte žienky
Idem si k Vám po radu lebo ozaj už neviem ako ďalej.
Mala má 8.mesiacov ťahá už na 9. mesiac a začali sme mať problém čo sa týka spánku. V noci sa zobudí kľudne aj 10x a to len preto že jej cumel vypadne a ona sa na to zobudí. Samozrejme aj na mlieko ale momentálne viac na ten cumel. Zaspávať tiež nezaspi skôr a režim čo mala nastavený už zrazu nefunguje. Už ozaj nevladzem. Spánok začína dosť chýbať čo sa odzrkadľuje už aj na nálade a nie som cez deň nič schopná spraviť. Manžel podobne je na tom ako ja. Prosím nemáte nejaké rady ako s tým zatočiť ? Ďakujem vopred za každý názor 🤗

ivangeline
22. júl 2022

Nebude to chvilkove? Ockovanie ci zuby..teplo..zvykanie na jedla..a pod? Aky ma rezim? 6/9/14/19 ci ten neskorsi? Budi sa skutocne vela v noci ale verim,ze je to chvilkova zalezitost.

zuzana1798
autor
22. júl 2022

@ivangeline no mali sme problém čo sa týkalo denných spánkov keďže spala ozaj každú pól hodinku keďže si spánok sama vždy pýtala.. riešili sme to na poradni ale tam nám bolo vtedy povedané že to je obdobie ktoré prejde a môže to ovplyvniť veľa faktorov ako zuby, zmena prostredia a pod.) no s tým sme už sekli a ma tri spanky. Budí sa väčšinou o tej 8:00. Okolo 10 ide spinkať a zobudí sa o 11. Napapa sa, pohra sa, ideme sa prejsť. Druhý spánok ma 13:30 a zobudí sa 14:30. Ona ozaj ma len tie hodinové spanky. No a tretí spánok ma o 16 a to sa zobudí po pól hodinke a už nezaspi vôbec až o tej 20.

zuzana1798
autor
22. júl 2022

A to o tej 20 tiež dosť bojujeme lebo nechce hneď zaspať. Niekedy to potiahne až do 22 a potom začína tá nočná show kedy cumel začne 😕

kapanek1
22. júl 2022

@zuzana1798 vie si uz cumel dat sama do ust? Ak spava "na volno" vo vaku, alebo len tak prikryta. Skuste jej ho pripnut. Mozno si ho sama najde v noci. Alebo spite spolu v posteli. Aspon co to sa vyspite. Tiez som s tym pri starsom mala problem. Vzdy ked mu dudel vypadol zobudil sa. Casom si ho dokazal najst sam.

zuzana1798
autor
22. júl 2022

@kapanek1 ona si ten cumlík keď ma na voľno ruky vie sama dať dole. Teraz cez leto ma na spanie deku ktorá jej pred tým nevadila a vždy som jej tie ruky dala aspoň tak aby ich nevytiahla a cumel si v noci vkuse nevyberala. No v poslednej dobe už ani to nepomáha. A aj sme si ju dali k sebe no človek sa otočí na druhý bok v domnení že konečne zaspí a ono znova cumel von a plače 😕

kapanek1
22. júl 2022

@zuzana1798 ona si ho stale vybera a pri tom ho chce. No toto je vymyselnik. Mojim skor vypadol ked uz zaspali a preto sa zobudili. Uz ma iba napadlo, keby ste jej do postielky dali vela cumlov. Aby si vzdy jeden nasla, ale ked si ho vybera. 😲

diamond007
22. júl 2022

@zuzana1798 tak odstav od cumla, ja som odstavila v 7mes a bolo dobre 🙂 poamaly.. najskôr jej nedávaj cez deň, na denné spánky a o dva týždne na noc. U nás bez plaču, ale teda akonáhle zaspala som jej dudel odmalička vyberala.
Po druhé, má skoro 9m, prejdite na dva spánky. Obecný posun z 13.30 na 14.00-14.15. Prvý deň či dva môže ju lámať skôr, ale je to aj o zvyku, prispôsobí sa rýchlo.
Moja bude mať 10mes a má 2 jednohodinove spánky, asi taký 1-1.5mesiaca už fungujeme iba takto. Im sa to tak láme v Tom období, aj mne v okolí spred mesiaca presne začala príšerne spávať deň aj noc, našťastie deň sa vrátil do starých koľají a noc sa trochu ukludnila tiež.

zuzana1798
autor
22. júl 2022

Budem musieť niečo robiť lebo takto skôr či neskôr sa zbláznime. Ďakujem za vaše rady 🤗

kkovacovak
22. júl 2022

@zuzana1798 ono to ovplyvňuje veľa faktorov. Ako zaspáva? Sama? Na rukách? Ak nezaspava sama v postieľke a v noci sa len tak jemne prebudí a nie je v polohe v akej zaspala tak sa môže prebrať úplne. To znamená že jej vypadne dudel alebo si ho sama v spánku vyberie, prebudí sa a už je hore lebo si žiada rovnaký spôsob zaspatia. Ďalšia vec je že píšeš že bola doteraz zvyknutá nemať ruky len tak na voľno. Ďalší problém môže byť teplo, moc svetla. Má ešte 3 spánky a možno treba prejsť len na 2. Prvý skus potiahnuť čo najneskôr a nenechávaj spať dlho. Max pol hodinku. Druhý spánok tiež skus potiahnuť. Už je vo veku kedy kľudne zvládne pred večerným spánkom bdieť 4 hodiny. Má nejakého mojkacika? Môže nahradiť potrebu dudla. Má ho ako spánkovú asociaciu a potrebuje ho mať.

ivangeline
23. júl 2022

Popravdw aj my ame mali take medzi obdobie..kedy mal dobry len prvy spanok a druhy kratsi ale opadol o 19tej. Ja by som dala 2 spanky a sla upokojovat o 18tej. ;) Nech do 19tej spi. Take dieta bdie spoko aj 3h! Ked je mrzute,staci zabavit,hracka,ludia,,prostredie zmenit..