Ako zabaviť štvormesačné dieťa, aby nechcelo byť stále len na rukách?

lenka3008
16. okt 2020

Prosím vás vedeli by ste mi poradiť čo mám urobiť aby bol synček spokojný a tichúčko aj ked nieje na rukách?Viem že je mu najlepšie v maminom náruči ale mám aj staršie syna ktoŕému sa musím venovať pomáhať mu s učením ale to nejde keď ho mám stále na rukách.Keď ho dám na posteľ alebo hopať do kočíka aj s hračkami tak plače.Už ma aj neskutočne bolo chrbtica.

krisbar
16. okt 2020

@lenka3008 osatka alebo nosic by nepomohol?

lenka3008
autor
16. okt 2020

@krisbar premýšľala som aj nad tým ale v podstate by tým nadalej trpela moja chrbtica.Ked ho dám lahnút k staršiemu synovi je spokojný usmieva sa ale keď sa venujem staršiemu je zle.Niekedy to vyzera ako keby žiarlil keď sa nevenujem jemu.smiešne čo?

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenuska9999
16. okt 2020

Súhlasím s @lubka261 . Keď ho naučíte to, že akonáhle ho položíte a trochu záplace, vezmete ho hneď na ruky.. tak potom nebudete môcť pomaly ani na záchod ísť. Nič sa mu nestane keď si chvíľku poplace.

renatka100
16. okt 2020

@lenka3008 urcite odporucam hraciu deku, zabavi aspon na 10 min, prip. aj ty mozes lezat tiez na koberci a vies ze je v bezpeci

diaalex
16. okt 2020

@lenka3008 moja tiež bola typ na ruky, ale našťastie ju to prešlo 🙂 skús kúpiť tie čierno-biele kartičky zvieratiek a tak isto aj hračky (tuším sa aj volajú čierno-biela) a položí ho na gauč s nimi, buď pri ňom a hrajte sa 🙂 začni vždy odbehovat na krátko a pomaličky to predlžuj (nieked to trvá aj mesiac) a maly si zvykne 🙂

saskia_98
16. okt 2020

Aj moj syn bol taky. Ale nemala som na vyber. Kupila som hraciu deku, polozila na koberec do obyvacky a robila som co trebalo. Vedela som ze tam sa mu nic nestane.

andreatytler
17. okt 2020

@lenka3008 My sme nasho tiez dali na zem na deku co mala vselijake nasivky. Vsetko ho bavilo len tak 5-10 minut a tak sme ho prevalovali z bruska na chrbatik a zase naspat. Ked bol na chrbatiku, rad sa hral s hrazdickou. Na brusku mal rad zrkadlo. Kupila som hula hop kruh a na ten som poprivezovala vselijake veci, sacky, snurky, handricky a dala ho do stredu toho kruhu na brusko a on sa v tom kruhu tocil od jednej veci k druhej.

lauriema
17. okt 2020

@lenka3008 kolotoč nad postieľku

pininka1
17. okt 2020

Ja mam problem s chrbticou ale pri najmladsej jednoznacne nosic bol cislo jeden a chrbat vobec nebolel. Kvalitny ergonosic je dobry prave preto aby ta nebolel chrbat

bagre
17. okt 2020

@lenka3008 ako píšu ženy - hracia deka, hudobné hračky... skús byť pri ňom a napr. ho sem tam pohladkať, a nejak sa odosobniť od toho, že on je nespokojný... trošku si musí zvyknúť. Keď sa aj venuješ druhému, tak sa mu sem tam prihovor...
Je normálne, že uprednostňuje tvoju náruč ako ležať niekde keđ mu je u teba lepšie, plus vnima aj tvoje emócie, čo samozrejme nekritizujem, len je fakt, že sa náročnosť situácie premieta aj do emócií.Moje deti mali reflux, tak to bolo zložitejšie poležiačky napr., ale treba ho postupne učiť byť PRI niekom nie NA. Ešte je alternatíva kresielko ale to tak na 20 minút, nie na dlho. Deka na zemi je určite vhodnejšia

bagre
17. okt 2020

@lenka3008 ešte ma napadlo, - nevravím že to je určite tvoj prípad, že deti treba naučiť sa hrať... moja svokra dala hračku do ruky a že tu máš môj pekný, hraj sa... skús nájsť niečo čo ho zaujme, - deti nepotrebujú milión hračiek ani všetky možné interaktivne kraviny, stačí nájsť zo 2-3 ktoré ho chytia... pomaly sa bude guľkať, možno sa mu zapáči na brušku... so synom skús vystriehnuť dobu na učenie keď spí aby ho nerušil...

lujza123
17. okt 2020

Nosič ti rozloží váhu dieťatka rovnomerne, preto ta narozdiel od nosenia na rukách nebude bolieť chrbát.
Niektoré deti sú takéto kontaktné, nebaví ich ležať.

kittykat22
17. okt 2020

@lenka3008 a co take sedatko od Chicco? Mozes ho kupit aj z druhej ruky. Posadis ho ku stolu s vami a ako tam budu nejake hracky, bude na vas vidiet, tak by sa mohol uspokojit aj bez revu.

fiafia
17. okt 2020

Ja som mala prenosné vybracne kresielko a potom také väčšie hojdacie kreslo ktoré malo kolotoc, hralo, svietilo dali sa nastaviť rýchlosti. Mala ich zbožňovala. Nevravím stále a pol dňa ale keď trebalo účel splnili. Niečo takéto by ste nechceli vyskúšať?

stanislavicenka
17. okt 2020

@lenka3008 satka, ci nosic nie je to use ako mat dieta na rukach. V nosici je cela vaha pekne rozlozena, led ho mate na rukach, zataxujete vzfy via jedny stranu. Navyse nosic s dobrym bedrovym pasom vam zafixuje krize

lucylliana
18. okt 2020

No my sme tiež maznoš a najlepšie mu je na rukách a tiež to stále nezvladam a stále vyžaduje pozornosť takže si ho dávam do nisiča a chodím s ním alebo je v hojdačke a pozerá sa na mňa alebo vínimočne pred telkov ak som na toalete 🤣 inak vyžaduje stále pozornosť takze sa hráme a hráme a hráme