Často som pracovne mimo domu a prejavilo sa to už na väzbe s 1,5 r synom. Zároveň som neni taká tá vrelá žena a mám troška problém s prejavmi citov.
Čím môžem zlepšiť väzbu medzi nami? Zvykneme si spolu čítať, mojkať sa, chodíme von…
No asi len spoločne trávený čas... A teda kvalitný, nie ze pozeráme rozprávku, keď ste spolu, nepozerať do mobilu.... Nemusíš s nim byt cely deň, aby ste mali zdravý vzťah, v zahraničí je normálne, že ženy chodia do práce a s takým malým dieťaťom sú len poobede (aj keď ja si myslím, že 1,5rocny ešte potrebuje v prvom rade mamu).... Takže podľa mňa to robíš dobre, len buďte co najviac spolu ☺️
ježiši, veď buď rada, že nie je na teba nalepený a dokáže prežiť deň bez teba. väčšinou majú matky opačný problém. dieťa nalepené celé dni na nich a problém dať do škôlky či napríklad rodine v prípade, že si chcú konečne užiť víkend bez dieťaťa... čo ja by som pred rokmi dala za také dieťa, aké máš ty.
Prejavovat mu lasku, city, a travit s nim viac casu
Rob s nim veci, ktoré ho bavia, citaj mu pred spaním, spoločne hry a tak 🙂
dietata sa pytaj, co by ono rado robilo, co ma ono rado. zevraj treba sa hrat podla predstav dietata niekolko minut denne, bez kritizovania. (je to tazke, moja si chcela hadzat plysakov...) ale dala som to!
@lonely66 hm… veď to vidím presne všade naokolo. Dieťa nalepené na mamku a ja som mojemu šuma fuk. Tak ako sa asi cítim … hm?
@dominikamacakova no jo, to je uz len rada... a vies nieco o autorke? O dovodoch, preco nie je s dietatom doma? Nic...
@autorka klucom je spolocne straveny cas. Nie mnozstvo, ale jeho kvalita. Zijem v zahranici, MD je tu par tyzdnov, deti su bud v kolektive alebo u opatrovatelky. Nemam problem s vazbou, ale travime cas spolu. Zahrame sa, rozpravame sa, spolu varime... citame...
@cookie29 a ty vieš?
@dominikamacakova neviem, prave preto
asi sa cítiš "zbytočná" alebo tak nejak podobne, ale ver mi, že aj pre teba (do budúcna) a aj pre to dieťa je to obrovská výhoda 🙂
Ostať doma s dieťaťom