Ako zavinovať v lete?

bashee
29. máj 2021

Ahojte prosim o radi. Mam mesacne babatko na noc zavinovane do tej hrubsej akoby nemocnicnej zavinovacky. Spi v nej spokojne. Avsak na leto bude problem. Ako to riesit? Obliect ho len do nejakeho bodynka s holymi nozkami v ponozkach alebo dat do nejakej tenkej ulitky? Neviem ci ta ulitka bude mat rovnaky efekt ked je taka menej vystuzena...dakujem za rady a skusenosti.

zuzikak
29. máj 2021

do leta bude uz babatko vacsie a nebude potrebne ho zavinovat. Deti v takom teple ake byvaju v lete kludne spia aj ked su len v bodynku a ponoztickach, prikrite max plienkou. Niekedy ani tie ponozky a bodynko netreba. Mne deti spavali spokojne len v plienke a zakryte niecim velmi tenuckym. Zavinovat babatko je idealne max. tak 2 mesiace. Potom to uz babo nepotrebuje. Tenku ulitku by som neriesila - predsa len uz nie je (ako bolo v brusku) zvyknute na telesnu teplotu 36-37 stupnov. Jeho telo uz ovlada termo-regulaciu a zvladne spat v tenkom obleceni. Tak isto uz od 2 mesiacov nemava take novorodenecke tiky (trhane pohyby) ruk a noh aby ho budili.

patka06
29. máj 2021

keď má teraz mesiac - v lete už zavinovať nebudeš

bashee
autor
29. máj 2021

@zuzikak dakujem krasne za odpoved. Presne toto som potrebovala vediet. Aj s tou termoregulaciou som doteraz nikde nevedela najst, ze kedy u babatka uz ako tak funguje. 🙂 tak potom supis.

janulik2008
29. máj 2021

Mala sa narodila v juli a najlepsie sa jej spalo v ehm hrubej perinke 😀 tak si predstav v kocikoch max podlozka atd a nasa mala v perinke 😀😀😀 samozrejme len v plienke 🙂 a ked zaspala tak sme jej perinku rozviazali 🙂

bashee
autor
29. máj 2021

@janulik2008 😀 slecna bola proste svojska hehe. Ja tiez v lete prikryta po usi v paplone lebo mam rada to makkucke okolo mna. Mozno to bol aj jej pripad 😜

zuzikak
29. máj 2021

@bashee termoregulacia sa riesi len prvych par tyzdnov. Potom sa babo postupne privyka na bezne pocasie v danom obdobi. Babo ma mat len o 1 vrstvu naviac ako ty. Takze ked ty si v lete v tielku, babu staci bodynko a tenucka plienka ak je do 28. Ak je viac, tak ani to nie. Je sialene ako musia kazdy rok upozornovat, ze pri teplotach nad 25 stupnov vidiet salene zenske ako maju vo vanicke babo zakryte hrubou dekou a na vrchu este kryt z kocika. Nedajboh este otvor zakryju plienkou. To dieta ma dnu v kociku aj o 3 stupne viac ako je vonku.

janulik2008
29. máj 2021

@bashee nvm ale jedna suseda nezabudnem ako vravela ze trz uz sa perinky nedavaju 🤣🤣🤣

elizabet173
29. máj 2021

@bashee vobec neries termoregulaciu, moj sa narodil v zime a v perinke nebol vobec, kebo ju neznasal

fiafia
29. máj 2021

@bashee moja milovala zavinovacku dlho 😂 už jej riadne nohy trcali ale zavinovačka musela byť. Keď zaspala položili sme do postele a už spala normálne. Len zaspávať musela v nej