Ako zladiť režim detí s 15 mesačným rozdielom?

matken
22. sep 2012

Mamičky prosím ako ste riešili chodenie von pri malom vekovom rozdiely deti? Mame 16mes dcérku a 2tyzdnoveho drobca. Problém je, že dcérka sa budi okolo 15tej a syncek zaspava okolo 14tej a spinka 3hod. Zobudi sa okolo 17tej + kojenie, obliekanie, ale to uz mi príde neskoro ísť von. Prosím napíšte mi vaše skúsenosti, či ste mladšie nasilu zobudili, obliekli, nakrmili a vyrazili či ste sa jemu prisposobili. Ďakujem!

monuska342
22. sep 2012

@matken ja sa riadim podla starsieho ved babo sa vyspi aj v kociku a ked zobudis starsiu tak bude mrzuta a nevyspata 🙂

babajaga
22. sep 2012

ahoj,toto poznam pri mladsich....tiez som ich mala s malym rozdielom....ja som chodila pred obedom vonku,z rana som hned varila,zvecsa rychlovky,niekedy ked boli mrzuti iba polievku a tu mali ked sme prisli z vonku a hajde spat,druhe som varila ked spali....alebo vecerom...a mali sme na druhy den...teraz mam 18 mesacneho a tiez varim rychlo rano,ako starsi odidu do skoly a hajde von,potom polievka a spat....druhe varim,pripadne dovaram ked zaspi.....a este ideme von k veceru....podla pocasia,neviem si predstavit ho zobudit...to by som nedosiahla...to by plakal a bol mrzuty,nechcel jest a td....takze ja by som isla pred obedom vonku,potom spanok a vecer uz podla pocasia a pravda,ak by som este vladala 😀

keiko33
22. sep 2012

@matken ja mam starsie deti so16 mesacnym rozdielom. Dcera mi cele dni prespala a syn bol dost zivy a potreboval neustalu pozornost. Malemu dietatu je jedno kde spi, hlavne vonku urcite lepsie, takze sa riad starsim. Ja som mala surodenecky kocik a mala v nom prespala viac ako doma. Kedze vyspala aj tri hodiny vonku, nebol to problem.

luciferkax
22. sep 2012

Ahoj, ja som prispôsobila režim staršiemu, menšie dieťa sa vyspí v kočíku, kdekolvek :D nadojčíš tiež kdekolvek :D :D určite by som nasilu nebudila

katren
22. sep 2012

@matken tak ja mam 18mes. a teraz to bude 15 mes....tiez neviem ako to bude so spanim, bo teraz to mame tak, ze spia na striedacku.....Dominicka spava od 12,30 do cca 15,00....Michal od 9-tej do 11-tej a poobede tak od tej 15-tej do 16,30....vacsinou sa prestriedaju....takze von chodime vzdy po 15-tej a vtedy Michal spava vonku....doobeda von nechodime, to spolu s Dominickou upratujeme a varime 😉
takze tiez sme prisposobeni starsiemu dietatku ako pisu kocky vyssie 😉 no uvidim, ako to bude pri troch 😅 😀

luciask
22. sep 2012

@matken ja odporucam skusit natiahnut ten jeden spanok, ked spi starsie dietatko tak, aby spalo aj to mladsie, pre mna to bola zachrana, ked som si mohla bud ist lahnut a spat s nimi, alebo upratat bez asistencie starsej, alebo aspon na chvilku uplne vypnut. Starsia si zvykla v tom case tie 2-3 hodinky pospat, mladsia menej, ale bolo to super, ked naraz spali. Mladsia si zvykla spavat hockde pocas dna, ci v autosedacke na nakupe, ci v kociku, ked sme isli na ihrisko, nejako nas to extra neobmedzovalo.

ined77
23. sep 2012

ahoj 🙂 ,
tvůj chlapeček je ještě hodně malinký, takže režim spánku se bude často měnit.já jsem to takto zkraje moc "nehrotila"...ven jsme se dostali alespoń dopoledne a odpoledne...buď to vyšlo nebo ne...samozřejmě když jsme měli doma tatínka, tak šel se starším ven on a já si dělala doma se spící mladší holčiččkou co bylo potřeba nebo naopak😉.
sladit je tak, aby spali přes den dohromady se mi povedlo cca okolo 10.měsíce mladší a vydrželo to do nedávna, když počítám tak 9měsíců 😉 .teď už mi starší spinkat po obědě nechce 🙂 .

matken
autor
24. sep 2012