Ako zabaviť ročné dieťa?

andy.v
19. nov 2012

Ahojte,
syn mal nedávno rok a rada by som vedela ako sa s takto starými detičkami hrávate, resp. ako a čo ich učíte? vediete ich k niečomu?
ďakujem

lucka1987
19. nov 2012

@andy.v
-mam pokladnicku s otvorom na korunky. pokladnicku si vysypeme a spolu zas korunky pchame cez otvor dnu. pre smeja strasn azabava, vzdy sa pri tom rehni a je plne sustredeny na vkladanie koruniek dnu.
-cmaranice na papier... nezabavi ho to tolko, ale aspon na chvilku .
-stavanie vezicky z kociek a nasledovne buranie 😀 buranie nas bavi 😅
- kotulanie si lopty
- hranie sa z autickami. ja si vezmem jedno, smejo si vezme druhe a behame s nimi po byte
- schovavanie sa pod deku ( teda hrame sa na strasidla )
- hranie na detske pianko.. hram mu jednoduche melodie ako kohutik jarabi ( lebo ine neviem 😅 )
- obcas si sadneme a hrame sa tap tap tapusky.. alebo prstove hry " isla babka z kopecka ,vrzgali jej kolecka ... "
- ucime sa kde mam pupcek, kde ma nostek, ocko ... a nasledne to ukazujeme na plysakoch
- detskym telefonom telefonujeme tatinovi do prace
-citame si detske repolera o zvieratkach ci autach
-navlecem si manusku na ruku, ja sa skryjem za stenu a vystrcim len ruku, akoze manuska mysak ho vola napapat sa .......

je toho dost

a vlastne pri kazdej mojej cinnosti mi asistuje.. ked varim, tak si sadne k stolu , dam mu misku a varechu a tvari sa, ze vai tiez... strasne rad miesa
ked hadzem veci do pracky, tak mi ich podava, resp. vyhadzuje von, ale o tu t nejde, hlavne, ze sa podiela.
ked mm nieco majstuje, tak mu tiez rad podava. napr stavali budku re vtacikov zo spajdli... strasnevela spajdliciek , tak smejo ich podaval zo stola a mm ich priliepal.

liviadanova
19. nov 2012

@lucka1987 Ahoj, ako keby som seba čítala 😀 No už mi pomaly dochádzajú nápady keďže ju už všetky činnosti omrzeli no pri akvárku by presedela aj pol dňa len neviem či by to rybky prežili 😀

lucka1987
19. nov 2012

@liviadanova jeej no jasnee akvaarko. ale to je u svokr,y no vzdy ho zabavi.. dalsia cinnosti pri com dokaze hodiny byt tichucko je kra s mackou a psom u svokry... 😅

liviadanova
19. nov 2012

@lucka1987 tak to funguje aj u nás 😀 zvieratká a deti má veľmi rada 🙂

miracle
19. nov 2012

Nase c. 2 bude idealom kazdej zeny - jeho najlepsia zabava je pracka, umyvacka, veci v kuchyni. Strasne sa snazi pomahat a vascinu sa snazime robit spolocne (na krajanie a varenie ma este cas - len aby si niekto nemyslel, ze vystavujem vlastne dieta nejakemu vyslovenemu nebezpecenstvu 😉 ). Trva to dlhsie, ale aspon 1 dieta sa pri tom zabava a citi sa uzitocne.
Ked ho potrebujem zabavit na dlhsie, dovolim mu vyrabovat zasuvku s pokrievkami, alebo nieco velmi hlucne - mne ide prasknut hlava, ale aspon nieco urobim bez pomocnika.

