Ako zabraňujete deťom chodiť k vianočnému stromčeku?

17. nov 2024

Asi otrepana otazka ale nemam moznost ho dat do vysky a zabrana co sa pouziva na schody tu nedam medzi gauc a kuchynsku linku. 🙈 Pouzivate ohradu okolo stromceka? Alebo nejake napady? 🙈

thereisabear
17. nov 2024

U nás celkom zaberala klasika - "no, no nechytaj!" 🙂

13uzivatelka11
17. nov 2024

Mali sme celý čas stromček úplne normálne a nikdy problém že by na neho chcel niekto útočiť.. Mame dve mačky a 4-rocneho syna..

viestta
17. nov 2024

priviazat stromcek a nedat ozdoby, ktorymi by si mohlo ublizit.

thirstymonk
17. nov 2024

Elektricky ohradnik (joke only)

tani777
17. nov 2024

U nas pomohlo pod dozorom,s pomocou,dovolit im pozriet si/ochytat co chceli..nezakazovali sme,prezreli si a boli spokojne...

autor
17. nov 2024

@thereisabear 🙈😁 u nas to bude brat ako utekaj ho prevalit 😁

autor
17. nov 2024

@13uzivatelka11 klobuk dole

autor
17. nov 2024

@thirstymonk 😁😁😁

taktotedanie
17. nov 2024

Nechytaj, mame zivy picha to dieta vyskusalo raz a stacilo

autor
17. nov 2024

@tani777 a potom nemali zaujem ho prevratit? so susiakom pradla to skusam dookola ale nic, ma z toho narodny sport

autor
17. nov 2024

@taktotedanie my umely, muz je alergik

taktotedanie
17. nov 2024

Tak priviaz o nieco ak sa da

andrejka1974
17. nov 2024

Treba priviazal z oboch strán s ozdoby dať vyššie a vermi raz sa podpichla na uhličitého a dá pokoj

janka1011
17. nov 2024

Aj maličkým deťom sa to dá vysvetliť im zrozumiteľným štýlom. Každý máme to svoje - no no, žiža a pod., príp.ukázať, že pichá...nedotýkať sa ozdôb pred ním, nestavať ho pred dieťaťom, ale ukázat len hotový stromček. Mali sme 2 deti, ale nikdy nebol problém. V podstate nechápem, ako si niekto nedokáže "ochrániť" stromček pred dieťaťom (alebo naopak) 🙂

nikiki29
17. nov 2024

U nás tiež len klasika “no no”. Ak je tam pokus o prevrátenie, ja by som ho určite priviazala. A dolu dávam ozdoby, ktoré môže chytať, zvešiavať, odtrhávať a nebude mi to až tak vadiť…

angeli121212
17. nov 2024

Autorka ja ťa úplne chápem, že nevieš ten stromček nijak ochrániť.. mám syna pomaly dva roky a na neho prisahám, že neplatí nič ... Milion päťsto krát sme mu vraveli káva je horúca popáli ťa dokonca sme mu aj dovolili chytiť šálku, že aha horúca aj sme mu zakazovali aj dohovárali aj dávali od neho ďalej a aj tak si strčil prsty do horúcej kávy a plakal a hádaj čo .. na druhý deň to skúsil zas ... Ja som to už vzdala a jednoducho som sa rozhodla zaobstarať si menší stromček postaviť ho do rohu na taký bočný stôl riadne ho tam pripevniť a všetky ozdoby som vymenila dočasne za umelé... Kto nezažil také dieťa tomu sa to len ťažko chápe, ale niekedy mi je aj ľúto, že som považovaná za neschopnú mamu...

euka210
17. nov 2024

podla veku dietata...my sme dali taburetku ako zabranu a stale sme ho priviazali ku garnizi. Da sa aj ozdoby dat vyssie mimo jeho dosah,

1ryba
17. nov 2024

Mali sme strom uchytený v strope, aby sa neprekotil.. Že chytal ozdoby mi nevadilo.

tani777
17. nov 2024

Nase nie 🤷‍♀️ ani u nas,ani u jednej babky..gule chceli brat,chytat,obzerat..tak sme im dali aj do ruky,ukazali..ale stromcek nechceli,tej pichal 😁 a gule ked zistili,ze mozu,tak uz neboli take zaujimave

deedol
17. nov 2024

podla mna nestresuj vopred, ja som sa tiez obavala a nikdy s nim nic neurobil. pokukal, dali sme mu jednu plastovu gulu na chvilu do ruky, a bolo. na prve vianoce mal 8m.

bucko555
17. nov 2024

Nikdy mala neriešila stromček,vedela že pozerať môže ale chytať nie a to teda ona bola riadna divočina

ayato
17. nov 2024

Rozumiem ti. Máme takmer dvojročnú dcéru na , ktorú neplatí nič. Žiadne nono, žíža, fuj... Popáli sa na rúre? Doreve a pôjde sa kľudne popáliť znova. Stromček máme malý, taký že keď ju aj zavalí nič sa nestane. Ozdoby robíme so starším synom z papiera a bude vystarané . Minulý rok som na Vianoce len behala ako strážny pes, všetko dávala do úst a stromček mala v tých ústach vždy keď som sa otočila. Teraz je už rozumnejšia aspoň v tomto smere. Dá do úst, ale ak jej to nechutí už to tam druhý raz nedá .

nika23t
17. nov 2024

Z jednej strany sme priviazali,ale inak stačilo opakovať,aby stromček netahali

btus
17. nov 2024

nič, ani ma to nikdy nenapadlo. 🙂 Stačilo povedať, neťahať, pozor na gule, aby sa nerozbili. My máme bud sklenené alebo máme slamené ozdoby. Nikdy nerozbilo. 🙂 Žienky,niekedy hľadáte problémy aj tam, kde nie sú. 🙂

zuzanka.zuzu
17. nov 2024

nijako, dieťa nie je mačka, dieťa aj priemerne inteligentných rodičov by malo pochopiť 😉

terry658
17. nov 2024

Ak máš dieťa požihara,tak žiadne no no no nepomôže. Kto také živé deti nemal, nepochopí. Ja tiež uvažujem a ak sa rozhodnem stromček spraviť tak bude pred ním polička cca 90 cm na výšku aby sa k stromu nedostal. Už trojročné dieťa to celkom chápe ale teraz neni šanca. A inteligencia s tým nemá nič. Skôr temperament dieťaťa.

angeli121212
17. nov 2024

@ayato kokos toto presne ako náš ale ozaj, že nič na neho neplatí

cyberk
17. nov 2024

U nas platilo - vysvetlit/vychovat 😅 ale to tu dnes neleti..

autor
17. nov 2024

@cyberk nejde o to co leti, kazde dieta je jedinecne a ine, clovek sa popyta na rady a poskusa aspon veci, ktore by ho ani nenapadli 🙈

simona1306
17. nov 2024

poznam to, pre nasu tiez nic neplatino ... kym nemala este ani rok a len stvornozkovala, tak ske stromcek mali iba maly, na kuchynskom ostrovceku. Minuly rok mala skoro 2roky, vedeli sme, ze bude problem, tak manzel doma vyrobil tazky, zelezny stojan, do ktoreho este dal zavazie aby sa nedal nijak strhnut. To, ze chytala ozdoby , stym som nic nespravila, nic nepomahalo. Dali sme umele, po dvoch dnoch ju to prestalo zaujimat.