Ahojte maminky, mate prosim nejaku “fintu” ako syna pred spanim udrzat v postielke / ako mu zabranit vyliezat? Este v lete sa naucil vyliezat a odvtedy pri nom musime lezat kym nezaspi a branit mu v “uteku”. Dovtedy zaspaval sam, ulozili sme ho a on v klude bez placu sam do 20 min pekne zaspal. Radi by sme sa k tomu vratili, no akonahle ho nechame sameho, dobehne za nami. Mam este starsiu dceru a nerada ju nechavam aj 45 min samu kym som so synom v spalni. Riesili ste to niektora? Vopred vdaka za rady. L.
nelises vek. velka postel, predchádzas urazom padu z výšky pri vyliezani a nauci sa zaspávať sam
V januari bude mat 2, je dost vysoky a akcny.. postielku mam pritlacenu k nasej manzelskej, cize on sa prehupne na nasu postel a potom uz cuvanim zlezie. Myslim ze u nas ta velka postel este nebude riesenie, ked nebude mat okolo seba “ohradu”, tak ho tam nic neudrzi 😕
@lucinka1611 nas mal cosi po dvoch rokoch, ked som to s postielkou vzdala. Kupila sa normalna dospelacka postel, bez zabran. Za tie roky co v nej spi spadol asi 2x. Ked vyliezol z postele, tak som ho tam nahnala. Zo zaciatku to bol boj, ale neviem ci trvalo dva alebo tri tyzdne, kym prestal vyliezat. Zistil, ze aj tak mu to nepomoze, bude lezat ci sa mu paci ci nie. Ked lezal, tak aj zaspal
Moj ked sa naucil vyliezat z postielky nieco ked mal tesne pred 2 rokmi - a to akoze vrchom cez zabradlie, aj ked som mu vybrala tycky aby mohol teda normalne vyjst, aj tak preliezal vrchom 🤦 musela som spat pri nom v noci na matraci vedla postielky, lebo hockedy sa zbuntosil a prve co spravil pomaly so zavretymi ocami preliezal vrchom postielky. Postielka sla expresne prec, muselu sme vydrzat 4 tyzdne kym prisla nova objednana, normalne velka tiez dospelacka velkost len so zabranou proti vypadnutiu, a odtial nikdy neuteka 🤷 jedine teda ked je napr chory a pride ma v noci hladat....
Inak tiez som si myslela ze ked utekal z tej postele, tak bude o to viac z tej dke mu nic nebrani, ale praveze asi ho bavilo to preliezanie v tej detskej postielke.
Môj vyliezol jeden večer 300x, vždy som ho vzala za ruku a hybaj nazad. Druhú noc už len 20x a tretiu noc už nevyliezol.
Postieľku daj úplne dole a preč tyčky alebo celú stranu,takto ako to máte nie je bezpečné. Keď vybehne vrátiť nazad, pochopí.
@lucinka1611 vybrat 2 tycky, aby mohol bezpecne vyjst von. A vzdy ho vratit naspat. Ja nie som fanusik sedenia pri dietati, kym nezaspi. Vytvara to zlozvyk a rodicov obera o spolocny cas.
Moji obaja mali pre toto vyliezanie z postieľky + sme sa už rušili v spálni pri spaní - od cca 2 rokov klasickú posteľ so zábranou v detskej izbe. Z veľkej postele utekať už nebola taká zábava, pred spaním rozprávka, vždy si na spanie zobrali práve obľúbenú hračku + sme im kúpili taký projektor, ktorý premietal hviezdičky/mesiac na strop s uspávankou a to ich udržalo v posteli pozerali sa na to kým zaspali.
@lucinka1611 ja som vyliezanie z postielky/od cca 2 rokov z postele zatrhla hned v zaciatkoch a to prave tak, ze som si k nim sadla a nedovolila ani vstat. Dookola pri pokuse sa postavit polozila a opakovala, nie teraz sa spinka, nevstavame.
Po par dnoch to postupne pochopila, ja som neskor sedela uz medzi dverami a upozornovala odtial a potom v kresle pred izbou, kde som si citala.
Ani jedno z deti u nas nevybiehalo, ale mne sa to tak zapacilo, ze ja v tom kresle sedim vecer doteraz a chvilu si citam, oddychujem 😃 moja polhodinka po celom dni.
Moj mal v septembri dva roky a uz cele leto spal normalnej destkej posteli..ma aj bocnicu
Mne raz v noci spadla ročná dcerka na zem z postele tak som hneď na druhy den objednala túto zábranu na manželskú postel a je super 🙂 teraz ma co chvila 3 roky stale spava s nami a mladšia 3m je v postieľke vedľa postele.
@nina7762 dakujem za tip, prene nejake take skor technicke riesenie som hladala
Kupili sme velku postel, tam sa naucil spavat bez utekov