lucka1987
19. nov 2012

@miracle aj nas rabuje zasuvku.. najma tu, kde mam vykrajovatka na kolaciky, a rozne kuchinske pomocky ako metlicku na slahanie, valcek na cesto .... 😀 ked som na nete napr, tak mi nosi do izby z kuchine vsetko co najde a vyrabuje. pekne mi to sem polozi na pisaci stolik a povie " na" a ide zas nieco ine vziat 😀

lucka1987
19. nov 2012

@liviadanova ja sa trochu bojim tej macky. lebo nie je ockovana. aj ked je len u svokry na dvore. oni si nejak nedavaju zalezat na cistote ich milacikov, takze to davam pozor.. uz aby sme mali aj my domcek hotovy a mohli drobcovi dopriat to potesenie zo spolocosti zvieratiek.. v tomto je jednoznacne po mne a mm..

liviadanova
20. nov 2012

@lucka1987 Joj tak to ti úprimne závidím, že staviate domček, to by sme aj my raz chceli na byte sa cítim ako lev v klietke ale naši teraz teraz dostavil dom už sa sťahujú a do Vianoc bývajú mám to na skok od nás tak sa teším, že budeme tam na dvore sa spolu hrať 🙂

lucka1987
20. nov 2012

@liviadanova no ja som povodne sidloskva baba, ked som sla do puberty sli sme byvat a dedinu, mm je z dediny vedlajsej. a teraz byvam v tej sitej obci, ale na bytovke, v maom dvojizbaciku a tiez mi tu je ze.. uz ziadne tesne priestory.. tak aj ja sa tesim. na jar chceme mury dat hore, a do zimi to zakryt a okna s dverami dat... tak udivime . redsa lepsie ked aj deti vyrastaju, tam kde maju vybeh

dobromila
20. nov 2012

@andy.v Náš najmenší sa celkom rád hrá s legom duplom - to sú tie velikánske kocky, rád vysáva, hráme sa na skrývačku, vyťahuje veci z kuchynskej linky, celkom ho bavia magnetky na chladničke. Veľmi rád tlačil hračkársku buginku, či detskú stoličku pred sebou - ako chodítko, ale už ho to omrzelo, už vie behať perfektne, možno preto.
Na rozdiel od najstaršieho ho hrnce, varechy a také veci nebavia. Zato najstarší syn "varil a varil" hádam celý rok.

liviadanova
20. nov 2012

@lucka1987 To je super 🙂 Malý sa bude mať kde vyblázniť!

kolinia
20. nov 2012

@andy.v no moja Sofi tiež teda perfektne behá, tak to jej najobľúbenejšia ´hračka ´! Bývame už sami vo veľkom dome, avšak psa ani mačku nemáme, to by ju bavilo najviac! :D no kým nebude upravené okolie, tak zvieratko nebude, v dome nehrozí. Moja občas behá aj s autíčkom, skrýva do kufra, čo nájde. A predovšetkým tancuje a tancuje! Pustíme si youtube- iba pesničky, ona má svoje obľúbené, take dospelácke. Telku a rozprávky nepozeráme, ju nebavia. Pesničky už poznáme naspamať! :D okrem toho púšťa hava plyšového a korytnačku. Ešte má rada plyšákov a šmajchluje sa s nimi. 🙂 páči sa jej behať so mnou, keď vysávam s ručným vysávačom, veľkého sa bojí! :-/ ešte sa hráme na skŕvačku, hračky ju moc nebavia, ani kocky, akurát, keď ich hádže! :D inak chodíme dennodenne von, pozeráme, ukazujeme, rozpŕvame, kde čo je, teda ona nie, ešte vie len mama a občas povie nič! :D vkladanie, knižky a hrǎky teda zatiaľ nič moc. Eštte ukazuje varila myšička kašičku! To ju veľmi baví.... 🙂 a varíme vačšinou spolu, ale ona len nosí veci hore dole, do zásuviek jej nedovolím chodiť, lebo by si zvykla a robila by to aj na návštevách, našťastie poslúcha! 🙂

riverparkdanceschool
23. júl 2013

Zoberte ho od septembra k nám na detské cvičenie mamičky s deťmi od 1 - 3 rokov! Sledujte nás od Septembra a dozviete sa viac 🙂