cez leto budem často s mladšími bratmi (4 a 7rokov, ja 17) kedže rodičia budu pracovat, tak neviem čím ich mám každý deň zabavit, tak prosím píšte vaše rady a nápady
internetom ani tv ich nechcem zabavat, lebo ten starší u toho dlho nevydrží a začne vymýšlat, s ním potom aj mladší, pri hrách tiež dlho nevydržia aj ked hračiek maju kopu, myslela som skor niečo čo by ich zabavilo na dlhšiu dobu, niečo lahké snimi napríklad navarit, alebo poradit niečo čo by sa s nimi dalo vyrobiť, aby ich to zaujalo a aby tak nevymýšlali, lebo s tým starším je to fakt ťažké, pri ničom dlho nevydrží
@veve2410 ak chceš niečo vyrábať,u nás sú obľúbené farby na sklo,otláčanie pečiatok a následné vyrábanie obrázkov z toho,výroba domácej plastelíny,prstové farby,farby do kúpeľne,či obyčajné vodové či temperové farby,v kníhkupectvách sa dajú kúpiť knihy s nápadmi,ako deti kreatívne zabaviť,fimo hmota je tiež pre deti zaujímaváak chcete variť,možno by ich skôr bavilo niečo upiecť,nejaký jednoduchý koláč,mufinky,pečivko,môžte pozbierať vonku kamene a potom ich vymaľovať na to,čo vám pripomínajú.........................
Hry s vodou: v lete ak bude teplo, isto to uvitaju, neviem ci mate dvor, ale da sa i vonku, dat im do lavora/vedierka vodu, auticka, ze maju umyvarku, narobit pripadne aj penu, vyhraju sa aj hodinu
Hry s ladom tiez na teple dni: Do velkej misky dat zmrazit blbosti z kinderiek a pod a potom im tuto hrudu ladu dat, k tomu lyzice a ine dolovadla, nech vydoluju vsetko z ladu von... tiez sa to mozu hrat vonku, aby nepomacali vsetko...
Varit: klasika piskotovo smotanovy kolacik alebo rozne bublaniny mozu pomahat, cokolvek miesat...
Skus si pozriet www.elefantino.sk, asi tak stare detuchy chlapcov maju a maju tam kopec nametov na hry vonku, vlani pisala serial na kazdy den letnych prazdnin nejake aktivity...
Ved to je jednoduche 🙂 Spolocenske hry, rozpravky v TV, urcite maju nejake hracky... Zobrat loptu a ist von, pohladat na nete, ake akcie su v tvojom okoli a ist s nimi tam... A v neposlednom rade ked sa ich spytas, co chcu robit, sami ti navrhnu kopec veci 🙂